Пастрома з індички
Строго кажучи, представлені рецепти не можна назвати справжньою пастромой, так як це традиційне блюдо єврейської кухні готується з яловичини, рідше - зі свинини. М'ясо маринується і коптитися. Ми ж будемо запікати його в духовці. Але індичка в спеціях виходить такою ніжною і соковитою, що не так важливо, під яким іменем вона з'явиться на вашому столі. Раз спробувавши, ви обов'язково включіть її в повсякденне меню, замінивши не саму корисну магазинну ковбасу.
Універсальний рецепт з розряду «для ледачих і зайнятих».
Інгредієнти:
філе індички - 1 кг;
сіль - 2 ст. ложки;
перець чорний мелений - 1/2 ч. ложки;
паприка - 1 ч. ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
часник - 7 зубків;
спеції - за смаком.
Приготування
Розчиняємо сіль в холодній воді. Розсіл повинен вийти дуже солоним, але не гірким. Вимочуємо в ньому индюшиную грудку 2 години. Після гострим довгим ножем робимо «кишеньки» і нашпиговиваем м'ясо часником. Якщо зубчики великі, розрізаємо навпіл. Паприку, перець і спеції змішуємо з олією. Обмазуємо цією кашкою м'ясо, викладаємо його назастеленний фольгою противний, і відправляємо в розігріту духовку до максимуму. Через 15 хвилин духовку вимикаємо і, не відкриваючи дверцята, даємо индюшке повністю охолонути. З цієї причини зручно робити пастрому з вечора і вранці отримати вже готовий продукт - до сніданку і на бутерброди, дітям до школи.
Чим ще хороший цей рецепт? В залежності від того, які ви виберете спеції, абсолютно змінюється смак индюшиной пастроми. Наприклад, паприка і трохи соусу барбекю додадуть їй легку копченость.
Інгредієнти:
грудка індички - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
капуста пекінська - 7 листків.
Для маринаду:
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 2 ст. ложки;
листлавровий - 3 шт.;
гвоздика - 3 шт.;
перець чорний горошком - 5 шт.
Для глазурі:
мед - 2 ст. ложки;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
соус соєвий - 1 ст. ложка;
горіх волоський - 3 шт.;
перець чорний мелений - за смаком;
перець червоний мелений - за смаком.
Приготування
Філе індички розрізаємо в плоский цілісний пласт, злегка відбиваємо м'ясо. В 3-х склянках холодної води розчиняємо цукор, сіль, додаємо гвоздику, горошок і лавровий лист. Витримуємо в цьому маринаді індичку і нарізану брусочками моркву добу в холодильнику. Після м'ясо виймаємо, розправляємо, промаківающімі паперовим рушником. Викладаємо зверху спочатку листя пекінської капусти, потім - моркву з розсолу. Згортаємо рулет, обв'язуємо його грубою ниткою. Для глазурі дробимо горіхи і змішати з іншими інгредієнтами. Викладаємо рулет у форму, застелену фольгою. Запікаємо півтори години при температурі 180 градусів, періодично поливаючи глазур'ю.
Швидка пастрома з грудки індички
Універсальний рецепт з розряду «для ледачих і зайнятих».
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо сіль в холодній воді. Розсіл повинен вийти дуже солоним, але не гірким. Вимочуємо в ньому индюшиную грудку 2 години. Після гострим довгим ножем робимо «кишеньки» і нашпиговиваем м'ясо часником. Якщо зубчики великі, розрізаємо навпіл. Паприку, перець і спеції змішуємо з олією. Обмазуємо цією кашкою м'ясо, викладаємо його назастеленний фольгою противний, і відправляємо в розігріту духовку до максимуму. Через 15 хвилин духовку вимикаємо і, не відкриваючи дверцята, даємо индюшке повністю охолонути. З цієї причини зручно робити пастрому з вечора і вранці отримати вже готовий продукт - до сніданку і на бутерброди, дітям до школи.
Чим ще хороший цей рецепт? В залежності від того, які ви виберете спеції, абсолютно змінюється смак индюшиной пастроми. Наприклад, паприка і трохи соусу барбекю додадуть їй легку копченость.
Пастрома з філе індички в медово-горіхового глазурі
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для глазурі:
Приготування
Філе індички розрізаємо в плоский цілісний пласт, злегка відбиваємо м'ясо. В 3-х склянках холодної води розчиняємо цукор, сіль, додаємо гвоздику, горошок і лавровий лист. Витримуємо в цьому маринаді індичку і нарізану брусочками моркву добу в холодильнику. Після м'ясо виймаємо, розправляємо, промаківающімі паперовим рушником. Викладаємо зверху спочатку листя пекінської капусти, потім - моркву з розсолу. Згортаємо рулет, обв'язуємо його грубою ниткою. Для глазурі дробимо горіхи і змішати з іншими інгредієнтами. Викладаємо рулет у форму, застелену фольгою. Запікаємо півтори години при температурі 180 градусів, періодично поливаючи глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в
Пастрома з свинини
Пастрома зі свинини - чудова заміна не надто корисною ковбаси чи шинки. Хочете приготувати її, щоб сім'я могла насолоджуватися смачними бутербродами
Індичка в пароварці
Дуже смачне і корисне блюдо індичка в пароварці. Готувати його можна по-різному, а тому ми підібрали відразу кілька рецептів, які здивують вас своєю
Гомілка індички в мультиварці
М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його
Пастрома з курячої грудки
Пастрома - це дуже ніжне страву, яке прийшло до нас з Молдавії. Воно готується з різного м'яса, але сьогодні ми поговоримо про курячої пастроме. Вона