Холодець в скороварці - рецепт
Холодець - дуже смачне і корисне блюдо. Вхідний в його склад колаген, благотворно впливає на шкіру, суглоби, волосся і нігті. Зробити його можна з різних видів м'яса. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування холодцю в скороварці.
Інгредієнти:
свиняча ніжка - 1 шт.;
курка - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
сіль, перець горошком - за смаком;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
желатин - 1 ст. ложка;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Отже, для приготування холодцю в скороварці спочатку готуємо все м'ясо: ретельно чистимо шкірку зі свинячої ніжки, обробляємо курку нарізаємо всі невеликими порційними шматочками. Перекладаємо м'ясо в скороварку, заливаємо холодною водою так, щоб вода повністю покрила м'ясо. Доводимо до відкритої скороварці до кипіння, періодично знімаючи піну. Потім кладемо очищені від лушпиння цілі цибулину і моркву, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Закриваємо скороварку кришкою, чекаємо шипіння клапана, зменшуємо вогонь і варимо на слабкому вогні протягом 3-х годин. Далі вимикаємо вогонь, спускаємо весь пар з клапана і акуратно відкриваємо кришку скороварки.
Коли м'ясо і бульйон охолонуть до теплого стану, виймаємо м'ясо і розбираємо його. Відокремлюємо кістки та шкіру, а решту дрібно нарізаємо і складаємо в форми до половини висоти. Часник чистимо, подрібнюємо і кладемо в бульйон. Бульйон досолює так, щоб він був трохи солонуваті. Додаємо желатин і трохи підігріваємо, помішуючи до повного розчинення крупинок. Потім проціджуємо бульйон і заливаємо їм м'ясо. Закриваємо кришкою і прибираємо наш холодець, приготований в скороварці, для застигання в холодне місце. Приблизно через 5 годин, дістаємо ємності, розрізаємо холодець на порціонні шматочки, посипаємо дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу разом з гірчицею або кетчупом. Ось і все, смачний холодець з курки в скороварці готовий.
Також легко і швидко холодець можна приготувати в інший кухонних помічниці - в мультиварці .
Як зварити холодець в скороварці?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування холодцю в скороварці спочатку готуємо все м'ясо: ретельно чистимо шкірку зі свинячої ніжки, обробляємо курку нарізаємо всі невеликими порційними шматочками. Перекладаємо м'ясо в скороварку, заливаємо холодною водою так, щоб вода повністю покрила м'ясо. Доводимо до відкритої скороварці до кипіння, періодично знімаючи піну. Потім кладемо очищені від лушпиння цілі цибулину і моркву, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Закриваємо скороварку кришкою, чекаємо шипіння клапана, зменшуємо вогонь і варимо на слабкому вогні протягом 3-х годин. Далі вимикаємо вогонь, спускаємо весь пар з клапана і акуратно відкриваємо кришку скороварки.
Коли м'ясо і бульйон охолонуть до теплого стану, виймаємо м'ясо і розбираємо його. Відокремлюємо кістки та шкіру, а решту дрібно нарізаємо і складаємо в форми до половини висоти. Часник чистимо, подрібнюємо і кладемо в бульйон. Бульйон досолює так, щоб він був трохи солонуваті. Додаємо желатин і трохи підігріваємо, помішуючи до повного розчинення крупинок. Потім проціджуємо бульйон і заливаємо їм м'ясо. Закриваємо кришкою і прибираємо наш холодець, приготований в скороварці, для застигання в холодне місце. Приблизно через 5 годин, дістаємо ємності, розрізаємо холодець на порціонні шматочки, посипаємо дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу разом з гірчицею або кетчупом. Ось і все, смачний холодець з курки в скороварці готовий.
Також легко і швидко холодець можна приготувати в інший кухонних помічниці - в мультиварці .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати холодець з курки?
Заливне з курки - відмінна закуска до святкового столу. Хочете здивувати гостей настільки смачним і ніжним стравою? Тоді читайте ці рецепти заливного
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Рецепт холодцю зі свинини
Холодець - дуже популярний у нашій країні блюдо. Для того щоб його приготувати, потрібно відповідне м'ясо, багато часу на приготування і рецепти.
Рис в скороварці
Скороварка - це чудова помічниця, коли потрібно приготувати що-небудь швиденько на швидку руку. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами варіння рису
Яловичина в скороварці
В скороварці м'ясні страви виходять соковитими і дуже смачними. До того ж вони і готуються набагато швидше. Зараз ми вам підкажемо рецепти
Капуста, тушкована в скороварці
Тушкована капуста - ситна і корисна страва, яка багата клітковиною і іншими мікроелементами. І сьогодні ми розповімо, як його смачно і швидко зробити