Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі в томатному соусі - це блюдо відоме всім ще з самого дитинства. Його не можна назвати оригінальним або дивним, але без нього неможливо взагалі смачно нагодувати гостей або сім'ю. Ця страва є дієтичним, так що їм можна нагодувати навіть дітей. Класичний рецепт тюфтельок в томатному соусі зазнав трохи змін, так що існують цікаві інтерпретації цієї страви.
Інгредієнти:
рибне філе - 500 г;
сухарі панірувальні - 05 ст.;
яйце - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
лимон - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
помідори - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
паприка - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - 1 ч. ложка;
зіра - щіпка;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
вода - 1 ст.;
сіль - за смаком.
Приготування
Зараз ми розповімо, як зробити рибні тефтелі в томатному соусі. У чашці комбайна подрібнюємо рибне філе з сухарями, додаємо яйце, подрібнену зелень, лимонний сік, цедру, кладемо сіль і перець за смаком. Формуємо з маси невеликі тюфтельки і прибираємо їх на 45 хвилин у холодильник. Цим часом готуємо поки соус. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю, додаємо дрібненько порізаний часник, томати, прянощі, цукор, воду і солимо. Доводимо до кипіння і акуратно опускаємо охолоджені тюфтельки. Тушкуємо при закритій кришці на слабенькому вогні 20 хвилин.
Інгредієнти:
курячий фарш - 500 г;
хліб - 100 г;
молоко - 40 мл;
яйце - 1 шт.;
помідори - 500 г;
сир - 30 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Фарш змішуємо з яйцем. Хліб вимочуємо в молоці. Сир натираємо на маленькій терочке. Після цього додаємо до фаршу булку, сир, сіль і перець. Формуємо невеликі тефтелі і обсмажуємо на олії до рум'яності. Потім перекладаємо котлетки в ємність від пароварки. Очищаємо від шкірки томати і розминаємо м'якоть виделкою. Заливаємо тефтелі томатною сумішшю разом з соком. Готуємо страву на пару протягом 30 хвилин.
Інгредієнти:
фарш мясний - 1 кг;
рис - 300 г;
сметана - 300 мл;
томатна паста - 50 мл;
яйце - 2 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Для приготування тефтелькою в томатному соусі рис відварюємо до готовності і додаємо до фаршу. Розбиваємо сюди ж яйця і гарненько перемішуємо. Далі готуємо томатний соус: сметану змішати з томатною пастою і трохи солимо. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо сформовані тюфтельки. Кожен кульку поливаємо томатним соусом і запікаємо тефтелі в духовці 30 хвилин до утворення скоринки.
Інгредієнти:
фарш - 400 г;
яйце - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
білий хліб - 1 шматок;
італійські трави, перець - за смаком;
сир - 200 г;
часник - 2 зубчики;
сіль - за смаком.
Для соусу:
томати - 700 г;
часник - 2 зубчики;
сіль, лавровий лист, перець - за смаком;
зелень кропу;
сир - 50 г;
рослинне масло.
Приготування
Часник дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній масло до появи приємного запаху. Томати розминаємо виделкою і викладаємо їх до часнику. Накриваємо кришкою і кип'ятити соус. Після цього, кладемо гілочки свіжого кропу і лавровий лист. За кілька хвилин до готовності солимо масу і приправляємо спеціями. Тепер готуємо тефтелі. Для цього змішуємо фарш з хлібом, подрібненою цибулею і часником. Після цього додаємо сіль, спеції, яйце і тертий сир. Гарненько перемішуємо і ліпимо вологими руками тюфтельки. Готовий соус виливаємо у форму і запікаємо при 190 градусах в духовці 15 хвилин. Потім посипаємо зверху тертим сиром. При подачі поллємо тефтелі соусом і посипаємо свіжою зеленню.
Рецепт рибних тюфтельок в томатному соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Зараз ми розповімо, як зробити рибні тефтелі в томатному соусі. У чашці комбайна подрібнюємо рибне філе з сухарями, додаємо яйце, подрібнену зелень, лимонний сік, цедру, кладемо сіль і перець за смаком. Формуємо з маси невеликі тюфтельки і прибираємо їх на 45 хвилин у холодильник. Цим часом готуємо поки соус. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю, додаємо дрібненько порізаний часник, томати, прянощі, цукор, воду і солимо. Доводимо до кипіння і акуратно опускаємо охолоджені тюфтельки. Тушкуємо при закритій кришці на слабенькому вогні 20 хвилин.
Курячі тефтелі в пароварці в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Фарш змішуємо з яйцем. Хліб вимочуємо в молоці. Сир натираємо на маленькій терочке. Після цього додаємо до фаршу булку, сир, сіль і перець. Формуємо невеликі тефтелі і обсмажуємо на олії до рум'яності. Потім перекладаємо котлетки в ємність від пароварки. Очищаємо від шкірки томати і розминаємо м'якоть виделкою. Заливаємо тефтелі томатною сумішшю разом з соком. Готуємо страву на пару протягом 30 хвилин.
Тефтелі з рисом в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тефтелькою в томатному соусі рис відварюємо до готовності і додаємо до фаршу. Розбиваємо сюди ж яйця і гарненько перемішуємо. Далі готуємо томатний соус: сметану змішати з томатною пастою і трохи солимо. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо сформовані тюфтельки. Кожен кульку поливаємо томатним соусом і запікаємо тефтелі в духовці 30 хвилин до утворення скоринки.
Тефтелі в томатному соусі з сиром
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Часник дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній масло до появи приємного запаху. Томати розминаємо виделкою і викладаємо їх до часнику. Накриваємо кришкою і кип'ятити соус. Після цього, кладемо гілочки свіжого кропу і лавровий лист. За кілька хвилин до готовності солимо масу і приправляємо спеціями. Тепер готуємо тефтелі. Для цього змішуємо фарш з хлібом, подрібненою цибулею і часником. Після цього додаємо сіль, спеції, яйце і тертий сир. Гарненько перемішуємо і ліпимо вологими руками тюфтельки. Готовий соус виливаємо у форму і запікаємо при 190 градусах в духовці 15 хвилин. Потім посипаємо зверху тертим сиром. При подачі поллємо тефтелі соусом і посипаємо свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні тефтелі
В заміну м'ясних тефтелі на наших столах все частіше стали з'являтися більш корисні варіанти цієї страви з птиці або риби. Піклуючись про вашому
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі в сметанному соусі
Тефтелі - це смачні м'ясні або рибні кульки, які неодмінно подають з соусом, інакше вони будуть нагадувати котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Тефтелі на пару
Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми