Буженина з індички
Найчастіше буженину готують з свинини або яловичини . Ми вам підкажемо більш дієтичний варіант - рецепт приготування буженини з індички.
Інгредієнти:
філе індички - 15 кг;
гірчиця - 1 ч. ложка;
часник - 3 зубчики;
сухі приправи (червоний і чорний перець, орегано, паприка, зерна коріандру, базилік) - за смаком;
рослинна олія - 50 мл;
сіль - 4 ч. ложки;
вода - 1 літр.
Приготування
Першим ділом готуємо розсіл: у воді розмішуємо сіль до її розчинення. Замочуємо в отриманому розчині м'ясо години на 3. Після цього зливаємо розсіл, а м'ясо промиваємо під проточною водою і обсушуємо. Зубчики часнику нарізаємо довгастими смужками, за допомогою довгого ножа робимо надрізи в м'ясі і нашпиговиваем їх часником. Сухі приправи змішуємо з гірчицею і рослинним маслом.
Отриманою сумішшю обмазуємо м'ясо з усіх боків, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на добу. Духовку нагріваємо до 220 градусів, м'ясо викладаємо на деко і відправляємо в духовку десь на півгодини. Потім вимикаємо вогонь, але буженину не дістаємо, нехай вона поступово остигає там, завдяки цьому вона буде більш соковитою.
Інгредієнти:
грудка - 1 кг;
сіль - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
приправи - за смаком.
Приготування
Для приготування розсолу в 1 літрі води розчиняємо 2 столові ложки солі. Заливаємо м'ясо розсолом і відправляємо в холодильник десь на добу. Потім виймаємо його і обсушуємо. Готуємо обмазку: в мисочці змішуємо приправи (це можуть бути готові приправи для м'яса, а можуть бути окремо куркума, зерна гірчиці, коріандру, перець, паприка), пропущений через прес часник і рослинне масло. Обмазуємо нею м'ясо. Кладемо його в пакет і кладемо в холодильник години на 4. Потім каструлю мультиварки змащуємо маслом, кладемо в неї м'ясо. В режимі «Випічка» обсмажуємо по 10 хвилин з кожного боку, а потім включаємо режим «Гасіння» і час приготування 40 хвилин. Після цього буженину витягаємо, кладемо її у фольгу і залишаємо до охолодження.
Буженина з індички в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом готуємо розсіл: у воді розмішуємо сіль до її розчинення. Замочуємо в отриманому розчині м'ясо години на 3. Після цього зливаємо розсіл, а м'ясо промиваємо під проточною водою і обсушуємо. Зубчики часнику нарізаємо довгастими смужками, за допомогою довгого ножа робимо надрізи в м'ясі і нашпиговиваем їх часником. Сухі приправи змішуємо з гірчицею і рослинним маслом.
Отриманою сумішшю обмазуємо м'ясо з усіх боків, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на добу. Духовку нагріваємо до 220 градусів, м'ясо викладаємо на деко і відправляємо в духовку десь на півгодини. Потім вимикаємо вогонь, але буженину не дістаємо, нехай вона поступово остигає там, завдяки цьому вона буде більш соковитою.
Буженина з індички в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування розсолу в 1 літрі води розчиняємо 2 столові ложки солі. Заливаємо м'ясо розсолом і відправляємо в холодильник десь на добу. Потім виймаємо його і обсушуємо. Готуємо обмазку: в мисочці змішуємо приправи (це можуть бути готові приправи для м'яса, а можуть бути окремо куркума, зерна гірчиці, коріандру, перець, паприка), пропущений через прес часник і рослинне масло. Обмазуємо нею м'ясо. Кладемо його в пакет і кладемо в холодильник години на 4. Потім каструлю мультиварки змащуємо маслом, кладемо в неї м'ясо. В режимі «Випічка» обсмажуємо по 10 хвилин з кожного боку, а потім включаємо режим «Гасіння» і час приготування 40 хвилин. Після цього буженину витягаємо, кладемо її у фольгу і залишаємо до охолодження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина в духовці
Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Буженина з свинини
Буженина - це універсальне блюдо, яке чудово поєднується з різноманітними продуктами, використовується в салатах, бутербродах. І сьогодні ми
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте
Буженина в скороварці
Буженина - це смачне запечене м'ясо, приправлене спеціями. Її готують в духовці, аерогрилі. І сьогодні ми розповімо про те, як легко і швидко зробити