Яловичина в скороварці
В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування яловичини в скороварці.
Інгредієнти:
молода яловичина - 500 г;
цибуля - 100 г;
морква - 150 г;
томатний сік - 300 мл;
печериці - 250 г;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Яловичину нарізаємо шматочками середньої величини, солимо, перчимо. Подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці. Гриби ріжемо на 4 частини. Всі інгредієнти покласти в скороварку, перемішуємо, заливаємо томатним соком , закриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
цибуля - 150 г;
борошно - 3 ст. ложки;
шавлія мелений - 1 ч. ложка;
сухий часник - 05 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
червоне вино - 150 мл;
вода - 250 мл;
томатна паста - 2 ст. ложки;
картопля - 500 г;
корінь селери - 300 г;
морква - 300 р.
Приготування
У каструлю скороварки додаємо рослинне масло. М'ясо обвалюють у борошні й обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Також обсмажуємо цибулю. Потім скороварку обполіскуємо водою, щоб прибрати всі підсмажені скоринки.
Знову повертаємо м'ясо в каструлю скороварки, додаємо сіль, перець, шавлія, червоне вино, сухий часник, томатну пасту, перемішуємо і накриваємо кришкою. В електричній скороварці вибираємо режим «М'ясо», і час приготування 12 хвилин. При цьому клапан переводимо в положення «Тиск». По закінченню готування тиск примусово знижуємо.
Якщо ж готуємо в скороварці на плиті. Спочатку включаємо сильний вогонь, як тільки рідина почне кипіти, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо також 12 хвилин. Картопля, селера і моркву чистимо, а потім нарізаємо кубиками. Викладаємо овочі на м'ясо. Вливаємо воду. Під закритою кришкою готуємо электроскороварке в режимі «Овочі» 5 хвилин під тиском.
По закінченню процесу приготування тиск нехай знижується самостійно. В скороварці на плиті готуємо 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь і чекаємо, поки тиск зменшиться. Тільки після цього скороварку відкриваємо. Яловичина з картоплею і овочами в скороварці готова.
Інгредієнти:
яловичина - 05 кг;
цибуля - 120 г;
морква - 150 г;
чорнослив без кісточок - 200 г;
сметана - 120 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
аджика - 1 ст. ложка;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Цибулю нарізаємо кубиками і в режимі «Смаження» обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо терту моркву і готуємо ще 5 хвилин. М'ясо ріжемо шматочками і викладаємо до цибулі з морквою, в тому ж режимі готуємо 10 хвилин, щоб утворилася скоринка. Потім викладаємо чорнослив, солимо, перчимо за смаком. Сметану розмішуємо з аджикою, вливаємо 50 мл води і вливаємо суміш в м'ясо. Закриваємо скороварку кришкою і в режимі «Гасіння» готуємо 40 хвилин.
Гуляш із яловичини в скороварці
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо шматочками середньої величини, солимо, перчимо. Подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці. Гриби ріжемо на 4 частини. Всі інгредієнти покласти в скороварку, перемішуємо, заливаємо томатним соком , закриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин.
Тушкована яловичина в скороварці
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю скороварки додаємо рослинне масло. М'ясо обвалюють у борошні й обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Також обсмажуємо цибулю. Потім скороварку обполіскуємо водою, щоб прибрати всі підсмажені скоринки.
Знову повертаємо м'ясо в каструлю скороварки, додаємо сіль, перець, шавлія, червоне вино, сухий часник, томатну пасту, перемішуємо і накриваємо кришкою. В електричній скороварці вибираємо режим «М'ясо», і час приготування 12 хвилин. При цьому клапан переводимо в положення «Тиск». По закінченню готування тиск примусово знижуємо.
Якщо ж готуємо в скороварці на плиті. Спочатку включаємо сильний вогонь, як тільки рідина почне кипіти, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо також 12 хвилин. Картопля, селера і моркву чистимо, а потім нарізаємо кубиками. Викладаємо овочі на м'ясо. Вливаємо воду. Під закритою кришкою готуємо электроскороварке в режимі «Овочі» 5 хвилин під тиском.
По закінченню процесу приготування тиск нехай знижується самостійно. В скороварці на плиті готуємо 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь і чекаємо, поки тиск зменшиться. Тільки після цього скороварку відкриваємо. Яловичина з картоплею і овочами в скороварці готова.
Рецепт яловичини з чорносливом в скороварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо кубиками і в режимі «Смаження» обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо терту моркву і готуємо ще 5 хвилин. М'ясо ріжемо шматочками і викладаємо до цибулі з морквою, в тому ж режимі готуємо 10 хвилин, щоб утворилася скоринка. Потім викладаємо чорнослив, солимо, перчимо за смаком. Сметану розмішуємо з аджикою, вливаємо 50 мл води і вливаємо суміш в м'ясо. Закриваємо скороварку кришкою і в режимі «Гасіння» готуємо 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - одне з найулюбленіших страв на нашому столі. Правда, найчастіше його приготування займає багато часу, так як варити м'ясо доводиться в
Рис в скороварці
Скороварка - це чудова помічниця, коли потрібно приготувати що-небудь швиденько на швидку руку. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами варіння рису
Борщ в скороварці
Борщ - смачне і корисне блюдо слов'янської кухні, улюблене багатьма. А чи знаєте ви, що його можна приготувати не тільки на плиті, але і набагато
Свинина в скороварці
Свинину можна приготувати абсолютно різними способами з використанням різних кухонних пристроїв. І сьогодні ми пропонуємо при приготуванні цього
Голубці в скороварці
Страви в скороварці виходять соковитими і дуже смачними, так і процес приготування не займає багато часу. Зараз ми вам розповімо, як приготувати
Капуста, тушкована в скороварці
Тушкована капуста - ситна і корисна страва, яка багата клітковиною і іншими мікроелементами. І сьогодні ми розповімо, як його смачно і швидко зробити