Замість того щоб приготувати тушковану капусту з тюфтельками, чому б не додати самі листя у фарш. Завдяки м'якості капустяного листа, тефтелі виходять дуже соковитими і ніжними.
Рецепт тюфтельок з капустою
Інгредієнти: фарш (свинина+яловичина) - 500 г; капуста - 1/3 качана; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста -1 шт; яйце - 1 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; борошно - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати тефтелі з капустою, качан дрібно шаткуємо і припускаємо на сковороді з тертою морквою і подрібнений ріпчастою цибулею.
Фарш змішуємо зі збитим яйцем, сіллю і перцем, ретельно відбиваємо до м'якості. Тушковану капусту додаємо до м'яса і формуємо з суміші тефтелі.
На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо тефтелі до зарум'янювання. Томатну пасту розвести в склянці води, додаємо борошно і заливаємо соусом тефтелі. Тушкуємо страву на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Курячі тефтелі з капустою і рисом
Інгредієнти: курячий фарш - 500 г; капуста - 1/2 качана; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; відварений рис - 1/2 ст.; часник - 2 зубчики; сметана - 150 г; вода - 1 ст.; борошно - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Фарш повторно пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і цвітною капустою. Додаємо в суміш м'яса і овочів половину курячого яйця, відварений рис, солимо і перчимо. Мокрими руками формуємо невеликі тефтелі з 1-2 столових ложок фаршу.
Пасеруємо На рослинній олії терту моркву і трохи нарізаного ріпчастої цибулі. Поверх моркви викладаємо сформовані тефтелі і заливаємо соусом з води, борошна і сметани. Тушкуємо курячі тефтелі близько 25-30 хвилин. Якщо ви готуєте тефтелі з капустою в мультиварці, то виставляйте режим «Гасіння» на 1 годину. Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню з будь-яким гарніром.