Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка з апельсинами - рецепт

Качка з апельсинами - рецепт

19-03-2015, 18:28
1 848
Качка з апельсинами - рецепт
Качка запечена цілком завжди виглядає виграшно, гарно і урочисто. Чим тільки її не фарширують: яблуками, гречкою і грибами, картоплею, айвою, але качка, фарширована апельсинами - воістину божественна. М'ясо виходить ніжним, ароматним, з вишуканим і тонким смаком. А який від нього походить аромат!

Як приготувати качку з апельсинами?


Готується птах зазвичай в спеціальній формі для запікання. Але, можливий варіант приготування качки з апельсинами в рукаві, тільки не забудьте під кінець розрізати рукав, щоб качечка придбала рум'яну скоринку.

Качка з апельсинами в духовці


Не обов'язково в начинці використовувати тільки апельсин, додайте яблуко або айву. Бажано фрукти брати соковиті, щоб виділяється волога під час запікання надавала соковитості м'яса. Качка з яблуками і апельсинами буде мати трохи інший смак, ніж просто качка з апельсинами, але рецепт тільки придбає додаткову родзинку. До того ж, яблука просочаться качиним жиром і їх із задоволенням з'їдять домочадці.

Інгредієнти:


  • качка (15-2 кг) - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • селера черешкова - 2-4 шт.;

  • сік двох апельсинів;

  • сік одного лимона;

  • вино десертне - 2 ст. ложки;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • спеції - за смаком.



  • Приготування

    У випотрошеної качки обріжте крила, зайву шкіру біля шиї і хвіст.
    Маринад: у мисці змішуємо сік одного апельсина, одного лимона, рослинне масло і сіль і спеції. В якості спецій добре підійдуть чорний перець, прованські трави - ці спеції продаються готовими. Птицю поміщаємо в маринад і залишаємо на ніч або на добу. В процесі маринування періодично перевертайте птицю.
    Форму змащуємо олією і викладаємо качку, попередньо нафаршировану апельсином, розрізаним на четвертинки і порізаною селерою. Нагріваємо духовку до 190 градусів і відправляємо пташку запікатися. Час приготування розраховуйте виходячи з того, що 05 кг птиці готується близько 30 хвилин. Кожні 15 хвилин поливайте качку соком, який виділяється. Готовність перевіряйте сірником або спеціальним термометром для м'яса.
    Для глазурі: змішайте мед, вино і сік одного апельсина. На невеликому вогні прокип'ятити соус, поки маса не зменшиться наполовину.
    З готової птиці вийміть селера і викиньте, апельсин можете розрізати ще на часточки - він цілком їстівний. Качку, запечену з апельсинами, поливаємо глазур'ю, викладаємо на блюдо, прикрашаємо свіжими апельсинами і подаємо на стіл.

    Качка під апельсиновим соусом



    Інгредієнти:


  • качка (15-2 кг) - 1 шт.;

  • апельсин - 4 шт.;

  • цибулю-шалот - 5 шт.;

  • цедра одного апельсина;

  • сік одного лимона;

  • десертне вино - 250 мл;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • оцет 5% - 50 мл;

  • цукор - 50 р.



  • Приготування

    У випотрошеної качки відрубайте шию і крила і натріть зсередини і зовні сіллю.
    Для маринаду: цедру одного апельсина натираємо на тертці, вичавлюємо сік. У блендері змішуємо цибулю-шалот і спеції. Для спецій можете взяти лавровий лист, шавлія, чорний перець, рожевий перець - орієнтуйтеся на свій смак. Потім змішайте отриману суміш з апельсиновим соком, цедрою і 150 мл вина. Маринадом обмажте качку і відправте в холодильник на ніч.
    Форму змастіть маслом, викладіть качку. Випікайте в духовці, нагрітій до 200 градусів близько 45 хвилин на одній стороні, потім ще 45 хвилин на інший. Періодично поливайте пташку соком, який буде виділятися.
    Качка з апельсинами - рецепт

    Для глазурі: зрізаємо дуже тонко з апельсинів шкірку, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і даємо прокипіти буквально 30 секунд, відразу знімаємо з вогню і заливаємо холодною водою. Міняємо Воду і проводимо маніпуляцію з цедрою ще раз. У каструльку наливаємо оцет, додаємо цукор і апельсиновий сік, вичавлений з трьох апельсин. Доводимо до кипіння, солимо, перчимо і на невеликому вогні кип'ятимо до тих пір, поки рідина не зменшиться наполовину. Наливаємо 100 мл вина, додаємо трохи вогонь і знову кип'ятимо до зменшення рідини в два рази.
    Готову качку полити глазур'ю, прикрасити часточками апельсина і подавайте на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажена качка
    Смажена качка
    Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
    Тушкована качка
    Тушкована качка
    Тушкована качка - відмінне блюдо для недільного обіду або вечері, яке неодмінно порадує ваших рідних і близьких. Її можна приготувати декількома
    Качка в духовці з гречкою
    Качка в духовці з гречкою
    Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами
    Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
    Запечена качка
    Запечена качка
    Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і