Строго кажучи, представлені рецепти не можна назвати справжньою пастромой, так як це традиційне блюдо єврейської кухні готується з яловичини, рідше - зі свинини. М'ясо маринується і коптитися. Ми ж будемо запікати його в духовці. Але індичка в спеціях виходить такою ніжною і соковитою, що не так важливо, під яким іменем вона з'явиться на вашому столі. Раз спробувавши, ви обов'язково включіть її в повсякденне меню, замінивши не саму корисну магазинну ковбасу.
Швидка пастрома з грудки індички
Універсальний рецепт з розряду «для ледачих і зайнятих».
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; сіль - 2 ст. ложки; перець чорний мелений - 1/2 ч. ложки; паприка - 1 ч. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; часник - 7 зубків; спеції - за смаком. Приготування Розчиняємо сіль в холодній воді. Розсіл повинен вийти дуже солоним, але не гірким. Вимочуємо в ньому индюшиную грудку 2 години. Після гострим довгим ножем робимо «кишеньки» і нашпиговиваем м'ясо часником. Якщо зубчики великі, розрізаємо навпіл. Паприку, перець і спеції змішуємо з олією. Обмазуємо цією кашкою м'ясо, викладаємо його назастеленний фольгою противний, і відправляємо в розігріту духовку до максимуму. Через 15 хвилин духовку вимикаємо і, не відкриваючи дверцята, даємо индюшке повністю охолонути. З цієї причини зручно робити пастрому з вечора і вранці отримати вже готовий продукт - до сніданку і на бутерброди, дітям до школи.
Чим ще хороший цей рецепт? В залежності від того, які ви виберете спеції, абсолютно змінюється смак индюшиной пастроми. Наприклад, паприка і трохи соусу барбекю додадуть їй легку копченость.
Пастрома з філе індички в медово-горіхового глазурі
Інгредієнти: грудка індички - 1 шт.; морква - 2 шт.; капуста пекінська - 7 листків. Для маринаду:
цукор - 2 ст. ложки; сіль - 2 ст. ложки; листлавровий - 3 шт.; гвоздика - 3 шт.; перець чорний горошком - 5 шт. Для глазурі:
мед - 2 ст. ложки; олія оливкова - 2 ст. ложки; соус соєвий - 1 ст. ложка; горіх волоський - 3 шт.; перець чорний мелений - за смаком; перець червоний мелений - за смаком. Приготування Філе індички розрізаємо в плоский цілісний пласт, злегка відбиваємо м'ясо.
В 3-х склянках холодної води розчиняємо цукор, сіль, додаємо гвоздику, горошок і лавровий лист. Витримуємо в цьому маринаді індичку і нарізану брусочками моркву добу в холодильнику. Після м'ясо виймаємо, розправляємо, промаківающімі паперовим рушником. Викладаємо зверху спочатку листя пекінської капусти, потім - моркву з розсолу. Згортаємо рулет, обв'язуємо його грубою ниткою. Для глазурі дробимо горіхи і змішати з іншими інгредієнтами. Викладаємо рулет у форму, застелену фольгою. Запікаємо півтори години при температурі 180 градусів, періодично поливаючи глазур'ю.