Тефтелі - м'ясне блюдо у вигляді кульок. Готують їх з різних видів фаршу. Ми вам зараз розповімо, як приготувати курячі тефтелі.
Рецепт курячих тюфтельок з підливою
Інгредієнти: Для тефтелькою:
фарш з курячого філе - 600 г; рис довгозернистий - 1/2 склянки; цибуля середньої величини - 1 шт.; яйця курячі - 1 шт.; сіль. Для підливи
сметана 20% жирності - 1 ст. ложка; томатна паста - 1 ч. ложка; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; лавровий лист, сіль. Приготування Подрібнену цибулю обсмажуємо до легкої золотавості, а потім кладемо його в фарш. Рис відварюємо і відправляємо його в фарш. Вбиваємо яйце, солимо і гарненько вимішуємо руками. Ліпимо тюфтельки у вигляді невеликих кульок, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо з обох боків на олії. Додаємо 1 склянку води томатну пасту, сіль і заливаємо томатною сумішшю тефтелі на сковороді. Тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Далі 100 мл води розводимо сметану і борошно і гарненько розмішуємо. Вливаємо і цю суміш в сковороду, накриваємо кришкою і трохи струшуємо, щоб борошняна маса рівномірно розподілилася. Тушкуємо ще хвилин 10 а після цього вогонь вимикаємо, так як курячі тефтелі з підливою готові!
Курячі тефтелі в вершковому соусі - рецепт
Інгредієнти: вершки - 500 мл; молоко - 200 мл; куряче м'ясо - 05 кг; несолодке булочка - 1 шт.; цибуля ріпчаста великий - 1 шт.; сир твердий - 300 г; зелень кропу - 1 пучок; часник - 2-3 зубчики; сіль, перець. Приготування Щоб приготувати курячі тефтелі в вершковому соусі, булочку замочуємо в молоці. Цибулю подрібнюємо. Вимите куряче м'ясо перекручуємо. Булочку віджимаємо і додаємо в курячий фарш, туди ж кладемо цибулю. Солимо, перчимо до смаку і перемішуємо. З цього фаршу формуємо невеликі тюфтельки. Форму злегка промазуємо маслом, викладаємо наші тефтелі і ставимо в духовку. При 180°С витримуємо чверть години. Для соусу подрібнюємо зелень кропу і часник. На середній тертці подрібнюємо сир. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо вершки і перемішуємо. Заливаємо смачні тюфтельки з курячого фаршу отриманим соусом і при тій же температурі запікаємо ще хвилин 15.
Тефтелі з курячого фаршу в томатному соусі - рецепт
Інгредієнти: курячий фарш - 600 г; вівсяні пластівці дрібні - 2/3 склянки; стиглий помідор - 1 шт.; морква велика - 1 шт.; цибуля середнього розміру - 2 шт.; часник - 2 зубчики; петрушка - 30 г; приправа для курки - 1 ч. ложка; сіль, суміш перців; молоко - 60 мл; борошно пшеничне - 2 ст. ложки; оцет 5%-ний - 5 мл; томатний сік - 200 мл; соняшникова олія - 20 мл Приготування У курячий фарш додаємо вівсяні пластівці і вливаємо молоко. Добре перемішуємо і залишаємо, щоб вівсянка набухла. Подрібнюємо часник і цибулю, половину моркви натираємо на тертці, а решту нарізаємо полукружками. Петрушку подрібнюємо, помідори очищаємо від шкірки, а м'якоть
перетворюємо на пюре. Подрібнену петрушку, часник, терту моркву і половину цибулі додаємо у фарш, солимо, перчимо, додаємо всі інші спеції і гарненько вимішуємо. Скачуємо тюфтельки. Обвалюємо їх у борошні і смажимо до апетитної скоринки. Тепер тюфтельки зі сковороди знімаємо, а в неї викладаємо залишився цибулю, моркву, додаємо оцет і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи. Після цього посипаємо овочі борошном, знову перемішуємо, додаємо перетертий помідор, вливаємо томатний сік. Після того, як маса прокипить хвилини 2 солимо, перчимо, вливаємо приблизно 100 мл окропу і викладаємо в соус тефтелі. На слабенькому вогні тушкуємо 30 хвилин. А потім відразу курячі тефтелі в томатному соусі подаємо до столу.