Індичка з апельсинами

Різдвяна індичка з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
Індичку гарненько промиваємо зовні і всередині, а потім ретельно витираємо птицю паперовим рушником. Один апельсин розрізаємо на четвертинки і засовуємо їх всередину індички разом з розмариновими гілочками. Далі змащуємо маслом підготовлену форму для випічки і перекладаємо в неї тушку.
Розтоплюємо окремо вершкове масло, розрізаємо ще один апельсин навпіл і видавлюємо на індичку сік з однієї половинки. Другу половинку кладемо в розтоплене масло, яким після цього промазуємо м'ясо. Тепер накриваємо птицю фольгою й запікаємо приблизно 25 години в духовці, поливаючи ароматним апельсиновим маслом щогодини. Хвилин за 30 до готовності, акуратно знімаємо фольгу для того, щоб у нас утворилася рум'яна кірочка. Готову різдвяну індичку, запечену з апельсинами, перекладаємо на красиве блюдо і прикрашаємо за бажанням гілочками розмарину.
Індичка з апельсинами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо апельсинчик, розрізаємо його навпіл і вичавлюємо з нього в невелику ємність сік. Далі додаємо туди спеції, перемішуємо і в отриманий маринад занурюємо оброблені гомілки індички приблизно на 25 години. Як тільки м'ясо замаринується, виймаємо його і рясно промазуємо сметаною з усіх боків. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і викладаємо гомілки. Виставляємо програму «Випічка» і час приблизно на 1 годину. Після того як мультиварка відключитися, перевертаємо гомілку індички і знову виставляємо режим. Приблизно хвилин через 20-25 додаємо до м'яса маринад і чекаємо звукового сигналу готовності.
Філе індички з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички промиваємо, обсушуємо паперовими серветками, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо ретельно молоточком. Потім присипаємо сіллю м'ясо і сушеними травами. Апельсини моєму, знімаємо теркою цедру, а гіркий білий шар обережно зрізаємо ножем. Один апельсин шаткуємо товстими кружечками, а з другого фрукта вирізаємо тільки м'якоть і подрібнюємо її невеликими кубиками, видаливши за необхідності всі кісточки. У центр кожного відбитого м'ясного шматочки, кладемо по апельсиновому кухоль і загортаємо краї так, щоб вийшов акуратний «конвертик».
Потім кожен шматочок обгортаємо у фольгу і запікаємо при 180 градусах в духовці приблизно 20-25 хвилин. А цим часом готуємо поки апельсиновий соус . Для цього залишилася апельсинову м'якоть протираємо через дрібне сито, приправляємо сіллю, тертої апельсиновою цедрою і перемішуємо. Виливаємо апельсинову суміш в сотейник і ставимо на слабенький вогонь. Крохмаль розвести невеликою кількістю води, вливаємо тонким струмком у сотейник, постійно розмішуючи. Тримаємо соус на вогні до тих пір, поки він не загусне. Готове філе індички, запечене з апельсинами, викладаємо на блюдо, поливаємо гарячим соусом і подаємо до столу.
Салат з індички з апельсинами
Інгредієнти:

Приготування
Відварне м'ясо індички, варене вкруту яйце і апельсин шаткуємо кубиками. Болгарський перчик обробляємо, нарізаємо соломкою і з'єднуємо всі інгредієнти в салатник. Заправляємо страву сметаною і домашнім майонезом , перекладаємо в фужери і посипаємо паприкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Качка з апельсинами - рецепт
Запекти качку - відмінно рішення для вечері, проте не варто забувати, що цю птицю варто маринувати і фарширувати, щоб вона вийшла більш соковитою,

Курка з апельсинами - рецепт
Якщо ви вирішили запекти курочку, але не знаєте, як це краще зробити, то наша стаття допоможе вам. У ній ми розповімо рецепти приготування курки з

Тушкована індичка з овочами
Якщо ви стежите за фігурою, то наші сьогоднішні рецепти для вас. Пропонуємо вам зробити смачне і дієтичне блюдо - тушковану індичку з овочами.

Індичка, запечена у фользі
Індичка - корисне м'ясо, за своїми смаковими якостями ні чим не уступає курці. І самим здоровим способом його приготування є запікання. І зараз ми

Запечена індичка
Індичка - смачне дієтичне м'ясо, в якому міститься велика кількість заліза. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти різними способами в

Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і