М'ясо індички - один з найбільш дієтичних і корисних видів м'яса. До того ж воно є ще й гіпоалергенним продуктом. За вмістом заліза індичка перевершує і курку та яловичину. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування цього м'яса і розповімо, як і скільки запікати індичку в духовці.
Гомілка індички, запеченої в духовці
Інгредієнти: гомілка індички - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; картопля - 5 шт.; сухий базилік - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Гомілки індички миємо й обсушуємо. Подрібнюємо цибулю, часник ріжемо пластинами. З'єднуємо 30 мл рослинного масла, часник, цибулю, сіль, перець, базилік і ретельно перемішуємо. Отриманою сумішшю обмазуємо гомілки і залишаємо маринуватися. Картопля очищаємо від шкірки, ріжемо на 4 частини, злегка скроплюємо рослинним маслом, за смаком солимо і перчимо. На фольгу викладаємо гомілки індички, навколо розміщуємо картоплю. Фольгу акуратно загортаємо і укладаємо на деко. Запікаємо При 200 градусах близько 15 годин, потім фольгу розгортаємо і готуємо ще хвилин 10-15 щоб утворилася рум'яна кірочка.
Запечене філе індички
Інгредієнти: філе індички - 15 кг; кефір 1%-ної жирності - 300 мл; сік половини лимона; сіль, спеції - за смаком. Приготування Філе індички промиваємо під проточною водою, потім обсушуємо паперовим рушником. По всій поверхні м'яса робимо проколи тонким ножем. У домашній кефір додаємо лимонний сік, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Заливаємо м'ясо отриманим маринадом і залишаємо приблизно на 3 години. За цей час 1 раз філе потрібно перевернути. Після цього загортаємо мариноване філе у фольгу і запікаємо при 200 градусах 25 хвилин на середній решітці.
Рецепт запеченої індички
Інгредієнти: стегно індички - 1 кг; рослинна олія - 4 ст. ложки; оцет бальзамічний - 1 ст. ложка; часник - 4 зубчики; сіль, паприка, чорний мелений перець, розмарин - за смаком. Приготування З'єднуємо рослинне масло, подрібнений часник, бальзамічний оцет, сіль і спеції за смаком. Гарненько перемішуємо отриманий маринад. Обмазуємо їм м'ясо з усіх боків і відправляємо в холодильник годин на 12. Мариноване стегно індички викладаємо на фольгу, зверху поливаємо маринадом. Загортаємо м'ясо в 3 шари фольги і відправляємо в духовку, яку попередньо нагрівали до 220 градусів. Готуємо близько 25 годин.
Запечена індичка в мультиварці
Інгредієнти: гомілка індички - 2 шт.; соєвий соус - 1 ст. ложка; лимон - 1 зубчик; часник - 2 зубчики; сіль, спеції - за смаком. Приготування Гомілки індички миємо, обсушуємо, натираємо сіллю і спеціями. Додаємо подрібнений часник, соєвий соус і часточку лимона. Гарненько перемішуємо і даємо м'яса промаринуватися близько 3 годин. Після цього викладаємо гомілки в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» і час приготування - 80 хвилин. У процесі приготування гомілки потрібно перевертати.
Запечена грудка індички
Інгредієнти: грудка індички - 800 г; хрін - 1 ст. ложка; бекон - 200 г; каррі - 1 ч. ложка; часник - 3 зубчики; сіль - за смаком. Приготування Грудку індички миємо, обсушуємо, нашпиговиваем часником, натираємо сіллю, хріном, каррі і залишаємо маринуватися години на 3. Нарізаємо Бекон пластинами, розкладаємо на фользі і зверху укладаємо промаринованное м'ясо. Обертаємо грудку пластами бекону, загортаємо у фольгу і запікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Після чого фольгу розгортаємо і запікаємо ще хвилин 10 щоб утворилася рум'яна кірочка. Даємо охолонути, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.