Давайте розглянемо з вами сьогодні цікаві і чудово смачні рецепти приготування тефтелькою у вершковому соусі. Це блюдо універсально тим, що його можна подавати до будь-яких гарнірів, і воно прекрасно виглядатиме навіть на святковому столі.
Курячі тефтелі в вершковому соусі
Інгредієнти: курячий фарш - 600 г; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчики; куряче яйце - 1 шт. Для соусу:
вершки - 1 ст.; сіль, мускатний горіх - за смаком. Приготування Отже, в курячий фарш кладемо очищені від лушпиння і дрібно нарізані цибулю і часник, розбиваємо сире яйце, солимо і перчимо масу за смаком. З отриманого фаршу робимо невеликі тюфтельки і обсмажуємо до золотавої скоринки на сковорідці з олією. Потім ставимо на слабенький вогонь каструльку, наливаємо вершки, кладемо туди щіпку солі і мускатного горіха. Доводимо все до кипіння і потім знімаємо з вогню.
Готові тефтелі заливаємо вершковим соусом, додаємо будь-які травички, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо 20 хвилин на маленькому вогні. Таке блюдо ідеально підійде для будь-якого гарніру.
Рибні тефтелі в вершковому соусі
Інгредієнти: Для тефтелькою:
форель - 500 г; рис - 150 г; цибулина - 1 шт.; куряче яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Для соусу:
сир - 100 г; вершки - 200 мл; сметана - 100 мл; сухий кріп - 1 ч. ложка; кунжутне насіння - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування тефтелькою в вершково - сметанному соусі гарненько промиваємо рис, додаємо в каструлю з підсоленою гарячою водою і після закипання варимо при закритій кришці 15 хвилин на слабенькому вогні. Цим часом на сухій сковороді швиденько обсмажуємо кунжутне насіння, а потім перекладаємо їх на блюдце. На цій же сковороді підсмажити у невеликій кількості олії дрібно порізану очищену цибулину.
Рибу подрібнюємо у блендері змішуємо з остившім рисом, яйцем, цибулею, додаємо сіль, перець. З отриманого фаршу формуємо тефтелі, складаємо їх в пароварку і готуємо 30 хвилин.
Не втрачаючи часу дарма, робимо поки соус для тефтелькою . Для цього наливаємо в каструльку вершки, нагріваємо їх, додаємо сметану, тертий сир і доводимо до кипіння. В самому кінці кладемо сушений кріп і перемішуємо. Рибні тефтелі викладаємо на блюдо, поливаємо сирно - вершковим соусом, посипаємо підсмаженою кунжутом і подаємо до столу.
Тефтелі в вершково - грибному соусі
Інгредієнти: Для тефтелькою:
свинячий фарш - 800 г; рис - 100 г; цибулина - 1 шт.; майонез - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
свіжі гриби - 150 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; цибулина - 3 шт.; вершки - 200 мл; пшеничне борошно - 1 ст. ложка; кип'ячена вода - 05 ст. Приготування Рис відварюємо в гарячій підсоленій воді, а потім охолоджуємо його і змішуємо з м'ясною масою. Далі додаємо майонез,
подрібнену цибулю, перець і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо і формуємо невеликі тюфтельки, які обвалюємо гарненько в борошні. Після цього обсмажуємо їх на сковороді на рослинному маслі. Далі беремо форму для запікання і укладаємо туди готові тюфтельки.
Тепер готуємо соус: на сухій сковорідці злегка обсмажуємо борошно і доводимо її до легкого рум'яного кольору. Вершки розбавляємо водою, після чого змішуємо з пережареної борошном. Цибуля гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі. Виливаємо вершки з борошном, трохи додаємо сіль і перчимо. Тримаємо соус на слабкому вогні, до тих пір, поки він не загусне. Тепер виливаємо вершковий соус зверху на тефтелі і ставимо запікатися в духовку на 20 хвилин.