Вернуться назад Распечатать

Рис в скороварці

Рис в скороварці
Ніж скніти над вічно википающим рисом за плитою, краще скористатися скороваркой, яка здатна приготувати гарнір не тільки за більш короткий час, але і зберігши необхідну консистенцію. Як варити рис в скороварці ми розповімо вам в цій статті.

Рецепт рису з куркою в скороварці


Інгредієнти:

  • курка - 1 шт. (до 15 кг);

  • дліннозерновой рис - 4 ст.;

  • курячий бульйон - 5 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • зелений горошок - 250 г;

  • кмин (мелений) - 1 ч. ложка;

  • гвоздика (мелена) - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Курку розрізаємо на шматочки і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності, не забувши приправити сіллю і перцем. Рис промиваємо проточною водою і залишаємо стекти. Болгарський перець протикаємо в декількох місцях і обпалюємо на конфорці до утворення чорної шкірки, яку потім необхідно зчистити, а самі перці нарізати і обсмажити разом з іншими овочами.
    Скороварку нагріваємо, додаємо рослинне масло і закладаємо рис і прянощі. Як тільки зерна рису нагріються, необхідно покласти овочі і курку, потім залити все бульйоном. Готуємо розсипчастий рис з куркою в скороварці спочатку 3 хвилини на сильному вогні, потім ще 7 хвилин на середньому, а після 7 на слабкому.

    Рис для суші в скороварці


    Готувати рис можна і в електричній скороварці, саме на її прикладі ми розглянемо приготування рису для суші.
    Інгредієнти:
    Рис в скороварці


  • рис - 1 склянка;

  • вода - 1/2 ст.;

  • норі - 1/3 аркуша.


  • Приготування
    Перед тим як приготувати рис у скороварці, його необхідно промити до чистої води. Тепер можна закладати рис в скороварку, залити водою і покласти шматочок листа норі. Встановлюємо у скороварці режим «Рис» (високий тиск) і готуємо страву 11 хвилин. Після цього готовий рис змішуємо зі спеціальною заправкою для суші і залишаємо охолонути.