Вернуться назад Распечатать

Яловичина в скороварці

Яловичина в скороварці
В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування яловичини в скороварці.

Гуляш із яловичини в скороварці


Інгредієнти:

  • молода яловичина - 500 г;

  • цибуля - 100 г;

  • морква - 150 г;

  • томатний сік - 300 мл;

  • печериці - 250 г;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо шматочками середньої величини, солимо, перчимо. Подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці. Гриби ріжемо на 4 частини. Всі інгредієнти покласти в скороварку, перемішуємо, заливаємо томатним соком , закриваємо кришкою і готуємо 20 хвилин.

    Тушкована яловичина в скороварці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 150 г;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • шавлія мелений - 1 ч. ложка;

  • сухий часник - 05 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • червоне вино - 150 мл;

  • вода - 250 мл;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • картопля - 500 г;

  • корінь селери - 300 г;

  • морква - 300 р.


  • Приготування
    У каструлю скороварки додаємо рослинне масло. М'ясо обвалюють у борошні й обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Також обсмажуємо цибулю. Потім скороварку обполіскуємо водою, щоб прибрати всі підсмажені скоринки.
    Знову повертаємо м'ясо в каструлю скороварки, додаємо сіль, перець, шавлія, червоне вино, сухий часник, томатну пасту, перемішуємо і накриваємо кришкою. В електричній скороварці вибираємо режим «М'ясо», і час приготування 12 хвилин. При цьому клапан переводимо в положення «Тиск». По закінченню готування тиск примусово знижуємо.
    Якщо ж готуємо в скороварці на плиті. Спочатку включаємо сильний вогонь, як тільки рідина почне кипіти, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо також 12 хвилин. Картопля, селера і моркву чистимо, а потім нарізаємо кубиками. Викладаємо овочі на м'ясо. Вливаємо воду. Під закритою кришкою готуємо электроскороварке в режимі «Овочі» 5 хвилин під тиском.
    По закінченню процесу приготування тиск нехай знижується самостійно. В скороварці на плиті готуємо 5 хвилин, потім вимикаємо вогонь і чекаємо, поки тиск зменшиться. Тільки після цього скороварку відкриваємо. Яловичина з картоплею і овочами в скороварці готова.

    Рецепт яловичини з чорносливом в скороварці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 05 кг;

  • цибуля - 120 г;

  • морква - 150 г;

  • чорнослив без кісточок - 200 г;

  • сметана - 120 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • Яловичина в скороварці

  • аджика - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо кубиками і в режимі «Смаження» обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо терту моркву і готуємо ще 5 хвилин. М'ясо ріжемо шматочками і викладаємо до цибулі з морквою, в тому ж режимі готуємо 10 хвилин, щоб утворилася скоринка. Потім викладаємо чорнослив, солимо, перчимо за смаком. Сметану розмішуємо з аджикою, вливаємо 50 мл води і вливаємо суміш в м'ясо. Закриваємо скороварку кришкою і в режимі «Гасіння» готуємо 40 хвилин.