Вернуться назад Распечатать

Курячі тефтелі

Курячі тефтелі
Тефтелі - м'ясне блюдо у вигляді кульок. Готують їх з різних видів фаршу. Ми вам зараз розповімо, як приготувати курячі тефтелі.

Рецепт курячих тюфтельок з підливою


Інгредієнти:
Для тефтелькою:

  • фарш з курячого філе - 600 г;

  • рис довгозернистий - 1/2 склянки;

  • цибуля середньої величини - 1 шт.;

  • яйця курячі - 1 шт.;

  • сіль.


  • Для підливи

  • сметана 20% жирності - 1 ст. ложка;

  • томатна паста - 1 ч. ложка;

  • борошно пшеничне - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист, сіль.


  • Приготування
    Подрібнену цибулю обсмажуємо до легкої золотавості, а потім кладемо його в фарш. Рис відварюємо і відправляємо його в фарш. Вбиваємо яйце, солимо і гарненько вимішуємо руками. Ліпимо тюфтельки у вигляді невеликих кульок, обкатуємо їх у борошні й обсмажуємо з обох боків на олії. Додаємо 1 склянку води томатну пасту, сіль і заливаємо томатною сумішшю тефтелі на сковороді. Тушкуємо 10 хвилин на невеликому вогні. Далі 100 мл води розводимо сметану і борошно і гарненько розмішуємо. Вливаємо і цю суміш в сковороду, накриваємо кришкою і трохи струшуємо, щоб борошняна маса рівномірно розподілилася. Тушкуємо ще хвилин 10 а після цього вогонь вимикаємо, так як курячі тефтелі з підливою готові!

    Курячі тефтелі в вершковому соусі - рецепт


    Інгредієнти:

  • вершки - 500 мл;

  • молоко - 200 мл;

  • куряче м'ясо - 05 кг;

  • несолодке булочка - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста великий - 1 шт.;

  • сир твердий - 300 г;

  • зелень кропу - 1 пучок;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Щоб приготувати курячі тефтелі в вершковому соусі, булочку замочуємо в молоці. Цибулю подрібнюємо. Вимите куряче м'ясо перекручуємо. Булочку віджимаємо і додаємо в курячий фарш, туди ж кладемо цибулю. Солимо, перчимо до смаку і перемішуємо. З цього фаршу формуємо невеликі тюфтельки. Форму злегка промазуємо маслом, викладаємо наші тефтелі і ставимо в духовку. При 180°С витримуємо чверть години. Для соусу подрібнюємо зелень кропу і часник. На середній тертці подрібнюємо сир. З'єднайте підготовлені інгредієнти, додаємо вершки і перемішуємо. Заливаємо смачні тюфтельки з курячого фаршу отриманим соусом і при тій же температурі запікаємо ще хвилин 15.

    Тефтелі з курячого фаршу в томатному соусі - рецепт


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 600 г;

  • вівсяні пластівці дрібні - 2/3 склянки;

  • стиглий помідор - 1 шт.;

  • морква велика - 1 шт.;

  • цибуля середнього розміру - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка - 30 г;

  • приправа для курки - 1 ч. ложка;

  • сіль, суміш перців;

  • молоко - 60 мл;

  • борошно пшеничне - 2 ст. ложки;

  • оцет 5%-ний - 5 мл;

  • томатний сік - 200 мл;

  • соняшникова олія - 20 мл


  • Приготування
    У курячий фарш додаємо вівсяні пластівці і вливаємо молоко. Добре перемішуємо і залишаємо, щоб вівсянка набухла. Подрібнюємо часник і цибулю, половину моркви натираємо на тертці, а решту нарізаємо полукружками. Петрушку подрібнюємо, помідори очищаємо від шкірки, а м'якоть
    Курячі тефтелі
    перетворюємо на пюре. Подрібнену петрушку, часник, терту моркву і половину цибулі додаємо у фарш, солимо, перчимо, додаємо всі інші спеції і гарненько вимішуємо. Скачуємо тюфтельки. Обвалюємо їх у борошні і смажимо до апетитної скоринки. Тепер тюфтельки зі сковороди знімаємо, а в неї викладаємо залишився цибулю, моркву, додаємо оцет і тушкуємо 5 хвилин, помішуючи. Після цього посипаємо овочі борошном, знову перемішуємо, додаємо перетертий помідор, вливаємо томатний сік. Після того, як маса прокипить хвилини 2 солимо, перчимо, вливаємо приблизно 100 мл окропу і викладаємо в соус тефтелі. На слабенькому вогні тушкуємо 30 хвилин. А потім відразу курячі тефтелі в томатному соусі подаємо до столу.