Холодець - дуже смачне і корисне блюдо. Вхідний в його склад колаген, благотворно впливає на шкіру, суглоби, волосся і нігті. Зробити його можна з різних видів м'яса. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування холодцю в скороварці.
Як зварити холодець в скороварці?
Інгредієнти: свиняча ніжка - 1 шт.; курка - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; сіль, перець горошком - за смаком; цибуля ріпчаста - 1 шт.; желатин - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики. Приготування Отже, для приготування холодцю в скороварці спочатку готуємо все м'ясо: ретельно чистимо шкірку зі свинячої ніжки, обробляємо курку нарізаємо всі невеликими порційними шматочками. Перекладаємо м'ясо в скороварку, заливаємо холодною водою так, щоб вода повністю покрила м'ясо. Доводимо до відкритої скороварці до кипіння, періодично знімаючи піну. Потім кладемо очищені від лушпиння цілі цибулину і моркву, солимо за смаком, додаємо лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Закриваємо скороварку кришкою, чекаємо шипіння клапана, зменшуємо вогонь і варимо на слабкому вогні протягом 3-х годин. Далі вимикаємо вогонь, спускаємо весь пар з клапана і акуратно відкриваємо кришку скороварки.
Коли м'ясо і бульйон охолонуть до теплого стану, виймаємо м'ясо і розбираємо його.
Відокремлюємо кістки та шкіру, а решту дрібно нарізаємо і складаємо в форми до половини висоти. Часник чистимо, подрібнюємо і кладемо в бульйон. Бульйон досолює так, щоб він був трохи солонуваті. Додаємо желатин і трохи підігріваємо, помішуючи до повного розчинення крупинок. Потім проціджуємо бульйон і заливаємо їм м'ясо. Закриваємо кришкою і прибираємо наш холодець, приготований в скороварці, для застигання в холодне місце. Приблизно через 5 годин, дістаємо ємності, розрізаємо холодець на порціонні шматочки, посипаємо дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу разом з гірчицею або кетчупом. Ось і все, смачний холодець з курки в скороварці готовий.
Також легко і швидко холодець можна приготувати в інший кухонних помічниці - в мультиварці .