Пастрома з свинини
Спочатку пастрома вважалася м'ясним делікатесом з яловичини. Але після її стали готувати і з інших видів м'яса, зокрема свинини. Для приготування цього продукту м'ясо спочатку маринують, потім приправляють спеціями і запікають, а до столу подають нарізаним тоненькими пластинками. Зараз ми вам розповімо, як приготувати свинячу пастрому в домашніх умовах.
Інгредієнти:
свиняче філе - 700 г;
часник - 5 зубчиків;
вода - 1 л;
чорний перець горошком - 5 г;
сіль - 40 г;
лавровий лист - 3 шт.;
мед - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ст. ложка;
паприка солодка - 1 ст. ложка.
Приготування
З води, солі, лаврового листа і перцю готуємо маринад, опускаємо в нього м'ясо години на 2 і ставимо в холод. Зубчики часнику ріжемо на 3-4 частини вздовж. Готуємо глазур для м'яса: з'єднуємо мед, гірчицю, паприку і перемішуємо. Коли м'ясо добре просочилося, дістаємо його, нашпиговиваем часником і добре обмазуємо заздалегідь приготовленої глазур'ю. Загортаємо м'ясо у фольгу і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 15 хвилин. Потім м'ясо виймаємо, фольгу розгортаємо і знову ставимо в духовку, збільшуємо температуру до 220-250 градусів і запікаємо ще 15-20 хвилин, потім духовку можна вимикати, але дверцята відкривати не можна, нехай м'ясо «доходить» ще протягом 2-4 годин.
Інгредієнти:
свиняча вирізка;
молоко - 500 мл;
сіль - 10 г;
часник - 3 зубчики;
суміш червоного і чорного меленого перцю - 1 ч. ложка;
оцет бальзамічний - 30 мл;
прованські трави - 20 г;
мелений кардамон - 5 г;
рослинна олія - 30 мл
Приготування
Свинячу вирізку миємо, чистимо від плівок і обсушуємо. В молоко додаємо сіль, перемішуємо і опускаємо в нього м'ясо. Залишаємо години на 3. А поки готуємо обмазку. Для цього часник пропускаємо через прес, додаємо спеції, оцет, щіпку солі і масло. Все добре перемішуємо. Коли м'ясо добре просочилося, дістаємо його, обсушуємо, натираємо отриманою сумішшю. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» і максимальну температуру. Викладаємо м'ясо в чашу девайса, виставляємо час 40 хвилин. Після того, як таймер вимикається, виставте режим «Підігрів» і час 30 хвилин. Після цього мультиварку не відкривайте ще хоча б протягом години, м'яса потрібно дійти.
Як обмазки для пастроми ви можете використовувати будь-які спеції, які вам більше подобаються - тут немає чітких стандартів. Зручно свинячу пастрому з вечора поставити в духовку або мультиварку, а потім вимкнути і «забути» до ранку - нехай як слід доходить. А вранці у вас готове прекрасне м'ясо для бутербродів - соковите і ароматне, ніяка ковбаса не піде в порівняння. Готувати швидко, зусиль докладати практично жодних не потрібно, а страва виходить дуже смачне і натуральне.
Домашня пастрома
Інгредієнти:
Приготування
З води, солі, лаврового листа і перцю готуємо маринад, опускаємо в нього м'ясо години на 2 і ставимо в холод. Зубчики часнику ріжемо на 3-4 частини вздовж. Готуємо глазур для м'яса: з'єднуємо мед, гірчицю, паприку і перемішуємо. Коли м'ясо добре просочилося, дістаємо його, нашпиговиваем часником і добре обмазуємо заздалегідь приготовленої глазур'ю. Загортаємо м'ясо у фольгу і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 15 хвилин. Потім м'ясо виймаємо, фольгу розгортаємо і знову ставимо в духовку, збільшуємо температуру до 220-250 градусів і запікаємо ще 15-20 хвилин, потім духовку можна вимикати, але дверцята відкривати не можна, нехай м'ясо «доходить» ще протягом 2-4 годин.
Пастрома в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу вирізку миємо, чистимо від плівок і обсушуємо. В молоко додаємо сіль, перемішуємо і опускаємо в нього м'ясо. Залишаємо години на 3. А поки готуємо обмазку. Для цього часник пропускаємо через прес, додаємо спеції, оцет, щіпку солі і масло. Все добре перемішуємо. Коли м'ясо добре просочилося, дістаємо його, обсушуємо, натираємо отриманою сумішшю. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» і максимальну температуру. Викладаємо м'ясо в чашу девайса, виставляємо час 40 хвилин. Після того, як таймер вимикається, виставте режим «Підігрів» і час 30 хвилин. Після цього мультиварку не відкривайте ще хоча б протягом години, м'яса потрібно дійти.
Як обмазки для пастроми ви можете використовувати будь-які спеції, які вам більше подобаються - тут немає чітких стандартів. Зручно свинячу пастрому з вечора поставити в духовку або мультиварку, а потім вимкнути і «забути» до ранку - нехай як слід доходить. А вранці у вас готове прекрасне м'ясо для бутербродів - соковите і ароматне, ніяка ковбаса не піде в порівняння. Готувати швидко, зусиль докладати практично жодних не потрібно, а страва виходить дуже смачне і натуральне.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Як приготувати нутрію в духовці?
М'ясо нутрії у всі часи вважалося корисним. Можливо саме тому його частіше запікають або готують на вогнищі, ніж смажать. Як раз про приготуванні
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Свиняча корейка, запечена у фользі
З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова
Пастрома з курячої грудки
Пастрома - це дуже ніжне страву, яке прийшло до нас з Молдавії. Воно готується з різного м'яса, але сьогодні ми поговоримо про курячої пастроме. Вона
Пастрома з індички
Якщо ви любите смачні бутерброди з різними видами м'яса, то ми підкажемо вам рецепт пастроми, та не простий, а индюшиной. Це м'ясо припаде до душі