Курячі тефтелі
Тефтелі - м'ясне блюдо у вигляді кульок. Готують їх з різних видів фаршу. Ми вам зараз розповімо, як приготувати курячі тефтелі.
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
фарш з курячого філе - 600 г;
рис довгозернистий - 1/2 склянки;
цибуля середньої величини - 1 шт.;
яйця курячі - 1 шт.;
сіль.
Для підливи
сметана 20% жирності - 1 ст. ложка;
томатна паста - 1 ч. ложка;
борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
лавровий лист, сіль.
Приготування
Подрібнену цибулю обсмажуємо до легкої золотавості, а потім кладемо його в фарш. Рис відварюємо і відправляємо його в фарш. Вбиваємо яйце, солимо і гарненько вимішуємо руками. Ліпимо тюфтельки у вигляді невеликих кульок, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо з обох боків на олії. Додаємо 1 склянку води томатну пасту, сіль і заливаємо томатною сумішшю тефтелі на сковороді. Тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Далі 100 мл води розводимо сметану і борошно і гарненько розмішуємо. Вливаємо і цю суміш в сковороду, накриваємо кришкою і трохи струшуємо, щоб борошняна маса рівномірно розподілилася. Тушкуємо ще хвилин 10 а після цього вогонь вимикаємо, так як курячі тефтелі з підливою готові!
Інгредієнти:
вершки - 500 мл;
молоко - 200 мл;
куряче м'ясо - 05 кг;
несолодке булочка - 1 шт.;
цибуля ріпчаста великий - 1 шт.;
сир твердий - 300 г;
зелень кропу - 1 пучок;
часник - 2-3 зубчики;
сіль, перець.
Приготування
Щоб приготувати курячі тефтелі в вершковому соусі, булочку замочуємо в молоці. Цибулю подрібнюємо. Вимите куряче м'ясо перекручуємо. Булочку віджимаємо і додаємо в курячий фарш, туди ж кладемо цибулю. Солимо, перчимо до смаку і перемішуємо. З цього фаршу формуємо невеликі тюфтельки. Форму злегка промазуємо маслом, викладаємо наші тефтелі і ставимо в духовку. При 180°С витримуємо чверть години. Для соусу подрібнюємо зелень кропу і часник. На середній тертці подрібнюємо сир. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо вершки і перемішуємо. Заливаємо смачні тюфтельки з курячого фаршу отриманим соусом і при тій же температурі запікаємо ще хвилин 15.
Інгредієнти:
курячий фарш - 600 г;
вівсяні пластівці дрібні - 2/3 склянки;
стиглий помідор - 1 шт.;
морква велика - 1 шт.;
цибуля середнього розміру - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 30 г;
приправа для курки - 1 ч. ложка;
сіль, суміш перців;
молоко - 60 мл;
борошно пшеничне - 2 ст. ложки;
оцет 5%-ний - 5 мл;
томатний сік - 200 мл;
соняшникова олія - 20 мл
Приготування
У курячий фарш додаємо вівсяні пластівці і вливаємо молоко. Добре перемішуємо і залишаємо, щоб вівсянка набухла. Подрібнюємо часник і цибулю, половину моркви натираємо на тертці, а решту нарізаємо полукружками. Петрушку подрібнюємо, помідори очищаємо від шкірки, а м'якоть перетворюємо на пюре. Подрібнену петрушку, часник, терту моркву і половину цибулі додаємо у фарш, солимо, перчимо, додаємо всі інші спеції і гарненько вимішуємо. Скачуємо тюфтельки. Обвалюємо їх у борошні і смажимо до апетитної скоринки. Тепер тюфтельки зі сковороди знімаємо, а в неї викладаємо залишився цибулю, моркву, додаємо оцет і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи. Після цього посипаємо овочі борошном, знову перемішуємо, додаємо перетертий помідор, вливаємо томатний сік. Після того, як маса прокипить хвилини 2 солимо, перчимо, вливаємо приблизно 100 мл окропу і викладаємо в соус тефтелі. На слабенькому вогні тушкуємо 30 хвилин. А потім відразу курячі тефтелі в томатному соусі подаємо до столу.
Рецепт курячих тюфтельок з підливою
Інгредієнти:
Для тефтелькою:
Для підливи
Приготування
Подрібнену цибулю обсмажуємо до легкої золотавості, а потім кладемо його в фарш. Рис відварюємо і відправляємо його в фарш. Вбиваємо яйце, солимо і гарненько вимішуємо руками. Ліпимо тюфтельки у вигляді невеликих кульок, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо з обох боків на олії. Додаємо 1 склянку води томатну пасту, сіль і заливаємо томатною сумішшю тефтелі на сковороді. Тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Далі 100 мл води розводимо сметану і борошно і гарненько розмішуємо. Вливаємо і цю суміш в сковороду, накриваємо кришкою і трохи струшуємо, щоб борошняна маса рівномірно розподілилася. Тушкуємо ще хвилин 10 а після цього вогонь вимикаємо, так як курячі тефтелі з підливою готові!
Курячі тефтелі в вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати курячі тефтелі в вершковому соусі, булочку замочуємо в молоці. Цибулю подрібнюємо. Вимите куряче м'ясо перекручуємо. Булочку віджимаємо і додаємо в курячий фарш, туди ж кладемо цибулю. Солимо, перчимо до смаку і перемішуємо. З цього фаршу формуємо невеликі тюфтельки. Форму злегка промазуємо маслом, викладаємо наші тефтелі і ставимо в духовку. При 180°С витримуємо чверть години. Для соусу подрібнюємо зелень кропу і часник. На середній тертці подрібнюємо сир. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо вершки і перемішуємо. Заливаємо смачні тюфтельки з курячого фаршу отриманим соусом і при тій же температурі запікаємо ще хвилин 15.
Тефтелі з курячого фаршу в томатному соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У курячий фарш додаємо вівсяні пластівці і вливаємо молоко. Добре перемішуємо і залишаємо, щоб вівсянка набухла. Подрібнюємо часник і цибулю, половину моркви натираємо на тертці, а решту нарізаємо полукружками. Петрушку подрібнюємо, помідори очищаємо від шкірки, а м'якоть перетворюємо на пюре. Подрібнену петрушку, часник, терту моркву і половину цибулі додаємо у фарш, солимо, перчимо, додаємо всі інші спеції і гарненько вимішуємо. Скачуємо тюфтельки. Обвалюємо їх у борошні і смажимо до апетитної скоринки. Тепер тюфтельки зі сковороди знімаємо, а в неї викладаємо залишився цибулю, моркву, додаємо оцет і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи. Після цього посипаємо овочі борошном, знову перемішуємо, додаємо перетертий помідор, вливаємо томатний сік. Після того, як маса прокипить хвилини 2 солимо, перчимо, вливаємо приблизно 100 мл окропу і викладаємо в соус тефтелі. На слабенькому вогні тушкуємо 30 хвилин. А потім відразу курячі тефтелі в томатному соусі подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з гречкою
Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Тефтелі з курячого фаршу
Повсякденне блюдо з курячого фаршу, зможе стати не тільки доповненням до гарніру на вечерю, але і послужити відмінним перекусом поза домом. Про
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.