Буженина в скороварці
У цій невеликій добірці ми розповімо про те, як зробити буженину в скороварці.
Інгредієнти:
свинина - 15 кг;
часник - 1 головка;
аджика;
коріандр;
сіль, перець чорний мелений;
гвоздика;
вода - 150 р.
Приготування
М'ясо для буженини має бути з деякою кількістю жиру, краще, якщо це шматок від задньої частини туші, без кістки. Свинину нашпиговиваем часником вздовж волокон. Натираємо м'ясо домашньою аджикою або сумішшю солі з перцем і коріандром. Вдавлюємо 2-3 шт. гвоздики, натираємо лавровим листом (попередньо розмоловши його в кавомолці) і білим перцем. Оброблене таким чином м'ясо викладаємо в миску і залишаємо в холодильнику протягом доби. Після закінчення доби виймаємо м'ясо з холодильника.
На середньому вогні нагріваємо порожню посудину потрібного об'єму (приблизно 4-5 літрів) поки в ній можна буде обсмажити шматок м'яса. Викладаємо м'ясо на дно, обсмажуємо з усіх боків, не прикриваючи кришкою. Якщо в процесі смаження виділяється багато рідини, то це означає, що ви недостатньо прогріли посуд. Обсмажити м'ясо до появи рум'яної скоринки, вона необхідна, щоб зберегти всередині більше соку. Потім відставляємо посуд убік, даючи їй трохи охолонути. Після цього доливаємо воду, закриваємо кришкою, виставляємо режим максимального нагріву, після підняття червоної кнопки на кришці, зменшуємо ступінь нагрівання до мінімуму і готуємо ще 15 хвилин. Остуджуємо, виймаємо м'ясо, викладаємо на блюдо, нарізаємо впоперек волокон. Подають буженину з хріном або гірчицею, на гарнір зазвичай подають салат зі свіжих овочів.
Буженину з яловичини готують рідше, ніж зі свинини, цей рецепт приготування буженини в скороварці для тих, хто любить пісні м'ясні страви.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
часник - 1 головка;
рослинна олія;
сіль, перець, приправи - за смаком.
Приготування
Часточки часнику обвалюють у солі і нашпиговиваем ними м'ясо. Зверху солимо, перчимо і натираємо улюбленими спеціями, трохи змащуємо олією і залишаємо хвилин на 20 постояти. Викладаємо м'ясо в чашу скороварки і включаємо режим «Гасіння» на 25 - 3 години. Подавати краще в холодному вигляді.
Буженина в скороварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо для буженини має бути з деякою кількістю жиру, краще, якщо це шматок від задньої частини туші, без кістки. Свинину нашпиговиваем часником вздовж волокон. Натираємо м'ясо домашньою аджикою або сумішшю солі з перцем і коріандром. Вдавлюємо 2-3 шт. гвоздики, натираємо лавровим листом (попередньо розмоловши його в кавомолці) і білим перцем. Оброблене таким чином м'ясо викладаємо в миску і залишаємо в холодильнику протягом доби. Після закінчення доби виймаємо м'ясо з холодильника.
На середньому вогні нагріваємо порожню посудину потрібного об'єму (приблизно 4-5 літрів) поки в ній можна буде обсмажити шматок м'яса. Викладаємо м'ясо на дно, обсмажуємо з усіх боків, не прикриваючи кришкою. Якщо в процесі смаження виділяється багато рідини, то це означає, що ви недостатньо прогріли посуд. Обсмажити м'ясо до появи рум'яної скоринки, вона необхідна, щоб зберегти всередині більше соку. Потім відставляємо посуд убік, даючи їй трохи охолонути. Після цього доливаємо воду, закриваємо кришкою, виставляємо режим максимального нагріву, після підняття червоної кнопки на кришці, зменшуємо ступінь нагрівання до мінімуму і готуємо ще 15 хвилин. Остуджуємо, виймаємо м'ясо, викладаємо на блюдо, нарізаємо впоперек волокон. Подають буженину з хріном або гірчицею, на гарнір зазвичай подають салат зі свіжих овочів.
Буженина з яловичини в скороварці
Буженину з яловичини готують рідше, ніж зі свинини, цей рецепт приготування буженини в скороварці для тих, хто любить пісні м'ясні страви.
Інгредієнти:
Приготування
Часточки часнику обвалюють у солі і нашпиговиваем ними м'ясо. Зверху солимо, перчимо і натираємо улюбленими спеціями, трохи змащуємо олією і залишаємо хвилин на 20 постояти. Викладаємо м'ясо в чашу скороварки і включаємо режим «Гасіння» на 25 - 3 години. Подавати краще в холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте
Рис в скороварці
Скороварка - це чудова помічниця, коли потрібно приготувати що-небудь швиденько на швидку руку. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами варіння рису
Яловичина в скороварці
В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти