Рис в скороварці
Ніж скніти над вічно википающим рисом за плитою, краще скористатися скороваркой, яка здатна приготувати гарнір не тільки за більш короткий час, але і зберігши необхідну консистенцію. Як варити рис в скороварці ми розповімо вам в цій статті.
Інгредієнти:
курка - 1 шт. (до 15 кг);
дліннозерновой рис - 4 ст.;
курячий бульйон - 5 ст.;
морква - 1 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
зелений горошок - 250 г;
кмин (мелений) - 1 ч. ложка;
гвоздика (мелена) - щіпка;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Курку розрізаємо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності, не забувши приправити сіллю і перцем. Рис промиваємо проточною водою і залишаємо стекти. Болгарський перець протикаємо в декількох місцях і обпалюємо на конфорці до утворення чорної шкірки, яку потім необхідно зчистити, а самі перці нарізати і обсмажити разом з іншими овочами.
Скороварку нагріваємо, додаємо рослинне масло і закладаємо рис і прянощі. Як тільки зерна рису нагріються, необхідно покласти овочі і курку, потім залити все бульйоном. Готуємо розсипчастий рис з куркою в скороварці спочатку 3 хвилини на сильному вогні, потім ще 7 хвилин на середньому, а після 7 на слабкому.
Готувати рис можна і в електричній скороварці, саме на її прикладі ми розглянемо приготування рису для суші.
Інгредієнти:
рис - 1 склянка;
вода - 1/2 ст.;
норі - 1/3 аркуша.
Приготування
Перед тим як приготувати рис у скороварці, його необхідно промити до чистої води. Тепер можна закладати рис в скороварку, залити водою і покласти шматочок листа норі. Встановлюємо у скороварці режим «Рис» (високий тиск) і готуємо страву 11 хвилин. Після цього готовий рис змішуємо зі спеціальною заправкою для суші і залишаємо охолонути.
Рецепт рису з куркою в скороварці
Інгредієнти:
Приготування
Курку розрізаємо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності, не забувши приправити сіллю і перцем. Рис промиваємо проточною водою і залишаємо стекти. Болгарський перець протикаємо в декількох місцях і обпалюємо на конфорці до утворення чорної шкірки, яку потім необхідно зчистити, а самі перці нарізати і обсмажити разом з іншими овочами.
Скороварку нагріваємо, додаємо рослинне масло і закладаємо рис і прянощі. Як тільки зерна рису нагріються, необхідно покласти овочі і курку, потім залити все бульйоном. Готуємо розсипчастий рис з куркою в скороварці спочатку 3 хвилини на сильному вогні, потім ще 7 хвилин на середньому, а після 7 на слабкому.
Рис для суші в скороварці
Готувати рис можна і в електричній скороварці, саме на її прикладі ми розглянемо приготування рису для суші.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим як приготувати рис у скороварці, його необхідно промити до чистої води. Тепер можна закладати рис в скороварку, залити водою і покласти шматочок листа норі. Встановлюємо у скороварці режим «Рис» (високий тиск) і готуємо страву 11 хвилин. Після цього готовий рис змішуємо зі спеціальною заправкою для суші і залишаємо охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в
Курка в скороварці
Кухонні помічниця будь-якої господині - скороварка допоможе приготувати будь-яку страву в 4 рази швидше. Пропонуємо вам зробити курку в ній. Вона
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато
Свинина в скороварці
Свинину можна приготувати абсолютно різними способами з використанням різних кухонних пристроїв. І сьогодні ми пропонуємо при приготуванні цього
Варення в скороварці
Варення - це смачне ласощі, яке люблять і дорослі і діти. А ви знаєте, що його можна приготувати не тільки на плиті, але в скороварці? І сьогодні ми
Яловичина в скороварці
В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти