Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буженина в духовці

Буженина в духовці

19-03-2015, 12:55
1 263
Буженина в духовці
Буженина - блюдо, яке було відомо ще на Русі, і дійшло до наших часів практично в незмінному вигляді.
До складу будь-якої звичною м'ясної нарізки до святкового столу входить буженина з свинини, яловичини, або м'яса птиці, яку можна без клопоту приготувати самостійно, заощадивши при цьому достатню кількість коштів. У цій статті ми детально розглянемо те, як зробити буженину в духовці власноруч.

Домашня буженина з свинини в духовці


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 15 кг;

  • часник - 1 головка;

  • гірчиця - 3 ст. ложки;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • сіль - 2 щіпки;

  • перець - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Свинину миємо й робимо в ній невеликі надрізи, втикаючи ніж у різні частини м'якоті. Головку часнику очищаємо, 4-5 зубчиків нарізаємо великими брусочками і вкладаємо їх в надрізи. Сіль, перець і паприку змішуємо в невеликій ємності і натираємо цією сумішшю м'ясо. Зверху покриваємо свинину тонким шаром крупнозерновой гірчиці, і викладаємо листя лавра.
    Два листа фольги кладемо хрест-навхрест, в центр викладаємо м'ясо і загортаємо його, але не дуже щільно. Кладемо буженину у фользі в вогнетривку форму і запікаємо в духовці, не забувши налити на дно форми невелику кількість води. Випікатися м'ясо буде при 180 градусах близько півтори години, при цьому треба стежити за тим, щоб у формі весь час залишалася вода. Тепер домашню буженину слід остудити, і можна подавати страву до столу.

    Рецепт буженини з яловичини в духовці


    Інгредієнти:
    Для буженини:

  • яловича вирізка - 2 кг;

  • сало - 200 г;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • сіль, перець - за смаком;

  • гірчиця - 3 ст. ложки.


  • Для тіста:

  • борошно - 3 ст.;

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • вода - 2 ст.;

  • масло рослинне - 1/2 ст.;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яловичину моєму і робимо вузькі глибокі надрізи по всій площі м'яса. Сало обвалюємо в суміші солі і перцю і шпигуємо їм м'ясо. Залишилися отвори закладаємо нарізаний часник. Обмазуємо яловичину шаром гірчиці і залишаємо в холодильнику на ніч.
    Переходимо до тіста: дріжджі розводимо в теплій воді з цукром, чекаємо, поки вони «активізуються», а потім підсипаємо в розчин борошно, додаємо масло і сіль, і замішуємо круте тісто.
    Замариновану в гірчиці буженину обсмажуємо на рослинному маслі до золотистої скоринки. Тепер яловичину необхідно помістити на пласт розкатаного тіста і защепити краї.
    Буженина в тісті готується в духовці при 220 градусах близько години. Після чого м'ясо необхідно повністю остудити і помістити на ніч в холодильник. Буженину, приготовану таким чином, нарізають прямо з тестом і подають до столу.

    Буженина з індички в духовці в рукаві


    Інгредієнти:

  • філе індички - 15 кг;

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • суміш італійських трав - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • Буженина в духовці

  • часник - 3-4 зубчики.


  • Приготування
    Приготувати буженину у духовці, в рукаві дуже просто: в невелику каструлю, заливаємо трохи води, з розрахунком на те, щоб повністю покрити м'ясо. У воду висипаємо всі спеції, крім перцю і доводимо маринад до кипіння, охолодити. В маринад занурюємо філе індички і залишаємо його там на ніч. На наступний день, проробляємо в м'ясі глибокі отвори, в які необхідно закласти нарізаний часник, зверху натираємо індичку перцем. Тепер буженину можна помістити в рукав для запікання і відправити в духовку, м'ясо буде готове через 40-50 хвилин, проведених при 180 градусах, після чого його слід витягти з рукава і підрум'янити на сковороді, або потримати в духовці ще 10-15 хвилин.
    Буженину з індички подаємо до столу охолодженої, попередньо нарізавши тонкими скибочками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Як приготувати буженину?
    Як приготувати буженину?
    Кожна господиня готує таке смачне і часто святкове блюдо, як буженина, по-різному. Хтось запікає м'ясо у фользі, а хтось маринує, а потім кладе його
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
    Буженина з яловичини
    Буженина з яловичини
    Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
    Буженина з свинини
    Буженина з свинини
    Буженина - це універсальне блюдо, яке чудово поєднується з різноманітними продуктами, використовується в салатах, бутербродах. І сьогодні ми
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте