Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати буженину?

Як приготувати буженину?

19-03-2015, 15:15
822
Як приготувати буженину?
Ніхто не буде сперечатися з тим, що буженина це дуже-дуже смачно, але не всі знають, як зробити буженину, будинки в духовці. Насправді це завдання не так складна, і зараз ми детально розберемо, як робити буженину. Тільки врахуйте, що рецепт не один, хтось знає, як приготувати буженину у фользі, хто використовує рукав для запікання, а хтось віддає перевагу м'ясо обсмажують. Адже буженина це не тільки запечене, але і обсмажене особливим чином м'ясо, в класичному варіанті свинина.

Як приготувати домашню буженину в духовці (Рецепт №1 у фользі)


Інгредієнти:

  • свинина 2 кг;

  • чорний перець горошком - 10-12 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • сіль, каррі, коріандр (за бажанням можна додати інші спеції) - за смаком.


  • Приготування
    Моєму м'ясо і проколюємо його виделкою по всій поверхні. Далі натираємо шматок сіллю. Ріжемо половину головки часнику на невеликі часточки і нашпиговиваем ними м'ясо. Тепер ту ж саму процедуру, за винятком різання, звичайно, робимо з чорним перцем. Натираємо часник на тертці, змішуємо зі спеціями і обмазуємо цією сумішшю м'ясо. Тепер загортаємо м'ясо у фольгу, в декілька шарів, дивимося, щоб не було зазорів, інакше сік втече і м'ясо буде сухим і жорстким. Розігріваємо духовку до 180-200°С і відправляємо туди м'ясо на 25 години. Після приготування треба дати буженини постояти в духовці близько 40 хвилин. Тоді сік весь піде в м'ясо, а буженина стане соковитою і смачною.

    Як приготувати буженину з свинини в духовці (Рецепт №2)


    Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • спеції до м'яса - за бажанням і у відповідності з вашим смаком;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • лавровий лист - пара штук;

  • часник - 4-5 зубчиків.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо приблизно півтора літра води. Додаємо спеції, перець, лавровий лист, добре солимо. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Отриманий маринад остуджуємо і кладемо туди вимите і обсушенное м'ясо. Стежимо, щоб свинина була повністю занурена в рідину. Закриваємо каструлю харчовою плівкою і ставимо в холодильник на ніч. Вранці дістаємо м'ясо, злегка додаємо сіль, натираємо перцем. Нарізаємо часник тонкими пластинами. Робимо на м'ясі проколи ножем і ховаємо в них часник. Кладемо майбутню буженину в рукав для запікання, кладемо туди лаврові листочки з маринаду. Рукав закриваємо, проколюємо в декількох місцях, щоб не лопнув при нагріванні. Кладемо м'ясо на деко і ставимо в духовку, яку розігріли до 190-200°С. Залишаємо приблизно на годину. Якщо хочете підрум'янити м'ясо, то через годину розрізаємо рукав і залишаємо в духовці, поки шинка не зарум'яниться.

    Як приготувати буженину зі свинини (Рецепт №3)


    Інгредієнти:

  • кислий квас - 500 мл;

  • свинина - 1 кг;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • м'ята, чорний мелений перець, сіль, рослинна олія - за смаком.


  • Приготування
    Часник нарізаємо тонкими часточками. М'ясо миємо, робимо ножем надрізи по всій поверхні. В кишеньки кладемо шматочки часнику. Кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо квасом, додаємо лавровий лист і м'яту.
    Як приготувати буженину?
    Накриваємо каструлю кришкою і ставимо на дванадцять годин в холодильник. Правда, періодично в холодильник потрібно буде заглядати, щоб перемішати маринад. Через дванадцять годин м'ясо дістаємо з холодильника, натираємо перцем і сіллю, змащуємо рослинним маслом.
    Розігріваємо духовку до 200°С. Кладемо м'ясо в решітку і ставимо в духовку. Вниз бажано підставити деко, щоб соку було куди стікати. Якщо ви цього не зробили, нічого страшного, просто духовку доведеться відмивати після запікання. Запікаємо м'ясо одну годину, не забуваємо періодично перевіряти, як почуває себе м'ясо. Готову буженину дістаємо з духовки, загортаємо у фольгу, у кілька шарів і даємо м'яса охолонути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Буженина в духовці
    Буженина в духовці
    Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
    Буженина з свинини
    Буженина з свинини
    Буженина - це універсальне блюдо, яке чудово поєднується з різноманітними продуктами, використовується в салатах, бутербродах. І сьогодні ми
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте
    Буженина в скороварці
    Буженина в скороварці
    Буженина - це смачне запечене м'ясо, приправлене спеціями. Її готують в духовці, аерогрилі. І сьогодні ми розповімо про те, як легко і швидко зробити