Вернуться назад Распечатать

Тефтелі в сметанному соусі

Тефтелі в сметанному соусі
М'ясні тефтелі в сметанному соусі напевно сподобаються вам своїм багатим смаком і простотою приготування. Вони також підійдуть до будь-якого гарніру, стануть ситним та смачним обідом або вечерею. Тефтелі, запечені в сметанному соусі, закінчаться на столі раніше інших страв, тому заздалегідь подбайте про те, щоб вистачило всім.
Багатьох господинь найбільше радує той факт, що інгредієнти можна змінювати в залежності від особистих переваг і кількості вільного часу. На відміну від звичайних тюфтельок, сьогоднішні рецепти гарантують ніжний смак і соковитість цього м'ясної страви завдяки незвичним пікантним соусів. Як гарнір можна приготувати картопляне пюре , макарони твердих сортів, пасту, рис, овочеве рагу або гречану кашу.
А тепер уважно читаємо рецепт і готуємо тефтелі в сметанному соусі.

Рибні тефтелі в сметанному соусі


Інгредієнти:

  • молоко - 100 мл;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • рибне філе - 500 г;

  • білий хліб - 4 шматочка;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершкове масло - 20 г;

  • вода - 150 мл;

  • борошно - 2 ст. л.;

  • сметана - 100 г;

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Пропускаємо рибне філе через м'ясорубку, хліб заливаємо молоком. Цибулину очистити, дрібно нарізаємо і змішуємо з рибним фаршем і размякшим хлібом. Потім додаємо яйце, все ретельно перемішуємо, присмачую сіллю і перцем. Тепер можна почати ліпити тефтелі, обвалювати їх у панірувальних сухарях і обсмажують на сковороді. Після чого розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і змащуємо майже готові котлетки. Далі вливаємо в сковороду воду і сметану. Тушкуємо ще 15 хвилин до тих пір, поки м'ясо повністю не просочиться. Рибні тефтелі зі сметанним соусом готові!
    Порадувати гостей і домашніх можна ще одним подібним дуже ніжним стравою, приготувавши тефтелі з курячого фаршу.

    Курячі тефтелі в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 800 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рис - 200 г;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • сметана - 500 мл;

  • борошно - 1 ст. л.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинна олія - 4 ст. л.;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування
    Промиваємо і відварюємо рис до напівготовності, воду зливаємо. Далі пропускаємо через м'ясорубку одну цибулину, часник і курячий фарш. В отриману масу додаємо яйце і рис, потім все солимо і перчимо. Приступаємо до ліплення котлеток, змащуємо деко олією.
    Приготування тефтелькою в сметанному соусі займе не більше 30 хвилин, якщо відразу зайнятися соусом. Для нього нам знадобиться обсмажити дрібно нарізану цибулю і терту моркву, змішати з борошном і сметаною. Доводимо нашу заправку до кипіння, постійно помішуємо, щоб уникнути утворення грудочок. Нарешті заливаємо котлетки соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів. Новий рецепт тюфтельок в сметанному соусі освоєно!
    Напевно вас зацікавлять і тефтелі в томатно - сметанному соусі. Спробуємо їх приготувати з яловичини.

    Простий рецепт тюфтельок до сметано - томатному соусі


    Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 500 г;

  • рис - 100 г;

  • хліб білий - 3 шматочки;

  • молоко - 50 мл;

  • кетчуп або томатна паста - 350 г;

  • сметана - 350 г;

  • Тефтелі в сметанному соусі

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Білий хліб замочуємо ненадовго в молоці. Рис відварюємо до готовності, зливаємо воду, змішуємо з фаршем і хлібом, солимо і перчимо. Як і в попередніх рецептах, ви можете додати одне яйце. Далі формуємо з готової маси котлетки і обсмажуємо до готовності на сковороді. За 10 хвилин до зняття з плити заливаємо їх сметаною і кетчупом. Прикрасити готові тюфтельки можна зеленню. Краще всього подавати їх разом з овочевою нарізкою. Також ви можете варіювати кількість соусу в залежності від власних уподобань.