Тефтелі в томатному соусі - це блюдо відоме всім ще з самого дитинства. Його не можна назвати оригінальним або дивним, але без нього неможливо взагалі смачно нагодувати гостей або сім'ю. Ця страва є дієтичним, так що їм можна нагодувати навіть дітей. Класичний рецепт тюфтельок в томатному соусі зазнав трохи змін, так що існують цікаві інтерпретації цієї страви.
Рецепт рибних тюфтельок в томатному соусі
Інгредієнти: рибне філе - 500 г; сухарі панірувальні - 05 ст.; яйце - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; лимон - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
помідори - 500 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; паприка - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 1 ч. ложка; зіра - щіпка; оливкова олія - 4 ст. ложки; вода - 1 ст.; сіль - за смаком. Приготування Зараз ми розповімо, як зробити рибні тефтелі в томатному соусі. У чашці комбайна подрібнюємо рибне філе з сухарями, додаємо яйце, подрібнену зелень, лимонний сік, цедру, кладемо сіль і перець за смаком. Формуємо з маси невеликі тюфтельки і прибираємо їх на 45 хвилин у холодильник. Цим часом готуємо поки соус. Для цього пасеруємо на оливковій олії подрібнену цибулю, додаємо дрібненько порізаний часник, томати, прянощі, цукор, воду і солимо. Доводимо до кипіння і акуратно опускаємо охолоджені тюфтельки. Тушкуємо при закритій кришці на слабенькому вогні 20 хвилин.
Курячі тефтелі в пароварці в томатному соусі
Інгредієнти: курячий фарш - 500 г; хліб - 100 г; молоко - 40 мл; яйце - 1 шт.; помідори - 500 г; сир - 30 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Фарш змішуємо з яйцем. Хліб вимочуємо в молоці. Сир натираємо на маленькій терочке. Після цього додаємо до фаршу булку, сир, сіль і перець. Формуємо невеликі тефтелі і обсмажуємо на олії до рум'яності. Потім перекладаємо котлетки в ємність від пароварки. Очищаємо від шкірки томати і розминаємо м'якоть виделкою. Заливаємо тефтелі томатною сумішшю разом з соком. Готуємо страву на пару протягом 30 хвилин.
Тефтелі з рисом в томатному соусі
Інгредієнти: фарш мясний - 1 кг; рис - 300 г; сметана - 300 мл; томатна паста - 50 мл; яйце - 2 шт.; сіль - за смаком. Приготування Для приготування тефтелькою в томатному соусі рис відварюємо до готовності і додаємо до фаршу. Розбиваємо сюди ж яйця і гарненько перемішуємо. Далі готуємо томатний соус: сметану змішати з томатною пастою і трохи солимо. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо сформовані тюфтельки. Кожен кульку поливаємо томатним соусом і запікаємо тефтелі в духовці 30 хвилин до утворення скоринки.
Тефтелі в томатному соусі з сиром
Інгредієнти: фарш - 400 г; яйце - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; білий хліб - 1 шматок; італійські трави, перець - за смаком; сир - 200 г; часник - 2 зубчики; сіль - за смаком. Для соусу:
томати - 700 г; часник - 2 зубчики; сіль, лавровий лист, перець - за смаком; зелень кропу; сир - 50 г; рослинне масло. Приготування Часник дрібно нарізаємо і пасеруємо на рослинній масло до появи приємного запаху.
Томати розминаємо виделкою і викладаємо їх до часнику. Накриваємо кришкою і кип'ятити соус. Після цього, кладемо гілочки свіжого кропу і лавровий лист. За кілька хвилин до готовності солимо масу і приправляємо спеціями. Тепер готуємо тефтелі. Для цього змішуємо фарш з хлібом, подрібненою цибулею і часником. Після цього додаємо сіль, спеції, яйце і тертий сир. Гарненько перемішуємо і ліпимо вологими руками тюфтельки. Готовий соус виливаємо у форму і запікаємо при 190 градусах в духовці 15 хвилин. Потім посипаємо зверху тертим сиром. При подачі поллємо тефтелі соусом і посипаємо свіжою зеленню.