Вернуться назад Распечатать

Тефтелі з гречкою

Тефтелі з гречкою
Тефтелі з гречкою - дуже ситне, смачне і незвичайне блюдо. Як гарнір до такої страви ідеально підійде ніжне овочеве пюре і салат, приготований зі свіжих овочів.

Рецепт тюфтельок з гречкою


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • гречка - 80 г;

  • цибулина -1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • яйце - 1 шт.;

  • солодка паприка - 1 ч. ложка;

  • зелень - за бажанням;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для соусу:

  • сметана - 100 мл;

  • плавлений сир - 100 г;

  • сіль - за смаком;

  • вода - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати тефтелі з гречкою. Фарш при необхідності, попередньо розморожуємо. Гречану крупу відварюємо до готовності і охолодити. Ріпчасту цибулю очищаємо, ріжемо на чотири частини і подрібнюємо разом з часником за допомогою блендера.
    Додаємо до овочів фарш, зелень і все добре перемішуємо. В отриману масу додаємо охолоджену гречану крупу, куряче яйце, сіль, перець і солодку паприку. Перемішуємо масу і відправляємо на 15-20 хвилин у холодильник.
    А цим часом готуємо поки соус для тефтелькою : змішуємо сметану з плавленим сиром, солимо за смаком, додаємо трохи води і ставимо на маленький вогонь.
    Готуємо до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Форму для запікання змащуємо оливковою олією і викладаємо сформовані вологими руками тефтелі. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Заливаємо тефтелі з гречкою сирно - сметанним соусом і відправляємо блюдо в духовку приблизно на 35 хвилин.

    Тефтелі з гречкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • Тефтелі з гречкою

  • гречка - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гречку відварюємо до напівготовності і залишаємо остигати. Окремо змішуємо курячий фарш, сіль, перець, подрібнену цибулю, мелкорубленое варене яйце і гречку. З отриманого фаршу формуємо тюфтельки, обвалюємо їх у борошні.
    Викладаємо їх у каструлю, виставляємо програму "Запіканка" і, не закриваючи кришку, обсмажуємо тефтелі по 15 хвилин з двох сторін. Можна налити трохи бульйону або томатного соку, закрити каструлю, виставити режим "Голубці" і готувати 25 хвилин. Ось і все, курячі тефтелі з гречкою готові!