Вернуться назад Распечатать

Тефтелі в томатному соусі - рецепт

Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі в томатному соусі - це блюдо відоме всім ще з самого дитинства. Його не можна назвати оригінальним або дивним, але без нього неможливо взагалі смачно нагодувати гостей або сім'ю. Ця страва є дієтичним, так що їм можна нагодувати навіть дітей. Класичний рецепт тюфтельок в томатному соусі зазнав трохи змін, так що існують цікаві інтерпретації цієї страви.

Рецепт рибних тюфтельок в томатному соусі


Інгредієнти:

  • рибне філе - 500 г;

  • сухарі панірувальні - 05 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • помідори - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;

  • зіра - щіпка;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Зараз ми розповімо, як зробити рибні тефтелі в томатному соусі. У чашці комбайна подрібнюємо рибне філе з сухарями, додаємо яйце, подрібнену зелень, лимонний сік, цедру, кладемо сіль і перець за смаком. Формуємо з маси невеликі тюфтельки і прибираємо їх на 45 хвилин у холодильник. Цим часом готуємо поки соус. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю, додаємо дрібненько порізаний часник, томати, прянощі, цукор, воду і солимо. Доводимо до кипіння і акуратно опускаємо охолоджені тюфтельки. Тушкуємо при закритій кришці на слабенькому вогні 20 хвилин.

    Курячі тефтелі в пароварці в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 500 г;

  • хліб - 100 г;

  • молоко - 40 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • помідори - 500 г;

  • сир - 30 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Фарш змішуємо з яйцем. Хліб вимочуємо в молоці. Сир натираємо на маленькій терочке. Після цього додаємо до фаршу булку, сир, сіль і перець. Формуємо невеликі тефтелі і обсмажуємо на олії до рум'яності. Потім перекладаємо котлетки в ємність від пароварки. Очищаємо від шкірки томати і розминаємо м'якоть виделкою. Заливаємо тефтелі томатною сумішшю разом з соком. Готуємо страву на пару протягом 30 хвилин.

    Тефтелі з рисом в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • фарш мясний - 1 кг;

  • рис - 300 г;

  • сметана - 300 мл;

  • томатна паста - 50 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування тефтелькою в томатному соусі рис відварюємо до готовності і додаємо до фаршу. Розбиваємо сюди ж яйця і гарненько перемішуємо. Далі готуємо томатний соус: сметану змішати з томатною пастою і трохи солимо. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо сформовані тюфтельки. Кожен кульку поливаємо томатним соусом і запікаємо тефтелі в духовці 30 хвилин до утворення скоринки.

    Тефтелі в томатному соусі з сиром


    Інгредієнти:

  • фарш - 400 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • білий хліб - 1 шматок;

  • італійські трави, перець - за смаком;

  • сир - 200 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль - за смаком.


  • Для соусу:

  • томати - 700 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, лавровий лист, перець - за смаком;

  • зелень кропу;

  • сир - 50 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Часник дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній масло до появи приємного запаху.
    Тефтелі в томатному соусі - рецепт
    Томати розминаємо виделкою і викладаємо їх до часнику. Накриваємо кришкою і кип'ятити соус. Після цього, кладемо гілочки свіжого кропу і лавровий лист. За кілька хвилин до готовності солимо масу і приправляємо спеціями. Тепер готуємо тефтелі. Для цього змішуємо фарш з хлібом, подрібненою цибулею і часником. Після цього додаємо сіль, спеції, яйце і тертий сир. Гарненько перемішуємо і ліпимо вологими руками тюфтельки. Готовий соус виливаємо у форму і запікаємо при 190 градусах в духовці 15 хвилин. Потім посипаємо зверху тертим сиром. При подачі поллємо тефтелі соусом і посипаємо свіжою зеленню.