Ніж скніти над вічно википающим рисом за плитою, краще скористатися скороваркой, яка здатна приготувати гарнір не тільки за більш короткий час, але і зберігши необхідну консистенцію. Як варити рис в скороварці ми розповімо вам в цій статті.
Рецепт рису з куркою в скороварці
Інгредієнти: курка - 1 шт. (до 15 кг); дліннозерновой рис - 4 ст.; курячий бульйон - 5 ст.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 2 шт.; зелений горошок - 250 г; кмин (мелений) - 1 ч. ложка; гвоздика (мелена) - щіпка; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Курку розрізаємо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності, не забувши приправити сіллю і перцем. Рис промиваємо проточною водою і залишаємо стекти. Болгарський перець протикаємо в декількох місцях і обпалюємо на конфорці до утворення чорної шкірки, яку потім необхідно зчистити, а самі перці нарізати і обсмажити разом з іншими овочами.
Скороварку нагріваємо, додаємо рослинне масло і закладаємо рис і прянощі. Як тільки зерна рису нагріються, необхідно покласти овочі і курку, потім залити все бульйоном. Готуємо розсипчастий рис з куркою в скороварці спочатку 3 хвилини на сильному вогні, потім ще 7 хвилин на середньому, а після 7 на слабкому.
Рис для суші в скороварці
Готувати рис можна і в електричній скороварці, саме на її прикладі ми розглянемо приготування рису для суші.
Інгредієнти: рис - 1 склянка; вода - 1/2 ст.; норі - 1/3 аркуша. Приготування Перед тим як приготувати рис у скороварці, його необхідно промити до чистої води. Тепер можна закладати рис в скороварку, залити водою і покласти шматочок листа норі. Встановлюємо у скороварці режим «Рис» (високий тиск) і готуємо страву 11 хвилин. Після цього готовий рис змішуємо зі спеціальною заправкою для суші і залишаємо охолонути.