Качка з апельсинами - рецепт
Качка запечена цілком завжди виглядає виграшно, гарно і урочисто. Чим тільки її не фарширують: яблуками, гречкою і грибами, картоплею, айвою, але качка, фарширована апельсинами - воістину божественна. М'ясо виходить ніжним, ароматним, з вишуканим і тонким смаком. А який від нього походить аромат!
Готується птах зазвичай в спеціальній формі для запікання. Але, можливий варіант приготування качки з апельсинами в рукаві, тільки не забудьте під кінець розрізати рукав, щоб качечка придбала рум'яну скоринку.
Не обов'язково в начинці використовувати тільки апельсин, додайте яблуко або айву. Бажано фрукти брати соковиті, щоб виділяється волога під час запікання надавала соковитості м'яса. Качка з яблуками і апельсинами буде мати трохи інший смак, ніж просто качка з апельсинами, але рецепт тільки придбає додаткову родзинку. До того ж, яблука просочаться качиним жиром і їх із задоволенням з'їдять домочадці.
Інгредієнти:
качка (15-2 кг) - 1 шт.;
апельсин - 1 шт.;
селера черешкова - 2-4 шт.;
сік двох апельсинів;
сік одного лимона;
вино десертне - 2 ст. ложки;
мед - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ст. ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
спеції - за смаком.
Приготування
У випотрошеної качки обріжте крила, зайву шкіру біля шиї і хвіст.
Маринад: у мисці змішуємо сік одного апельсина, одного лимона, рослинне масло і сіль і спеції. В якості спецій добре підійдуть чорний перець, прованські трави - ці спеції продаються готовими. Птицю поміщаємо в маринад і залишаємо на ніч або на добу. В процесі маринування періодично перевертайте птицю.
Форму змащуємо олією і викладаємо качку, попередньо нафаршировану апельсином, розрізаним на четвертинки і порізаною селерою. Нагріваємо духовку до 190 градусів і відправляємо пташку запікатися. Час приготування розраховуйте виходячи з того, що 05 кг птиці готується близько 30 хвилин. Кожні 15 хвилин поливайте качку соком, який виділяється. Готовність перевіряйте сірником або спеціальним термометром для м'яса.
Для глазурі: змішайте мед, вино і сік одного апельсина. На невеликому вогні прокип'ятити соус, поки маса не зменшиться наполовину.
З готової птиці вийміть селера і викиньте, апельсин можете розрізати ще на часточки - він цілком їстівний. Качку, запечену з апельсинами, поливаємо глазур'ю, викладаємо на блюдо, прикрашаємо свіжими апельсинами і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
качка (15-2 кг) - 1 шт.;
апельсин - 4 шт.;
цибулю-шалот - 5 шт.;
цедра одного апельсина;
сік одного лимона;
десертне вино - 250 мл;
сіль, спеції - за смаком;
оцет 5% - 50 мл;
цукор - 50 р.
Приготування
У випотрошеної качки відрубайте шию і крила і натріть зсередини і зовні сіллю.
Для маринаду: цедру одного апельсина натираємо на тертці, вичавлюємо сік. У блендері змішуємо цибулю-шалот і спеції. Для спецій можете взяти лавровий лист, шавлія, чорний перець, рожевий перець - орієнтуйтеся на свій смак. Потім змішайте отриману суміш з апельсиновим соком, цедрою і 150 мл вина. Маринадом обмажте качку і відправте в холодильник на ніч.
Форму змастіть маслом, викладіть качку. Випікайте в духовці, нагрітій до 200 градусів близько 45 хвилин на одній стороні, потім ще 45 хвилин на інший. Періодично поливайте пташку соком, який буде виділятися.
Для глазурі: зрізаємо дуже тонко з апельсинів шкірку, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і даємо прокипіти буквально 30 секунд, відразу знімаємо з вогню і заливаємо холодною водою. Міняємо Воду і проводимо маніпуляцію з цедрою ще раз. У каструльку наливаємо оцет, додаємо цукор і апельсиновий сік, вичавлений з трьох апельсин. Доводимо до кипіння, солимо, перчимо і на невеликому вогні кип'ятимо до тих пір, поки рідина не зменшиться наполовину. Наливаємо 100 мл вина, додаємо трохи вогонь і знову кип'ятимо до зменшення рідини в два рази.
Готову качку полити глазур'ю, прикрасити часточками апельсина і подавайте на стіл.
Як приготувати качку з апельсинами?
Готується птах зазвичай в спеціальній формі для запікання. Але, можливий варіант приготування качки з апельсинами в рукаві, тільки не забудьте під кінець розрізати рукав, щоб качечка придбала рум'яну скоринку.
Качка з апельсинами в духовці
Не обов'язково в начинці використовувати тільки апельсин, додайте яблуко або айву. Бажано фрукти брати соковиті, щоб виділяється волога під час запікання надавала соковитості м'яса. Качка з яблуками і апельсинами буде мати трохи інший смак, ніж просто качка з апельсинами, але рецепт тільки придбає додаткову родзинку. До того ж, яблука просочаться качиним жиром і їх із задоволенням з'їдять домочадці.
Інгредієнти:
Приготування
У випотрошеної качки обріжте крила, зайву шкіру біля шиї і хвіст.
Маринад: у мисці змішуємо сік одного апельсина, одного лимона, рослинне масло і сіль і спеції. В якості спецій добре підійдуть чорний перець, прованські трави - ці спеції продаються готовими. Птицю поміщаємо в маринад і залишаємо на ніч або на добу. В процесі маринування періодично перевертайте птицю.
Форму змащуємо олією і викладаємо качку, попередньо нафаршировану апельсином, розрізаним на четвертинки і порізаною селерою. Нагріваємо духовку до 190 градусів і відправляємо пташку запікатися. Час приготування розраховуйте виходячи з того, що 05 кг птиці готується близько 30 хвилин. Кожні 15 хвилин поливайте качку соком, який виділяється. Готовність перевіряйте сірником або спеціальним термометром для м'яса.
Для глазурі: змішайте мед, вино і сік одного апельсина. На невеликому вогні прокип'ятити соус, поки маса не зменшиться наполовину.
З готової птиці вийміть селера і викиньте, апельсин можете розрізати ще на часточки - він цілком їстівний. Качку, запечену з апельсинами, поливаємо глазур'ю, викладаємо на блюдо, прикрашаємо свіжими апельсинами і подаємо на стіл.
Качка під апельсиновим соусом
Інгредієнти:
Приготування
У випотрошеної качки відрубайте шию і крила і натріть зсередини і зовні сіллю.
Для маринаду: цедру одного апельсина натираємо на тертці, вичавлюємо сік. У блендері змішуємо цибулю-шалот і спеції. Для спецій можете взяти лавровий лист, шавлія, чорний перець, рожевий перець - орієнтуйтеся на свій смак. Потім змішайте отриману суміш з апельсиновим соком, цедрою і 150 мл вина. Маринадом обмажте качку і відправте в холодильник на ніч.
Форму змастіть маслом, викладіть качку. Випікайте в духовці, нагрітій до 200 градусів близько 45 хвилин на одній стороні, потім ще 45 хвилин на інший. Періодично поливайте пташку соком, який буде виділятися.
Для глазурі: зрізаємо дуже тонко з апельсинів шкірку, викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і даємо прокипіти буквально 30 секунд, відразу знімаємо з вогню і заливаємо холодною водою. Міняємо Воду і проводимо маніпуляцію з цедрою ще раз. У каструльку наливаємо оцет, додаємо цукор і апельсиновий сік, вичавлений з трьох апельсин. Доводимо до кипіння, солимо, перчимо і на невеликому вогні кип'ятимо до тих пір, поки рідина не зменшиться наполовину. Наливаємо 100 мл вина, додаємо трохи вогонь і знову кип'ятимо до зменшення рідини в два рази.
Готову качку полити глазур'ю, прикрасити часточками апельсина і подавайте на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Тушкована качка
Тушкована качка - відмінне блюдо для недільного обіду або вечері, яке неодмінно порадує ваших рідних і близьких. Її можна приготувати декількома
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Курка, фарширована апельсинами
Курка, фарширована апельсинами, таке ж святково страва, як і качка. Якщо ви не разу не пробували цю смакота, то наші цікаві рецепти для вас. Давайте
Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і