Качка, тушкована з капустою
Качка з капустою - це традиційне блюдо російської кухні, що готується зазвичай в селах на Різдво. Воно виходить чудово смачним і ситним. Відмінним гарніром буде відварна картопля, посипаний кропом і политий розтопленим вершковим маслом. Давайте розглянемо з вами рецепти тушкованої капусти з качкою.
Інгредієнти:
качка - 1 кг;
білокачанна капуста - 400 г;
цибулина - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
барбарис - 2 ч. ложки;
вода - 400 мл;
лавровий лист - 2 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
чорний перець горошком - 6 шт.;
сіль - за смаком;
базилік.
Приготування
Качку гарненько промиваємо і видаляємо, якщо є час, що залишився оперення. Потім нарізаємо тушку птиці невеликими шматочками і вкладаємо їх в казан. Наливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо м'ясо на середньому вогні 15 хвилин, періодично змішуючи. Після цього вогонь вимикаємо, зливаємо майже весь утворився жир.
Тим часом чистимо моркву натираємо на середній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями. Додаємо овочі до м'яса, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом 5-7 хвилин. Потім вливаємо півсклянки води, приправляємо всі спеціями, кладемо барбарис, лавровий листочок, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин.
Білокачанну капусту нашинковиваем соломкою, злегка обминаємо руками і висипаємо її в загальний котел, додаючи сіль і заливаючи залишилася водою. Накриваємо казанок кришкою і залишаємо тушкуватися на 20 хвилин. До готової качки з капустою додаємо томатну пасту і готуємо ще буквально 3-5 хвилин. Подаємо блюдо самостійно, або приготувавши для нього на гарнір картопляне пюре або гречку.
Інгредієнти:
качка - 700 г;
білокачанна капуста - 200 г;
квашена капуста - 800 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
спеції - за смаком.
Для маринаду:
сметана, кетчуп, майонез - за смаком.
Приготування
Отже, для початку качку розрізаємо на порційні шматочки і готуємо маринад. Для цього змішуємо в пиалке сметану, кетчуп, майонез і спеції, а потім гарненько натираємо приготованою сумішшю м'ясо і залишаємо його маринуватися на 2 години. Потім беремо білокачанну капусту шаткуємо, змішуємо з квашеної, додаємо подрібнену цибулю і моркву.
Складаємо качку в чашу мультиварки, зверху укладаємо нашатковану соломкою картоплю, кидаємо в різні боки перчик запашний і поламані шматочки лаврового листочка. Після цього засипаємо капусту, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо страву близько 2 годин. Потім переустанавливаем на програму «Випічка» і чекаємо ще 15 хвилин. Ось і все, качка з квашеною капустою готова!
Рецепт качки з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Качку гарненько промиваємо і видаляємо, якщо є час, що залишився оперення. Потім нарізаємо тушку птиці невеликими шматочками і вкладаємо їх в казан. Наливаємо трохи рослинного масла й обсмажуємо м'ясо на середньому вогні 15 хвилин, періодично змішуючи. Після цього вогонь вимикаємо, зливаємо майже весь утворився жир.
Тим часом чистимо моркву натираємо на середній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями. Додаємо овочі до м'яса, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати протягом 5-7 хвилин. Потім вливаємо півсклянки води, приправляємо всі спеціями, кладемо барбарис, лавровий листочок, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 10 хвилин.
Білокачанну капусту нашинковиваем соломкою, злегка обминаємо руками і висипаємо її в загальний котел, додаючи сіль і заливаючи залишилася водою. Накриваємо казанок кришкою і залишаємо тушкуватися на 20 хвилин. До готової качки з капустою додаємо томатну пасту і готуємо ще буквально 3-5 хвилин. Подаємо блюдо самостійно, або приготувавши для нього на гарнір картопляне пюре або гречку.
Качка з капустою в мультиварці
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Отже, для початку качку розрізаємо на порційні шматочки і готуємо маринад. Для цього змішуємо в пиалке сметану, кетчуп, майонез і спеції, а потім гарненько натираємо приготованою сумішшю м'ясо і залишаємо його маринуватися на 2 години. Потім беремо білокачанну капусту шаткуємо, змішуємо з квашеної, додаємо подрібнену цибулю і моркву.
Складаємо качку в чашу мультиварки, зверху укладаємо нашатковану соломкою картоплю, кидаємо в різні боки перчик запашний і поламані шматочки лаврового листочка. Після цього засипаємо капусту, встановлюємо режим «Гасіння» і готуємо страву близько 2 годин. Потім переустанавливаем на програму «Випічка» і чекаємо ще 15 хвилин. Ось і все, качка з квашеною капустою готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширована качка
Любите фаршировану птицю? Тоді і фарширувати качку напевно вмієте. Але ми все ж розповімо вам кілька рецептів. Так у цій статті є рекомендації з
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Тушкована качка
Тушкована качка - відмінне блюдо для недільного обіду або вечері, яке неодмінно порадує ваших рідних і близьких. Її можна приготувати декількома
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
Як приготувати качку в мультиварці?
Качку найчастіше готують на святковий обід або вечерю. Її смажать, фарширують яблуками, гречкою, чорносливом і т. д. Але сьогодні ми розповімо кілька