Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запечена індичка

Запечена індичка

19-03-2015, 16:05
1 898
Запечена індичка
М'ясо індички - один з найбільш дієтичних і корисних видів м'яса. До того ж воно є ще й гіпоалергенним продуктом. За вмістом заліза індичка перевершує і курку та яловичину. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування цього м'яса і розповімо, як і скільки запікати індичку в духовці.
Гомілка індички, запеченої в духовці
Інгредієнти:

  • гомілка індички - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • картопля - 5 шт.;

  • сухий базилік - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Гомілки індички миємо й обсушуємо. Подрібнюємо цибулю, часник ріжемо пластинами. З'єднуємо 30 мл рослинного масла, часник, цибулю, сіль, перець, базилік і ретельно перемішуємо. Отриманою сумішшю обмазуємо гомілки і залишаємо маринуватися. Картопля очищаємо від шкірки, ріжемо на 4 частини, злегка скроплюємо рослинним маслом, за смаком солимо і перчимо. На фольгу викладаємо гомілки індички, навколо розміщуємо картоплю. Фольгу акуратно загортаємо і укладаємо на деко. Запікаємо При 200 градусах близько 15 годин, потім фольгу розгортаємо і готуємо ще хвилин 10-15 щоб утворилася рум'яна кірочка.
    Запечене філе індички
    Інгредієнти:

  • філе індички - 15 кг;

  • кефір 1%-ної жирності - 300 мл;

  • сік половини лимона;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Філе індички промиваємо під проточною водою, потім обсушуємо паперовим рушником. По всій поверхні м'яса робимо проколи тонким ножем. У домашній кефір додаємо лимонний сік, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Заливаємо м'ясо отриманим маринадом і залишаємо приблизно на 3 години. За цей час 1 раз філе потрібно перевернути. Після цього загортаємо мариноване філе у фольгу і запікаємо при 200 градусах 25 хвилин на середній решітці.
    Рецепт запеченої індички
    Інгредієнти:

  • стегно індички - 1 кг;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • оцет бальзамічний - 1 ст. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • сіль, паприка, чорний мелений перець, розмарин - за смаком.


  • Приготування
    З'єднуємо рослинне масло, подрібнений часник, бальзамічний оцет, сіль і спеції за смаком. Гарненько перемішуємо отриманий маринад. Обмазуємо їм м'ясо з усіх боків і відправляємо в холодильник годин на 12. Мариноване стегно індички викладаємо на фольгу, зверху поливаємо маринадом. Загортаємо м'ясо в 3 шари фольги і відправляємо в духовку, яку попередньо нагрівали до 220 градусів. Готуємо близько 25 годин.
    Запечена індичка в мультиварці
    Інгредієнти:

  • гомілка індички - 2 шт.;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • лимон - 1 зубчик;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Гомілки індички миємо, обсушуємо, натираємо сіллю і спеціями. Додаємо подрібнений часник, соєвий соус і часточку лимона. Гарненько перемішуємо і даємо м'яса промаринуватися близько 3 годин. Після цього викладаємо гомілки в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» і час приготування - 80 хвилин. У процесі приготування гомілки потрібно перевертати.
    Запечена грудка індички
    Інгредієнти:

  • грудка індички - 800 г;

  • хрін - 1 ст. ложка;

  • бекон - 200 г;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • Запечена індичка

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Грудку індички миємо, обсушуємо, нашпиговиваем часником, натираємо сіллю, хріном, каррі і залишаємо маринуватися години на 3. Нарізаємо Бекон пластинами, розкладаємо на фользі і зверху укладаємо промаринованное м'ясо. Обертаємо грудку пластами бекону, загортаємо у фольгу і запікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Після чого фольгу розгортаємо і запікаємо ще хвилин 10 щоб утворилася рум'яна кірочка. Даємо охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Індичка з рисом
    Індичка з рисом
    Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами
    Індичка з апельсинами - дивовижне смачне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий або різдвяний стіл. Ми пропонуємо вам кілька цікавих способів
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка, запечена у фользі
    Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми
    Індичка, запечена в рукаві
    Індичка, запечена в рукаві
    Індичка - корисне, дієтичне м'ясо, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. І сьогодні мова піде про індички, запеченої в рукаві. Таке смачне
    Гомілка індички в мультиварці
    Гомілка індички в мультиварці
    М'ясо індички вважається дієтичним, а значить збереже фігуру, корисним, отже їсти його потрібно, і смачним, тому їсти треба всім! Приготувати його