Тефтелі з капустою
Замість того щоб приготувати тушковану капусту з тюфтельками, чому б не додати самі листя у фарш. Завдяки м'якості капустяного листа, тефтелі виходять дуже соковитими і ніжними.
Інгредієнти:
фарш (свинина+яловичина) - 500 г;
капуста - 1/3 качана;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста -1 шт;
яйце - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати тефтелі з капустою, качан дрібно шаткуємо і припускаємо на сковороді з тертою морквою і подрібнений ріпчастою цибулею.
Фарш змішуємо зі збитим яйцем, сіллю і перцем, ретельно відбиваємо до м'якості. Тушковану капусту додаємо до м'яса і формуємо з суміші тефтелі.
На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо тефтелі до зарум'янювання. Томатну пасту розвести в склянці води, додаємо борошно і заливаємо соусом тефтелі. Тушкуємо страву на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Інгредієнти:
курячий фарш - 500 г;
капуста - 1/2 качана;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
відварений рис - 1/2 ст.;
часник - 2 зубчики;
сметана - 150 г;
вода - 1 ст.;
борошно - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Фарш повторно пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і цвітною капустою. Додаємо в суміш м'яса і овочів половину курячого яйця, відварений рис, солимо і перчимо. Мокрими руками формуємо невеликі тефтелі з 1-2 столових ложок фаршу.
Пасеруємо На рослинній олії терту моркву і трохи нарізаного ріпчастої цибулі. Поверх моркви викладаємо сформовані тефтелі і заливаємо соусом з води, борошна і сметани. Тушкуємо курячі тефтелі близько 25-30 хвилин. Якщо ви готуєте тефтелі з капустою в мультиварці, то виставляйте режим «Гасіння» на 1 годину. Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню з будь-яким гарніром.
Рецепт тюфтельок з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати тефтелі з капустою, качан дрібно шаткуємо і припускаємо на сковороді з тертою морквою і подрібнений ріпчастою цибулею.
Фарш змішуємо зі збитим яйцем, сіллю і перцем, ретельно відбиваємо до м'якості. Тушковану капусту додаємо до м'яса і формуємо з суміші тефтелі.
На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо тефтелі до зарум'янювання. Томатну пасту розвести в склянці води, додаємо борошно і заливаємо соусом тефтелі. Тушкуємо страву на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Курячі тефтелі з капустою і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Фарш повторно пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і цвітною капустою. Додаємо в суміш м'яса і овочів половину курячого яйця, відварений рис, солимо і перчимо. Мокрими руками формуємо невеликі тефтелі з 1-2 столових ложок фаршу.
Пасеруємо На рослинній олії терту моркву і трохи нарізаного ріпчастої цибулі. Поверх моркви викладаємо сформовані тефтелі і заливаємо соусом з води, борошна і сметани. Тушкуємо курячі тефтелі близько 25-30 хвилин. Якщо ви готуєте тефтелі з капустою в мультиварці, то виставляйте режим «Гасіння» на 1 годину. Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню з будь-яким гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі з гречкою
Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
Тефтелі в пароварці
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.