Буженина з свинини
Підбір свинячого м'яса для приготування буженини з свинини має важливе значення. Добре для цієї мети підходить філейна частина, а також можна взяти окіст, але сама смачна і ніжна виходить буженина з шийки свинини .
Буженина - це універсальне блюдо. Воно відмінно поєднується з іншими продуктами в салатах і в бутербродах, може подаватися на стіл як холодна закуска або бути представленим у якості другої страви з будь-яким гарніром і соусом.
Інгредієнти:
свинячий окіст - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
часник 4 зубки;
вершкове масло - 4 столові ложки;
хлібний квас - 4 склянки;
сушені листя м'яти - 2 чайні ложки;
картопля - 1 кг;
дрібно нарубана зелень, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист.
Приготування
Спочатку готуємо окіст. Очищаємо його від плівок і сухожиль, виймаємо кістки. Натираємо підготовлене м'ясо сіллю і перцем. Робимо дрібні надрізи, в них кладемо подрібнений часник і цибулю.
Готуємо маринад. Для цього в глиняну або емальований посуд наливаємо квас, додаємо лавровий лист і листя м'яти. В отриману суміш покласти окіст і маринуємо його протягом 12 годин. При цьому м'ясо перевертаємо кожні 4 години.
Після маринування окіст запікаємо в духовці. Остигле м'ясо нарізаємо скибочками. На стіл подаємо зі смаженою картоплею, посипаємо зеленню.
Процес приготування буженини в духовці має свої нюанси. Дуже важливо звернути увагу на вибір форми для випічки. Якщо форма маленька, жир і сік буде виливатися через борти, а при занадто великому посуді, розтечеться по дну і почне пригорати.
Інгредієнти:
свинина (корейка) - 2 кг;
сир твердий тертий - 200 г;
часник - 4-5 зубчиків;
гірчиця - 3-4 столові ложки;
червоний мелений перець, сіль.
Приготування
Змішуємо подрібнений часник, червоний мелений перець і сіль. Натираємо м'ясо отриманою сумішшю, змащуємо гірчицею. Щільно загортаємо свинину в аркуш фольги. Виставляємо духовку з температурою 200 градусів і запікаємо м'ясо приблизно півтори години.
Через півтори години виймаємо м'ясо з духовки, розгортаємо і посипаємо тертим сиром. Ще раз складаємо у фольгу і ставимо в духовку доходити на 10 хвилин. Через час вимикаємо вогонь і залишаємо буженину охолоджуватися, не знімаючи фольгу.
Перед подачею на стіл, запечене м'ясо звільняємо від фольги, нарізаємо тонкими пластинами і красиво розкладаємо на широкому блюді. Прикрашаємо зеленню, поливаємо соусом.
Ще один секрет, який підійде для будь-якого рецепту буженини з свинини. М'ясо загортаємо в тонкий шар сала, і ставимо запікати. Буженина в процесі випічки вбере в себе стільки жиру, скільки їй потрібно. З готового шматка свинини знімаємо обгорнення з сала. М'ясо по цьому рецепту виходить особливо ніжним і соковитим, саме тане в роті. Таку буженину не соромно поставити на святковий стіл.
Інгредієнти:
нежирне філе свинини - 1 кг;
топлене вершкове масло - 2 столові ложки;
цибуля - 1 шт.;
розсіл квашеної капусти - 1 склянку;
насіння кмину - 1 столова ложка;
капуста квашена - 500 г;
брусниця мочена 300 г;
масло рослинне - 3 столові ложки;
чорний перець горошком.
Приготування
На топленном вершковому маслі підсмажуємо м'якоть свинини до отримання золотистої скоринки.
Обсмажену свинину посипаємо кмином і перцем. Укладаємо в спеціальний рукав для запікання м'ясо з крупно порізаною цибулею, поливаємо олією і розсолом. Щільно запечатуємо рукав і поміщаємо в розігріту духовку. Печемо до готовності. Не розкриваючи, залишаємо остигати.
Нарізаємо шинку скибочками, розкладаємо на красивому блюді. З'єднуємо квашену капусту з брусницею, поливаємо рослинним маслом. Буженина в духовці з свинини готова.
Буженина - це універсальне блюдо. Воно відмінно поєднується з іншими продуктами в салатах і в бутербродах, може подаватися на стіл як холодна закуска або бути представленим у якості другої страви з будь-яким гарніром і соусом.
Буженина з свинини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо окіст. Очищаємо його від плівок і сухожиль, виймаємо кістки. Натираємо підготовлене м'ясо сіллю і перцем. Робимо дрібні надрізи, в них кладемо подрібнений часник і цибулю.
Готуємо маринад. Для цього в глиняну або емальований посуд наливаємо квас, додаємо лавровий лист і листя м'яти. В отриману суміш покласти окіст і маринуємо його протягом 12 годин. При цьому м'ясо перевертаємо кожні 4 години.
Після маринування окіст запікаємо в духовці. Остигле м'ясо нарізаємо скибочками. На стіл подаємо зі смаженою картоплею, посипаємо зеленню.
Процес приготування буженини в духовці має свої нюанси. Дуже важливо звернути увагу на вибір форми для випічки. Якщо форма маленька, жир і сік буде виливатися через борти, а при занадто великому посуді, розтечеться по дну і почне пригорати.
Буженина з свинини у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо подрібнений часник, червоний мелений перець і сіль. Натираємо м'ясо отриманою сумішшю, змащуємо гірчицею. Щільно загортаємо свинину в аркуш фольги. Виставляємо духовку з температурою 200 градусів і запікаємо м'ясо приблизно півтори години.
Через півтори години виймаємо м'ясо з духовки, розгортаємо і посипаємо тертим сиром. Ще раз складаємо у фольгу і ставимо в духовку доходити на 10 хвилин. Через час вимикаємо вогонь і залишаємо буженину охолоджуватися, не знімаючи фольгу.
Перед подачею на стіл, запечене м'ясо звільняємо від фольги, нарізаємо тонкими пластинами і красиво розкладаємо на широкому блюді. Прикрашаємо зеленню, поливаємо соусом.
Ще один секрет, який підійде для будь-якого рецепту буженини з свинини. М'ясо загортаємо в тонкий шар сала, і ставимо запікати. Буженина в процесі випічки вбере в себе стільки жиру, скільки їй потрібно. З готового шматка свинини знімаємо обгорнення з сала. М'ясо по цьому рецепту виходить особливо ніжним і соковитим, саме тане в роті. Таку буженину не соромно поставити на святковий стіл.
Буженина з свинини в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
На топленном вершковому маслі підсмажуємо м'якоть свинини до отримання золотистої скоринки.
Обсмажену свинину посипаємо кмином і перцем. Укладаємо в спеціальний рукав для запікання м'ясо з крупно порізаною цибулею, поливаємо олією і розсолом. Щільно запечатуємо рукав і поміщаємо в розігріту духовку. Печемо до готовності. Не розкриваючи, залишаємо остигати.
Нарізаємо шинку скибочками, розкладаємо на красивому блюді. З'єднуємо квашену капусту з брусницею, поливаємо рослинним маслом. Буженина в духовці з свинини готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Як приготувати буженину?
Кожна господиня готує таке смачне і часто святкове блюдо, як буженина, по-різному. Хтось запікає м'ясо у фользі, а хтось маринує, а потім кладе його
Буженина в духовці
Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте