У цій невеликій добірці ми розповімо про те, як зробити буженину в скороварці.
Буженина в скороварці
Інгредієнти: свинина - 15 кг; часник - 1 головка; аджика; коріандр; сіль, перець чорний мелений; гвоздика; вода - 150 р. Приготування М'ясо для буженини має бути з деякою кількістю жиру, краще, якщо це шматок від задньої частини туші, без кістки. Свинину нашпиговиваем часником вздовж волокон. Натираємо м'ясо домашньою аджикою або сумішшю солі з перцем і коріандром. Вдавлюємо 2-3 шт. гвоздики, натираємо лавровим листом (попередньо розмоловши його в кавомолці) і білим перцем. Оброблене таким чином м'ясо викладаємо в миску і залишаємо в холодильнику протягом доби. Після закінчення доби виймаємо м'ясо з холодильника.
На середньому вогні нагріваємо порожню посудину потрібного об'єму (приблизно 4-5 літрів) поки в ній можна буде обсмажити шматок м'яса. Викладаємо м'ясо на дно, обсмажуємо з усіх боків, не прикриваючи кришкою. Якщо в процесі смаження виділяється багато рідини, то це означає, що ви недостатньо прогріли посуд. Обсмажити м'ясо до появи рум'яної скоринки, вона необхідна, щоб зберегти всередині більше соку. Потім відставляємо посуд убік, даючи їй трохи охолонути. Після цього доливаємо воду, закриваємо кришкою, виставляємо режим максимального нагріву, після підняття червоної кнопки на кришці, зменшуємо ступінь нагрівання до мінімуму і готуємо ще 15 хвилин. Остуджуємо, виймаємо м'ясо, викладаємо на блюдо, нарізаємо впоперек волокон. Подають буженину з хріном або гірчицею, на гарнір зазвичай подають салат зі свіжих овочів.
Буженина з яловичини в скороварці
Буженину з яловичини готують рідше, ніж зі свинини, цей рецепт приготування буженини в скороварці для тих, хто любить пісні м'ясні страви.
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; часник - 1 головка; рослинна олія; сіль, перець, приправи - за смаком. Приготування Часточки часнику обвалюють у солі і нашпиговиваем ними м'ясо. Зверху солимо, перчимо і натираємо улюбленими спеціями, трохи змащуємо олією і залишаємо хвилин на 20 постояти. Викладаємо м'ясо в чашу скороварки і включаємо режим «Гасіння» на 25 - 3 години. Подавати краще в холодному вигляді.