Тефтелі люблять дорослі і діти. Це чудове блюдо, яке підходить з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, макаронами, гречкою. Їх можна готувати з соусом і просто без нічого. Рецептів приготування тефтелькою в духовці багато, ми хочемо запропонувати вам найкращі.
Тефтелі в духовці з соусом
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; цибуля - 2 шт.; рис - 3 ст. ложки; помідори - 3 шт.; морква - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки: рослинна олія; сіль. Приготування Рис промийте, потім викладіть в невелику каструльку, залийте водою і трохи підсолити. Відваріть його до напівготовності. Одну цибулю подрібніть, змішайте з фаршем, рисом і посоліть.
Займіться приготуванням соусу. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до прозорості. Додайте терту на крупній тертці моркву, подрібнені помідори, сіль і трохи води. Тушкуйте на середньому вогні приблизно 10 хвилин. В кінці додайте борошно і помішуйте, поки соус не загусне. У форму викладіть тефтелі і залийте соусом. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин. Такі тефтелі, запечені в духовці, будуть ідеально поєднуватися з великими макаронами.
Тефтелі з сиром в духовці
Інгредієнти: свинина - 350 г; яловичина - 350 г; цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сир - 150 часник - 2 зубчики; вершкове масло - 70 г; сіль, перець. Приготування М'ясні тефтелі в духовці, приготовані таким способом, можуть бути подані як гарніром, так і просто як окрему страву. М'ясо, цибулю і часник прокрутити через м'ясорубку. Додайте у фарш яйце, сіль і перець. Добре все перемішайте. Масло і сир наріжте невеликими однаковими шматочками. Візьміть трохи фаршу, зробіть корж і в середину викладіть масло і сир. Акуратно закрийте тефтелю, залишивши сир трохи відкритим. Деко змастіть маслом і викладіть на нього вийшли кругляшки відкритим сиром вгору. Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте тефтелі приблизно 40 хвилин. Готову страву можна посипати рубаною зеленню.
Рибні тефтелі в духовці - рецепт
Багато господині часто задаються питанням, як готувати рибні тефтелі в духовці? Рецепт рибних тюфтельок в духовці так само простий, як і м'ясних.
Інгредієнти: Для тефтелькою:
філе риби (будь-яка) - 500 г; яйця - 1 шт.; сир - 100 г; вершкове масло - 50 г; панірувальні сухарі; зелень. Для соусу:
помідори - 2 шт.; томатний сік (густий) - 200 г; часник - 2 зубчики; оливкова олія; сіль, перець. Приготування Рибу, масло і зелень пропустіть через м'ясорубку. Додайте тертий на дрібній тертці сир, яйце і панірувальні сухарі. Добре все перемішайте. Зробіть тефтелі, викладіть на тарілку і приберіть в холодильник. Помідори натерти на тертці і тушкуйте на оливковій олії. Потім додайте томатний сік, ще трохи потримайте на вогні і зніміть. Додайте роздавлений часник, трохи солі і спеції. Тефтелі викладіть у форму для випікання і залийте соусом. В заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці, випікайте тефтелі приблизно півгодини. Тефтелі можна подати з картопляним пюре.
Тефтелі в духовці з картоплею
Інгредієнти: м'ясний фарш - 500 г; рис - 200 г; цибуля - 1 шт.; сир - 100 г; майонез - 100 г; картопля - 6 шт.; сіль, перець. борошно - 1 ст. ложка; Приготування Рис промийте і відваріть до напівготовності. Змішайте з фаршем, дрібно нарізаною цибулею, сіллю і перцем. Добре все перемішайте. Скачайте тефтелі і викладіть у форму, зверху викладіть нарізаний пластинками картоплю, промажте половиною майонезу і посипте тертим сиром. У невеликій піалі змішайте склянку кип'яченої води, залишився майонез і борошно. Трохи посоліть, добре збийте і залийте тефтелі. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.