В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування яловичини в скороварці.
Гуляш із яловичини в скороварці
Інгредієнти: молода яловичина - 500 г; цибуля - 100 г; морква - 150 г; томатний сік - 300 мл; печериці - 250 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Яловичину нарізаємо шматочками середньої величини, солимо, перчимо. Подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці. Гриби ріжемо на 4 частини. Всі інгредієнти покласти в скороварку, перемішуємо, заливаємо томатним соком , закриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин.
Тушкована яловичина в скороварці
Інгредієнти: яловичина - 500 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; цибуля - 150 г; борошно - 3 ст. ложки; шавлія мелений - 1 ч. ложка; сухий часник - 05 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; червоне вино - 150 мл; вода - 250 мл; томатна паста - 2 ст. ложки; картопля - 500 г; корінь селери - 300 г; морква - 300 р. Приготування У каструлю скороварки додаємо рослинне масло. М'ясо обвалюють у борошні й обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Також обсмажуємо цибулю. Потім скороварку обполіскуємо водою, щоб прибрати всі підсмажені скоринки.
Знову повертаємо м'ясо в каструлю скороварки, додаємо сіль, перець, шавлія, червоне вино, сухий часник, томатну пасту, перемішуємо і накриваємо кришкою. В електричній скороварці вибираємо режим «М'ясо», і час приготування 12 хвилин. При цьому клапан переводимо в положення «Тиск». По закінченню готування тиск примусово знижуємо.
Якщо ж готуємо в скороварці на плиті. Спочатку включаємо сильний вогонь, як тільки рідина почне кипіти, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо також 12 хвилин. Картопля, селера і моркву чистимо, а потім нарізаємо кубиками. Викладаємо овочі на м'ясо. Вливаємо воду. Під закритою кришкою готуємо электроскороварке в режимі «Овочі» 5 хвилин під тиском.
По закінченню процесу приготування тиск нехай знижується самостійно. В скороварці на плиті готуємо 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь і чекаємо, поки тиск зменшиться. Тільки після цього скороварку відкриваємо. Яловичина з картоплею і овочами в скороварці готова.
Рецепт яловичини з чорносливом в скороварці
Інгредієнти: яловичина - 05 кг; цибуля - 120 г; морква - 150 г; чорнослив без кісточок - 200 г; сметана - 120 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; аджика - 1 ст. ложка; сіль, спеції - за смаком. Приготування Цибулю нарізаємо кубиками і в режимі «Смаження» обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо терту моркву і готуємо ще 5 хвилин. М'ясо ріжемо шматочками і викладаємо до цибулі з морквою, в тому ж режимі готуємо 10 хвилин, щоб утворилася скоринка. Потім викладаємо чорнослив, солимо, перчимо за смаком. Сметану розмішуємо з аджикою, вливаємо 50 мл води і вливаємо суміш в м'ясо. Закриваємо скороварку кришкою і в режимі «Гасіння» готуємо 40 хвилин.