Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буженина з свинини

Буженина з свинини

19-03-2015, 12:54
968
Буженина з свинини
Підбір свинячого м'яса для приготування буженини з свинини має важливе значення. Добре для цієї мети підходить філейна частина, а також можна взяти окіст, але сама смачна і ніжна виходить буженина з шийки свинини .
Буженина - це універсальне блюдо. Воно відмінно поєднується з іншими продуктами в салатах і в бутербродах, може подаватися на стіл як холодна закуска або бути представленим у якості другої страви з будь-яким гарніром і соусом.

Буженина з свинини в духовці


Інгредієнти:

  • свинячий окіст - 500 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник 4 зубки;

  • вершкове масло - 4 столові ложки;

  • хлібний квас - 4 склянки;

  • сушені листя м'яти - 2 чайні ложки;

  • картопля - 1 кг;

  • дрібно нарубана зелень, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист.


  • Приготування
    Спочатку готуємо окіст. Очищаємо його від плівок і сухожиль, виймаємо кістки. Натираємо підготовлене м'ясо сіллю і перцем. Робимо дрібні надрізи, в них кладемо подрібнений часник і цибулю.
    Готуємо маринад. Для цього в глиняну або емальований посуд наливаємо квас, додаємо лавровий лист і листя м'яти. В отриману суміш покласти окіст і маринуємо його протягом 12 годин. При цьому м'ясо перевертаємо кожні 4 години.
    Після маринування окіст запікаємо в духовці. Остигле м'ясо нарізаємо скибочками. На стіл подаємо зі смаженою картоплею, посипаємо зеленню.
    Процес приготування буженини в духовці має свої нюанси. Дуже важливо звернути увагу на вибір форми для випічки. Якщо форма маленька, жир і сік буде виливатися через борти, а при занадто великому посуді, розтечеться по дну і почне пригорати.

    Буженина з свинини у фользі


    Інгредієнти:

  • свинина (корейка) - 2 кг;

  • сир твердий тертий - 200 г;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • гірчиця - 3-4 столові ложки;

  • червоний мелений перець, сіль.


  • Приготування
    Змішуємо подрібнений часник, червоний мелений перець і сіль. Натираємо м'ясо отриманою сумішшю, змащуємо гірчицею. Щільно загортаємо свинину в аркуш фольги. Виставляємо духовку з температурою 200 градусів і запікаємо м'ясо приблизно півтори години.
    Через півтори години виймаємо м'ясо з духовки, розгортаємо і посипаємо тертим сиром. Ще раз складаємо у фольгу і ставимо в духовку доходити на 10 хвилин. Через час вимикаємо вогонь і залишаємо буженину охолоджуватися, не знімаючи фольгу.
    Перед подачею на стіл, запечене м'ясо звільняємо від фольги, нарізаємо тонкими пластинами і красиво розкладаємо на широкому блюді. Прикрашаємо зеленню, поливаємо соусом.
    Ще один секрет, який підійде для будь-якого рецепту буженини з свинини. М'ясо загортаємо в тонкий шар сала, і ставимо запікати. Буженина в процесі випічки вбере в себе стільки жиру, скільки їй потрібно. З готового шматка свинини знімаємо обгорнення з сала. М'ясо по цьому рецепту виходить особливо ніжним і соковитим, саме тане в роті. Таку буженину не соромно поставити на святковий стіл.

    Буженина з свинини в рукаві


    Інгредієнти:

  • нежирне філе свинини - 1 кг;

  • топлене вершкове масло - 2 столові ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • розсіл квашеної капусти - 1 склянку;

  • насіння кмину - 1 столова ложка;

  • капуста квашена - 500 г;

  • брусниця мочена 300 г;

  • масло рослинне - 3 столові ложки;

  • чорний перець горошком.


  • Приготування
    Буженина з свинини
    На топленном вершковому маслі підсмажуємо м'якоть свинини до отримання золотистої скоринки.
    Обсмажену свинину посипаємо кмином і перцем. Укладаємо в спеціальний рукав для запікання м'ясо з крупно порізаною цибулею, поливаємо олією і розсолом. Щільно запечатуємо рукав і поміщаємо в розігріту духовку. Печемо до готовності. Не розкриваючи, залишаємо остигати.
    Нарізаємо шинку скибочками, розкладаємо на красивому блюді. З'єднуємо квашену капусту з брусницею, поливаємо рослинним маслом. Буженина в духовці з свинини готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Як приготувати буженину?
    Як приготувати буженину?
    Кожна господиня готує таке смачне і часто святкове блюдо, як буженина, по-різному. Хтось запікає м'ясо у фользі, а хтось маринує, а потім кладе його
    Буженина в духовці
    Буженина в духовці
    Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
    Буженина з яловичини
    Буженина з яловичини
    Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте