Вернуться назад Распечатать

Пастрома з свинини

Пастрома з свинини
Спочатку пастрома вважалася м'ясним делікатесом з яловичини. Але після її стали готувати і з інших видів м'яса, зокрема свинини. Для приготування цього продукту м'ясо спочатку маринують, потім приправляють спеціями і запікають, а до столу подають нарізаним тоненькими пластинками. Зараз ми вам розповімо, як приготувати свинячу пастрому в домашніх умовах.

Домашня пастрома


Інгредієнти:

  • свиняче філе - 700 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • вода - 1 л;

  • чорний перець горошком - 5 г;

  • сіль - 40 г;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • паприка солодка - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    З води, солі, лаврового листа і перцю готуємо маринад, опускаємо в нього м'ясо години на 2 і ставимо в холод. Зубчики часнику ріжемо на 3-4 частини вздовж. Готуємо глазур для м'яса: з'єднуємо мед, гірчицю, паприку і перемішуємо. Коли м'ясо добре просочилося, дістаємо його, нашпиговиваем часником і добре обмазуємо заздалегідь приготовленої глазур'ю. Загортаємо м'ясо у фольгу і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, на 15 хвилин. Потім м'ясо виймаємо, фольгу розгортаємо і знову ставимо в духовку, збільшуємо температуру до 220-250 градусів і запікаємо ще 15-20 хвилин, потім духовку можна вимикати, але дверцята відкривати не можна, нехай м'ясо «доходить» ще протягом 2-4 годин.

    Пастрома в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка;

  • молоко - 500 мл;

  • сіль - 10 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • суміш червоного і чорного меленого перцю - 1 ч. ложка;

  • оцет бальзамічний - 30 мл;

  • прованські трави - 20 г;

  • мелений кардамон - 5 г;

  • рослинна олія - 30 мл


  • Приготування
    Свинячу вирізку миємо, чистимо від плівок і обсушуємо. В молоко додаємо сіль, перемішуємо і опускаємо в нього м'ясо. Залишаємо години на 3. А поки готуємо обмазку. Для цього часник пропускаємо через прес, додаємо спеції, оцет, щіпку солі і масло. Все добре перемішуємо. Коли м'ясо добре просочилося, дістаємо його, обсушуємо, натираємо отриманою сумішшю. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» і максимальну температуру. Викладаємо м'ясо в чашу девайса, виставляємо час 40 хвилин.
    Пастрома з свинини
    Після того, як таймер вимикається, виставте режим «Підігрів» і час 30 хвилин. Після цього мультиварку не відкривайте ще хоча б протягом години, м'яса потрібно дійти.
    Як обмазки для пастроми ви можете використовувати будь-які спеції, які вам більше подобаються - тут немає чітких стандартів. Зручно свинячу пастрому з вечора поставити в духовку або мультиварку, а потім вимкнути і «забути» до ранку - нехай як слід доходить. А вранці у вас готове прекрасне м'ясо для бутербродів - соковите і ароматне, ніяка ковбаса не піде в порівняння. Готувати швидко, зусиль докладати практично жодних не потрібно, а страва виходить дуже смачне і натуральне.