Часто в обідню перерву опиняєшся не вдома. І тоді на допомогу приходять страви, попередньо приготовлені вдома, одним з них є тефтелі, або фрикадельки з курячого фаршу . Соковиті і ароматні, вони підійдуть до будь-якого гарніру, або салату. Як приготувати курячі тефтелі ми розберемося разом, в цій статті.
Як звичайно, спочатку трохи інформації про те, як приготувати тефтелі з курячого фаршу:
Чим дрібніше перемолот фарш, тим легше буде ліпитися тефтелі; Тефтелі завжди ліплять у вигляді кульок: подрібніше, або побільше; Від котлет тюфтельки відрізняються тим, що в них додають рис, різні овочі, яйце; Якщо тефтелі перед гасінням обсмажити, вони будуть більш смачними; Панірують тюфтельки тільки в борошні; Соус розводимо бульйоном. Курячі тефтелі в вершковому соусі
Інгредієнти: фарш курячий - 1 кг; рис відварений - 1 ст.; яйця - 1 шт.; батон - 2 скибочки; масло рослинне - 2 ст. ложки; бульйон - 1 ст.; вершки - 1 ст.; цибуля - 1 невелика цибулина; часник - 1 зубчик; борошно - 2 ст. ложки; сметана - 1 ст. ложка; перець, сіль - за смаком. Приготування В кашку перетворюємо батон і молоко. Відправляємо в неї рис, половину цибулини, яйце, курячий фарш, подрібнений часник, сіль, перець. Гарненько вимішуємо. Чим краще вимешан фарш, тим менше ймовірність того, що ваші тефтелі розваляться. Викочуємо з фаршу кульки, паніруємо в борошні і обсмажуємо. Ось ми і отримали курячі тефтелі з рисом. Залишилося приготувати соус.
До скворчащему в казані цибулі додаємо борошно, встигаючи розтирати грудочки, сметану і спеції. Розводимо вершками і водою. Злегка кип'ятимо, додаємо бульйон і тефтелі - нехай загусне на маленькому вогні. Такі курячі кульки в вершковому соусі - це справжній делікатес.
А зараз давайте навчимося урізноманітнити тефтелі соусами. І, навіть якщо заготовлені вами напівфабрикати тюфтельок будуть одні і ті ж, то ваші домашні будуть думати, що їдять абсолютно нові страви.
Курячі тефтелі в томатному соусі
Інгредієнти: обсмажені тюфтельки - 20-30 шт.; помідори - 2 шт.; олія оливкова - за смаком; часник - 1 зубчик; суміш прованських трав, сіль, перець - за смаком. Приготування Помідори, часник і спеції перетворюємо в однорідну масу. В ній і продовжуємо тушкувати наші тефтелі в сотейнику близько 15 хвилин.
Курячі тефтелі в грибному соусі
Інгредієнти: тефтелі сирі - 20-30 шт.; печериці - 400 г; цибуля - 1 шт.; сметана - 200 г; часник - 1 зубчик; бульйон або вода - 200 г; лавровий лист петрушка - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Жаримо грибочки з цибулею до золотистого кольору. Додаємо бульйон, варимо. Бачимо, що соус наполовину упарился, тоді вводимо в нього сметану і спеції. Закипіло? Вимикаємо.
До тефтелі в сотейнику виливаємо гриби, прикриваємо (можна фольгою) і випікаємо курячі тефтелі в духовці. Тефтелі з курячого м'яса не вимагають тривалої теплової обробки. Достатньо 30 хвилин.
Курячі тефтелі з сиром
Інгредієнти: тефтелі сирі - 20-30 шт.; сир - 100 г; майонез - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; кетчуп - 1 ст. ложка; бульйон або вода - 200 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Подрібнюємо сир. Робимо держаком ложки заглиблення в тефтельке, закладаємо туди сир і защипуємо. На дно сотейника вливаємо бульйон, туди ж відправляємо тефтелі, кожну поливаючи сумішшю з майонезу, гірчиці, кетчупу і спецій. Відправляємо запікатися на 15 хвилин при помірній температурі.
Накривайте стіл і обідайте з великим задоволенням.