Буженина в духовці
Буженина - блюдо, яке було відомо ще на Русі, і дійшло до наших часів практично в незмінному вигляді.
До складу будь-якої звичною м'ясної нарізки до святкового столу входить буженина з свинини, яловичини, або м'яса птиці, яку можна без клопоту приготувати самостійно, заощадивши при цьому достатню кількість коштів. У цій статті ми детально розглянемо те, як зробити буженину в духовці власноруч.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 15 кг;
часник - 1 головка;
гірчиця - 3 ст. ложки;
паприка мелена - 1 ч. ложка;
лавровий лист - 3-4 шт.;
сіль - 2 щіпки;
перець - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Свинину миємо й робимо в ній невеликі надрізи, втикаючи ніж у різні частини м'якоті. Головку часнику очищаємо, 4-5 зубчиків нарізаємо великими брусочками і вкладаємо їх в надрізи. Сіль, перець і паприку змішуємо в невеликій ємності і натираємо цією сумішшю м'ясо. Зверху покриваємо свинину тонким шаром крупнозерновой гірчиці, і викладаємо листя лавра.
Два листа фольги кладемо хрест-навхрест, в центр викладаємо м'ясо і загортаємо його, але не дуже щільно. Кладемо буженину у фользі в вогнетривку форму і запікаємо в духовці, не забувши налити на дно форми невелику кількість води. Випікатися м'ясо буде при 180 градусах близько півтори години, при цьому треба стежити за тим, щоб у формі весь час залишалася вода. Тепер домашню буженину слід остудити, і можна подавати страву до столу.
Інгредієнти:
Для буженини:
яловича вирізка - 2 кг;
сало - 200 г;
часник - 4-5 зубчиків;
сіль, перець - за смаком;
гірчиця - 3 ст. ложки.
Для тіста:
борошно - 3 ст.;
дріжджі - 1 ч. ложка;
вода - 2 ст.;
масло рослинне - 1/2 ст.;
сіль - 2 ч. ложки;
цукор - 2 ч. ложки.
Приготування
Яловичину моєму і робимо вузькі глибокі надрізи по всій площі м'яса. Сало обвалюємо в суміші солі і перцю і шпигуємо їм м'ясо. Залишилися отвори закладаємо нарізаний часник. Обмазуємо яловичину шаром гірчиці і залишаємо в холодильнику на ніч.
Переходимо до тіста: дріжджі розводимо в теплій воді з цукром, чекаємо, поки вони «активізуються», а потім підсипаємо в розчин борошно, додаємо масло і сіль, і замішуємо круте тісто.
Замариновану в гірчиці буженину обсмажуємо на рослинному маслі до золотистої скоринки. Тепер яловичину необхідно помістити на пласт розкатаного тіста і защепити краї.
Буженина в тісті готується в духовці при 220 градусах близько години. Після чого м'ясо необхідно повністю остудити і помістити на ніч в холодильник. Буженину, приготовану таким чином, нарізають прямо з тестом і подають до столу.
Інгредієнти:
філе індички - 15 кг;
мелена паприка - 1 ч. ложка;
суміш італійських трав - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 3 шт.;
часник - 3-4 зубчики.
Приготування
Приготувати буженину у духовці, в рукаві дуже просто: в невелику каструлю, заливаємо трохи води, з розрахунком на те, щоб повністю покрити м'ясо. У воду висипаємо всі спеції, крім перцю і доводимо маринад до кипіння, охолодити. В маринад занурюємо філе індички і залишаємо його там на ніч. На наступний день, проробляємо в м'ясі глибокі отвори, в які необхідно закласти нарізаний часник, зверху натираємо індичку перцем. Тепер буженину можна помістити в рукав для запікання і відправити в духовку, м'ясо буде готове через 40-50 хвилин, проведених при 180 градусах, після чого його слід витягти з рукава і підрум'янити на сковороді, або потримати в духовці ще 10-15 хвилин.
Буженину з індички подаємо до столу охолодженої, попередньо нарізавши тонкими скибочками.
До складу будь-якої звичною м'ясної нарізки до святкового столу входить буженина з свинини, яловичини, або м'яса птиці, яку можна без клопоту приготувати самостійно, заощадивши при цьому достатню кількість коштів. У цій статті ми детально розглянемо те, як зробити буженину в духовці власноруч.
Домашня буженина з свинини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Свинину миємо й робимо в ній невеликі надрізи, втикаючи ніж у різні частини м'якоті. Головку часнику очищаємо, 4-5 зубчиків нарізаємо великими брусочками і вкладаємо їх в надрізи. Сіль, перець і паприку змішуємо в невеликій ємності і натираємо цією сумішшю м'ясо. Зверху покриваємо свинину тонким шаром крупнозерновой гірчиці, і викладаємо листя лавра.
Два листа фольги кладемо хрест-навхрест, в центр викладаємо м'ясо і загортаємо його, але не дуже щільно. Кладемо буженину у фользі в вогнетривку форму і запікаємо в духовці, не забувши налити на дно форми невелику кількість води. Випікатися м'ясо буде при 180 градусах близько півтори години, при цьому треба стежити за тим, щоб у формі весь час залишалася вода. Тепер домашню буженину слід остудити, і можна подавати страву до столу.
Рецепт буженини з яловичини в духовці
Інгредієнти:
Для буженини:
Для тіста:
Приготування
Яловичину моєму і робимо вузькі глибокі надрізи по всій площі м'яса. Сало обвалюємо в суміші солі і перцю і шпигуємо їм м'ясо. Залишилися отвори закладаємо нарізаний часник. Обмазуємо яловичину шаром гірчиці і залишаємо в холодильнику на ніч.
Переходимо до тіста: дріжджі розводимо в теплій воді з цукром, чекаємо, поки вони «активізуються», а потім підсипаємо в розчин борошно, додаємо масло і сіль, і замішуємо круте тісто.
Замариновану в гірчиці буженину обсмажуємо на рослинному маслі до золотистої скоринки. Тепер яловичину необхідно помістити на пласт розкатаного тіста і защепити краї.
Буженина в тісті готується в духовці при 220 градусах близько години. Після чого м'ясо необхідно повністю остудити і помістити на ніч в холодильник. Буженину, приготовану таким чином, нарізають прямо з тестом і подають до столу.
Буженина з індички в духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати буженину у духовці, в рукаві дуже просто: в невелику каструлю, заливаємо трохи води, з розрахунком на те, щоб повністю покрити м'ясо. У воду висипаємо всі спеції, крім перцю і доводимо маринад до кипіння, охолодити. В маринад занурюємо філе індички і залишаємо його там на ніч. На наступний день, проробляємо в м'ясі глибокі отвори, в які необхідно закласти нарізаний часник, зверху натираємо індичку перцем. Тепер буженину можна помістити в рукав для запікання і відправити в духовку, м'ясо буде готове через 40-50 хвилин, проведених при 180 градусах, після чого його слід витягти з рукава і підрум'янити на сковороді, або потримати в духовці ще 10-15 хвилин.
Буженину з індички подаємо до столу охолодженої, попередньо нарізавши тонкими скибочками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Як приготувати буженину?
Кожна господиня готує таке смачне і часто святкове блюдо, як буженина, по-різному. Хтось запікає м'ясо у фользі, а хтось маринує, а потім кладе його
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Буженина з свинини
Буженина - це універсальне блюдо, яке чудово поєднується з різноманітними продуктами, використовується в салатах, бутербродах. І сьогодні ми
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте