Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована качка

Тушкована качка

19-03-2015, 17:11
3 028
Тушкована качка
Тушкована качка - відмінне блюдо, яке обов'язково справить враження на всіх гостей і домочадців. Приготувати її не складно, зате результат неодмінно вас порадує.

Тушкована качка в мультиварці


Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • вода - 50 мл;

  • сметана - 7 ст. ложок;

  • рослинна олія;

  • спеції.


  • Приготування
    Качку промиваємо, розрізаємо на шматочки і злегка обсмажуємо з усіх боків на масло в глибокій сковороді. Цим часом включаємо поки мультиварку, виставляємо режим «Смаження» і викладаємо в чашу крупно порубані яблука і цибулю хвилин на 10. Потім додаємо м'ясо, підсолюємо страву за смаком і доливаємо води. Виставляємо на приладі програму «Гасіння», засікаємо 2 години і чекаємо. Хвилин за 30 до готовності поливаємо все сметаною, перемішуємо і чекаємо звукового сигналу. Подаємо тушковану качку в сметані гарячою, прикрасивши свіжою зеленню.

    Тушкована качка з чорносливом


    Інгредієнти:

  • тушка качки - 2 кг;

  • чорнослив - 300 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • вода;

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати тушковану качку. Птицю гарненько промиваємо, обсушуємо рушником, нарізаємо порційними шматками і обсмажуємо в товстій каструлі. Потім виймаємо качку і в виделившемся жирі підсмажити очищений і нашатковану кільцями цибулю. Після цього повертаємо до цибулі м'ясні шматки качки, приправляємо спеціями і наливаємо воду. Накриваємо казан кришкою, тушкуємо приблизно 1 годину на маленькому вогні, періодично перемішуючи. У самому кінці додаємо чорнослив , закриваємо кришкою і готуємо ще хвилин 15-20. Ось і все, тушкована качка шматочками, готова!

    Качка, тушкована у вині


    Інгредієнти:

  • качка - 2 кг;

  • сухе червоне вино - 250 мл;

  • вершки - 100 мл;

  • корінь селери - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • топлене масло;

  • апельсинова цедра - 1 ч. ложка;

  • чебрець - 2 ч. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Птицю очищаємо, промиваємо, обсушуємо серветками і розрізаємо на 4 частини. Сіль змішати з меленим перцем і натираємо м'ясо спеціями. Цибулю, моркву і корінь селери подрібнюємо. Потім розтоплюємо в казанку масло і викладаємо туди шматки м'яса. Обсмажуємо качку до золотистого кольору, додаємо овочі і готуємо ще 15 хвилин. Прогріваємо Духовку до 160 градусів. У каструлю вливаємо вино і посипаємо чебрецем. Перемішуємо, ставимо страву на 1 годину в духовку. До готової качки, тушкованої в казані додаємо апельсинову цедру, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

    Качка, тушкована з апельсинами


    Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • апельсини - 2 шт.;

  • яблука - 2 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • базилік, майоран - за смаком;

  • паприка мелена - на смак;

  • приправа для курки, спеції - за бажанням.


  • Приготування
    У миску наливаємо оливкову олію, додаємо спеції і, видавлений часник, апельсиновий сік і ретельно перемішуємо. Качку очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Потім натираємо м'ясо зовні і зсередини
    Тушкована качка
    маринадом, загортаємо в пакет і залишаємо маринуватися.
    Потрухи подрібнюємо маленькими шматочками. Яблука шаткуємо невеликими кубиками. Що залишився часник ріжемо пластинками. Тепер з'єднуємо яблука з часником і потрухами, збризкуємо лимонним соком і посипаємо майораном і базиліком. Щільно наповнюємо качку приготовленої начинкою, зашиваємо краю животика, загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 3 години. Духовку нагріваємо до максимальної температури. Апельсин ріжемо кружальцями і викладаємо у форму для випічки.
    Птицю виймаємо з плівки, кладемо поверх фруктів животиком догори, наливаємо трохи води і ставимо птицю на 30 хвилин у духовку, після чого зменшуємо температуру до 180 градусів і тушкуємо її ще 25 години. Ось і все, тушкована качка в духовці, готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, тушкована з капустою
    Качка, тушкована з капустою
    Качка, тушкована з капустою - це чудове блюдо російської кухні. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька корисних
    Качка з айвою
    Качка з айвою
    Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
    Смажена качка
    Смажена качка
    Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
    Качка з квашеною капустою
    Качка з квашеною капустою
    Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.