Тушкована качка
Тушкована качка - відмінне блюдо, яке обов'язково справить враження на всіх гостей і домочадців. Приготувати її не складно, зате результат неодмінно вас порадує.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
яблука - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
вода - 50 мл;
сметана - 7 ст. ложок;
рослинна олія;
спеції.
Приготування
Качку промиваємо, розрізаємо на шматочки і злегка обсмажуємо з усіх боків на масло в глибокій сковороді. Цим часом включаємо поки мультиварку, виставляємо режим «Смаження» і викладаємо в чашу крупно порубані яблука і цибулю хвилин на 10. Потім додаємо м'ясо, підсолюємо страву за смаком і доливаємо води. Виставляємо на приладі програму «Гасіння», засікаємо 2 години і чекаємо. Хвилин за 30 до готовності поливаємо все сметаною, перемішуємо і чекаємо звукового сигналу. Подаємо тушковану качку в сметані гарячою, прикрасивши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
тушка качки - 2 кг;
чорнослив - 300 г;
цибулина - 2 шт.;
рослинна олія;
вода;
спеції.
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати тушковану качку. Птицю гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, нарізаємо порційними шматками і обсмажуємо в товстій каструлі. Потім виймаємо качку і в виделившемся жирі підсмажити очищений і нашатковану кільцями цибулю. Після цього повертаємо до цибулі м'ясні шматки качки, приправляємо спеціями і наливаємо воду. Накриваємо казан кришкою, тушкуємо приблизно 1 годину на маленькому вогні, періодично перемішуючи. У самому кінці додаємо чорнослив , закриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 15-20. Ось і все, тушкована качка шматочками, готова!
Інгредієнти:
качка - 2 кг;
сухе червоне вино - 250 мл;
вершки - 100 мл;
корінь селери - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
топлене масло;
апельсинова цедра - 1 ч. ложка;
чебрець - 2 ч. ложки;
спеції.
Приготування
Птицю очищаємо, промиваємо, обсушуємо серветками і розрізаємо на 4 частини. Сіль змішати з меленим перцем і натираємо м'ясо спеціями. Цибулю, моркву і корінь селери подрібнюємо. Потім розтоплюємо в казанку масло і викладаємо туди шматки м'яса. Обсмажуємо качку до золотистого кольору, додаємо овочі і готуємо ще 15 хвилин. Прогріваємо Духовку до 160 градусів. У каструлю вливаємо вино і посипаємо чебрецем. Перемішуємо, ставимо страву на 1 годину в духовку. До готової качки, тушкованої в казані додаємо апельсинову цедру, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
апельсини - 2 шт.;
яблука - 2 шт.;
часник - 1 головка;
оливкова олія - 30 мл;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
базилік, майоран - за смаком;
паприка мелена - на смак;
приправа для курки, спеції - за бажанням.
Приготування
У миску наливаємо оливкову олію, додаємо спеції і, видавлений часник, апельсиновий сік і ретельно перемішуємо. Качку очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Потім натираємо м'ясо зовні і зсередини маринадом, загортаємо в пакет і залишаємо маринуватися.
Потрухи подрібнюємо маленькими шматочками. Яблука шаткуємо невеликими кубиками. Що залишився часник ріжемо пластинками. Тепер з'єднуємо яблука з часником і потрухами, збризкуємо лимонним соком і посипаємо майораном і базиліком. Щільно наповнюємо качку приготовленої начинкою, зашиваємо краю животика, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 3 години. Духовку нагріваємо до максимальної температури. Апельсин ріжемо кружальцями і викладаємо у форму для випічки.
Птицю виймаємо з плівки, кладемо поверх фруктів животиком догори, наливаємо трохи води і ставимо птицю на 30 хвилин у духовку, після чого зменшуємо температуру до 180 градусів і тушкуємо її ще 25 години. Ось і все, тушкована качка в духовці, готова!
Тушкована качка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Качку промиваємо, розрізаємо на шматочки і злегка обсмажуємо з усіх боків на масло в глибокій сковороді. Цим часом включаємо поки мультиварку, виставляємо режим «Смаження» і викладаємо в чашу крупно порубані яблука і цибулю хвилин на 10. Потім додаємо м'ясо, підсолюємо страву за смаком і доливаємо води. Виставляємо на приладі програму «Гасіння», засікаємо 2 години і чекаємо. Хвилин за 30 до готовності поливаємо все сметаною, перемішуємо і чекаємо звукового сигналу. Подаємо тушковану качку в сметані гарячою, прикрасивши свіжою зеленню.
Тушкована качка з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як приготувати тушковану качку. Птицю гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, нарізаємо порційними шматками і обсмажуємо в товстій каструлі. Потім виймаємо качку і в виделившемся жирі підсмажити очищений і нашатковану кільцями цибулю. Після цього повертаємо до цибулі м'ясні шматки качки, приправляємо спеціями і наливаємо воду. Накриваємо казан кришкою, тушкуємо приблизно 1 годину на маленькому вогні, періодично перемішуючи. У самому кінці додаємо чорнослив , закриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 15-20. Ось і все, тушкована качка шматочками, готова!
Качка, тушкована у вині
Інгредієнти:
Приготування
Птицю очищаємо, промиваємо, обсушуємо серветками і розрізаємо на 4 частини. Сіль змішати з меленим перцем і натираємо м'ясо спеціями. Цибулю, моркву і корінь селери подрібнюємо. Потім розтоплюємо в казанку масло і викладаємо туди шматки м'яса. Обсмажуємо качку до золотистого кольору, додаємо овочі і готуємо ще 15 хвилин. Прогріваємо Духовку до 160 градусів. У каструлю вливаємо вино і посипаємо чебрецем. Перемішуємо, ставимо страву на 1 годину в духовку. До готової качки, тушкованої в казані додаємо апельсинову цедру, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Качка, тушкована з апельсинами
Інгредієнти:
Приготування
У миску наливаємо оливкову олію, додаємо спеції і, видавлений часник, апельсиновий сік і ретельно перемішуємо. Качку очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Потім натираємо м'ясо зовні і зсередини маринадом, загортаємо в пакет і залишаємо маринуватися.
Потрухи подрібнюємо маленькими шматочками. Яблука шаткуємо невеликими кубиками. Що залишився часник ріжемо пластинками. Тепер з'єднуємо яблука з часником і потрухами, збризкуємо лимонним соком і посипаємо майораном і базиліком. Щільно наповнюємо качку приготовленої начинкою, зашиваємо краю животика, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 3 години. Духовку нагріваємо до максимальної температури. Апельсин ріжемо кружальцями і викладаємо у форму для випічки.
Птицю виймаємо з плівки, кладемо поверх фруктів животиком догори, наливаємо трохи води і ставимо птицю на 30 хвилин у духовку, після чого зменшуємо температуру до 180 градусів і тушкуємо її ще 25 години. Ось і все, тушкована качка в духовці, готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, тушкована з капустою
Качка, тушкована з капустою - це чудове блюдо російської кухні. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька корисних
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.