Найчастіше буженину готують з свинини або яловичини . Ми вам підкажемо більш дієтичний варіант - рецепт приготування буженини з індички.
Буженина з індички в духовці
Інгредієнти: філе індички - 15 кг; гірчиця - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; сухі приправи (червоний і чорний перець, орегано, паприка, зерна коріандру, базилік) - за смаком; рослинна олія - 50 мл; сіль - 4 ч. ложки; вода - 1 літр. Приготування Першим ділом готуємо розсіл: у воді розмішуємо сіль до її розчинення. Замочуємо в отриманому розчині м'ясо години на 3. Після цього зливаємо розсіл, а м'ясо промиваємо під проточною водою і обсушуємо. Зубчики часнику нарізаємо довгастими смужками, за допомогою довгого ножа робимо надрізи в м'ясі і нашпиговиваем їх часником. Сухі приправи змішуємо з гірчицею і рослинним маслом.
Отриманою сумішшю обмазуємо м'ясо з усіх боків, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на добу. Духовку нагріваємо до 220 градусів, м'ясо викладаємо на деко і відправляємо в духовку десь на півгодини. Потім вимикаємо вогонь, але буженину не дістаємо, нехай вона поступово остигає там, завдяки цьому вона буде більш соковитою.
Буженина з індички в мультиварці
Інгредієнти: грудка - 1 кг; сіль - 2 ст. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка; приправи - за смаком. Приготування Для приготування розсолу в 1 літрі води розчиняємо 2 столові ложки солі. Заливаємо м'ясо розсолом і відправляємо в холодильник десь
на добу. Потім виймаємо його і обсушуємо. Готуємо обмазку: в мисочці змішуємо приправи (це можуть бути готові приправи для м'яса, а можуть бути окремо куркума, зерна гірчиці, коріандру, перець, паприка), пропущений через прес часник і рослинне масло. Обмазуємо нею м'ясо. Кладемо його в пакет і кладемо в холодильник години на 4. Потім каструлю мультиварки змащуємо маслом, кладемо в неї м'ясо. В режимі «Випічка» обсмажуємо по 10 хвилин з кожного боку, а потім включаємо режим «Гасіння» і час приготування 40 хвилин. Після цього буженину витягаємо, кладемо її у фольгу і залишаємо до охолодження.