Тефтелі з курячого фаршу
Часто в обідню перерву опиняєшся не вдома. І тоді на допомогу приходять страви, попередньо приготовлені вдома, одним з них є тефтелі, або фрикадельки з курячого фаршу . Соковиті і ароматні, вони підійдуть до будь-якого гарніру, або салату. Як приготувати курячі тефтелі ми розберемося разом, в цій статті.
Як звичайно, спочатку трохи інформації про те, як приготувати тефтелі з курячого фаршу:
Чим дрібніше перемолот фарш, тим легше буде ліпитися тефтелі;
Тефтелі завжди ліплять у вигляді кульок: подрібніше, або побільше;
Від котлет тюфтельки відрізняються тим, що в них додають рис, різні овочі, яйце;
Якщо тефтелі перед гасінням обсмажити, вони будуть більш смачними;
Панірують тюфтельки тільки в борошні;
Соус розводимо бульйоном.
Інгредієнти:
фарш курячий - 1 кг;
рис відварений - 1 ст.;
яйця - 1 шт.;
батон - 2 скибочки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
бульйон - 1 ст.;
вершки - 1 ст.;
цибуля - 1 невелика цибулина;
часник - 1 зубчик;
борошно - 2 ст. ложки;
сметана - 1 ст. ложка;
перець, сіль - за смаком.
Приготування
В кашку перетворюємо батон і молоко. Відправляємо в неї рис, половину цибулини, яйце, курячий фарш, подрібнений часник, сіль, перець. Гарненько вимішуємо. Чим краще вимешан фарш, тим менше ймовірність того, що ваші тефтелі розваляться. Викочуємо з фаршу кульки, паніруємо в борошні і обсмажуємо. Ось ми і отримали курячі тефтелі з рисом. Залишилося приготувати соус.
До скворчащему в казані цибулі додаємо борошно, встигаючи розтирати грудочки, сметану і спеції. Розводимо вершками і водою. Злегка кип'ятимо, додаємо бульйон і тефтелі - нехай загусне на маленькому вогні. Такі курячі кульки в вершковому соусі - це справжній делікатес.
А зараз давайте навчимося урізноманітнити тефтелі соусами. І, навіть якщо заготовлені вами напівфабрикати тюфтельок будуть одні і ті ж, то ваші домашні будуть думати, що їдять абсолютно нові страви.
Інгредієнти:
обсмажені тюфтельки - 20-30 шт.;
помідори - 2 шт.;
олія оливкова - за смаком;
часник - 1 зубчик;
суміш прованських трав, сіль, перець - за смаком.
Приготування
Помідори, часник і спеції перетворюємо в однорідну масу. В ній і продовжуємо тушкувати наші тефтелі в сотейнику близько 15 хвилин.
Інгредієнти:
тефтелі сирі - 20-30 шт.;
печериці - 400 г;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 200 г;
часник - 1 зубчик;
бульйон або вода - 200 г;
лавровий лист
петрушка - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Жаримо грибочки з цибулею до золотистого кольору. Додаємо бульйон, варимо. Бачимо, що соус наполовину упарился, тоді вводимо в нього сметану і спеції. Закипіло? Вимикаємо.
До тефтелі в сотейнику виливаємо гриби, прикриваємо (можна фольгою) і випікаємо курячі тефтелі в духовці. Тефтелі з курячого м'яса не вимагають тривалої теплової обробки. Достатньо 30 хвилин.
Інгредієнти:
тефтелі сирі - 20-30 шт.;
сир - 100 г;
майонез - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ст. ложка;
кетчуп - 1 ст. ложка;
бульйон або вода - 200 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Подрібнюємо сир. Робимо держаком ложки заглиблення в тефтельке, закладаємо туди сир і защипуємо. На дно сотейника вливаємо бульйон, туди ж відправляємо тефтелі, кожну поливаючи сумішшю з майонезу, гірчиці, кетчупу і спецій. Відправляємо запікатися на 15 хвилин при помірній температурі.
Накривайте стіл і обідайте з великим задоволенням.
Як звичайно, спочатку трохи інформації про те, як приготувати тефтелі з курячого фаршу:
Курячі тефтелі в вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
В кашку перетворюємо батон і молоко. Відправляємо в неї рис, половину цибулини, яйце, курячий фарш, подрібнений часник, сіль, перець. Гарненько вимішуємо. Чим краще вимешан фарш, тим менше ймовірність того, що ваші тефтелі розваляться. Викочуємо з фаршу кульки, паніруємо в борошні і обсмажуємо. Ось ми і отримали курячі тефтелі з рисом. Залишилося приготувати соус.
До скворчащему в казані цибулі додаємо борошно, встигаючи розтирати грудочки, сметану і спеції. Розводимо вершками і водою. Злегка кип'ятимо, додаємо бульйон і тефтелі - нехай загусне на маленькому вогні. Такі курячі кульки в вершковому соусі - це справжній делікатес.
А зараз давайте навчимося урізноманітнити тефтелі соусами. І, навіть якщо заготовлені вами напівфабрикати тюфтельок будуть одні і ті ж, то ваші домашні будуть думати, що їдять абсолютно нові страви.
Курячі тефтелі в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Помідори, часник і спеції перетворюємо в однорідну масу. В ній і продовжуємо тушкувати наші тефтелі в сотейнику близько 15 хвилин.
Курячі тефтелі в грибному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Жаримо грибочки з цибулею до золотистого кольору. Додаємо бульйон, варимо. Бачимо, що соус наполовину упарился, тоді вводимо в нього сметану і спеції. Закипіло? Вимикаємо.
До тефтелі в сотейнику виливаємо гриби, прикриваємо (можна фольгою) і випікаємо курячі тефтелі в духовці. Тефтелі з курячого м'яса не вимагають тривалої теплової обробки. Достатньо 30 хвилин.
Курячі тефтелі з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо сир. Робимо держаком ложки заглиблення в тефтельке, закладаємо туди сир і защипуємо. На дно сотейника вливаємо бульйон, туди ж відправляємо тефтелі, кожну поливаючи сумішшю з майонезу, гірчиці, кетчупу і спецій. Відправляємо запікатися на 15 хвилин при помірній температурі.
Накривайте стіл і обідайте з великим задоволенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі з гречкою
Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.