Вернуться назад Распечатать

Тефтелі з курячого фаршу

Тефтелі з курячого фаршу
Часто в обідню перерву опиняєшся не вдома. І тоді на допомогу приходять страви, попередньо приготовлені вдома, одним з них є тефтелі, або фрикадельки з курячого фаршу . Соковиті і ароматні, вони підійдуть до будь-якого гарніру, або салату. Як приготувати курячі тефтелі ми розберемося разом, в цій статті.
Як звичайно, спочатку трохи інформації про те, як приготувати тефтелі з курячого фаршу:

  • Чим дрібніше перемолот фарш, тим легше буде ліпитися тефтелі;

  • Тефтелі завжди ліплять у вигляді кульок: подрібніше, або побільше;

  • Від котлет тюфтельки відрізняються тим, що в них додають рис, різні овочі, яйце;

  • Якщо тефтелі перед гасінням обсмажити, вони будуть більш смачними;

  • Панірують тюфтельки тільки в борошні;

  • Соус розводимо бульйоном.


  • Курячі тефтелі в вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • фарш курячий - 1 кг;

  • рис відварений - 1 ст.;

  • яйця - 1 шт.;

  • батон - 2 скибочки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • бульйон - 1 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • цибуля - 1 невелика цибулина;

  • часник - 1 зубчик;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    В кашку перетворюємо батон і молоко. Відправляємо в неї рис, половину цибулини, яйце, курячий фарш, подрібнений часник, сіль, перець. Гарненько вимішуємо. Чим краще вимешан фарш, тим менше ймовірність того, що ваші тефтелі розваляться. Викочуємо з фаршу кульки, паніруємо в борошні і обсмажуємо. Ось ми і отримали курячі тефтелі з рисом. Залишилося приготувати соус.
    До скворчащему в казані цибулі додаємо борошно, встигаючи розтирати грудочки, сметану і спеції. Розводимо вершками і водою. Злегка кип'ятимо, додаємо бульйон і тефтелі - нехай загусне на маленькому вогні. Такі курячі кульки в вершковому соусі - це справжній делікатес.
    А зараз давайте навчимося урізноманітнити тефтелі соусами. І, навіть якщо заготовлені вами напівфабрикати тюфтельок будуть одні і ті ж, то ваші домашні будуть думати, що їдять абсолютно нові страви.

    Курячі тефтелі в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • обсмажені тюфтельки - 20-30 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • олія оливкова - за смаком;

  • часник - 1 зубчик;

  • суміш прованських трав, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Помідори, часник і спеції перетворюємо в однорідну масу. В ній і продовжуємо тушкувати наші тефтелі в сотейнику близько 15 хвилин.

    Курячі тефтелі в грибному соусі


    Інгредієнти:

  • тефтелі сирі - 20-30 шт.;

  • печериці - 400 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 200 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • бульйон або вода - 200 г;

  • лавровий лист

  • петрушка - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Жаримо грибочки з цибулею до золотистого кольору. Додаємо бульйон, варимо. Бачимо, що соус наполовину упарился, тоді вводимо в нього сметану і спеції. Закипіло? Вимикаємо.
    До тефтелі в сотейнику виливаємо гриби, прикриваємо (можна фольгою) і випікаємо курячі тефтелі в духовці. Тефтелі з курячого м'яса не вимагають тривалої теплової обробки. Достатньо 30 хвилин.

    Курячі тефтелі з сиром


    Інгредієнти:

  • тефтелі сирі - 20-30 шт.;

  • сир - 100 г;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • Тефтелі з курячого фаршу
  • кетчуп - 1 ст. ложка;

  • бульйон або вода - 200 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Подрібнюємо сир. Робимо держаком ложки заглиблення в тефтельке, закладаємо туди сир і защипуємо. На дно сотейника вливаємо бульйон, туди ж відправляємо тефтелі, кожну поливаючи сумішшю з майонезу, гірчиці, кетчупу і спецій. Відправляємо запікатися на 15 хвилин при помірній температурі.
    Накривайте стіл і обідайте з великим задоволенням.