Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати качку в мультиварці?

Як приготувати качку в мультиварці?

19-01-2015, 11:42
2 912
Як приготувати качку в мультиварці?
Не кожна, навіть досвідчена господиня ризикує братися за приготування качки. В духовці або на сковороді вона може вийде дуже сухою і жорсткою. А ось з мультиваркою позитивний результат завжди гарантований!

Тушкована качка з картоплею і капустою в мультиварці


Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • капуста свіжа - 800 г;

  • капуста квашена - 200 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • лавровий лист - 4 шт.


  • Для маринаду:

  • майонез - 05 ст.;

  • сметана - 05 склянки;

  • кетчуп - 1 ст. ложка;

  • каррі - 05 ч. ложки;

  • перець духмяний (мелений) - 05 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Качину тушку промиваємо і розбираємо на дрібні шматочки. Змішуємо всі складові маринаду і натираємо їм нашу пташку. На пару годин залишаємо її «відпочити», а тим часом підготуємо овочі. Чистимо картоплю й нарізаємо її великими часточками. Свіжу капусту Тонко шаткуємо, змішуємо її з кислою, і додаємо накрошенную соломкою моркву і нарізану півкільцями цибулю.
    У чашу мультиварки укладаємо спочатку качку, потім капусту, а зверху - картоплю. Присипаємо лавровим листом і включаємо режим «Гасіння» на півтори години. Ще 15 хвилин в мультиварці при режимі «Випічка» доведуть нашу страву з качки з овочами до повної готовності.

    Качка з яблуками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • качка (тушка) - 15 кг;

  • яблука - 2 шт.;

  • олія - 05 ст. ложки;

  • перець чорний мелений - 05 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    З яблук (вибираємо зелені й кислі сорти) видаляємо серцевину і нарізаємо часточками. Качину тушку промиваємо, витираємо і натираємо сіллю і перцем зовні і усередині. Начиняємо нашу пташку яблуками і зашиваємо розріз грубою ниткою. На дно чаші наливаємо трохи олії і викладаємо птицю на бочок. Приготування качки в мультиварці не займе багато часу. Півгодини на режимі «Випічка» з одного боку, потім пташку перевертаємо і стільки ж витримуємо з іншого бочка. А вже після того, як зробимо качку з яблуками з мультиварки, на виделившемся жиру можна тушкувати картоплю на гарнір.

    Суп з качки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • бульйон качиний - 1 л;

  • вермішель - 05 ст.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • коріандр - 1 щіпка;

  • мускатний горіх - 1 щіпка;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Головний секрет качиного супу - в «правильному» бульйоні. Він повинен бути абсолютно прозорим, світло-коричневого кольору. А варитися він так. З качиної тушки знімаємо шкірку і відправляємо пташку в каструлю з холодною водою. Доводимо до кипіння, зливаємо перший бульйон, тушку промиваємо і все повторюємо спочатку. Але воду вже не зливаємо, а в підготовлюваний бульйон додаємо цибулину цілком. Можна також кинути моркву, корінь петрушки і пастернаку. Варимо близько 2-х годин, при цьому не забуваємо знімати пінку. Щоб кілька знежирити готовий бульйон, відправляємо його в холодильник, а коли він застигне, знімаємо верхній шар.
    Тепер можна зайнятися безпосередньо супом. На знятому качиному жирі на режимі «Смаження» доводимо до золотистого кольору дрібно покришену цибулю, додаємо до нього натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо ще пару хвилин. Потім вливаємо бульйон, засипаємо нарізану кубиками картоплю і вермішель, кидаємо лавровий лист і спеції. Закриваємо кришку і включаємо програму «Суп», 20 хвилин буде цілком достатньо. Готову страву розливаємо по тарілках, посипаємо рубаною зеленню і подаємо до столу.

    Смажена качка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • качка (тушка) - 2 кг;

  • соус соєвий - 100 г;
  • Як приготувати качку в мультиварці?

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Качину тушку довільно ділимо на частини і заливаємо холодною водою. Через 15 хвилин її зливаємо, пташку приправляємо сіллю і перцем і закладаємо в чашу мультиварки. Зверху поливаємо соєвим соусом і включаємо режим «Випічка» на 50 хвилин. Якщо качка була невелика, цього буде достатньо. Велику пташку можна довести до готовності на додатковому режимі «Гасіння» - в залежності від розміру на це може піти від 20 хвилин до години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, тушкована з капустою
    Качка, тушкована з капустою
    Качка, тушкована з капустою - це чудове блюдо російської кухні. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька корисних
    Качка з айвою
    Качка з айвою
    Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
    Качка з грибами
    Качка з грибами
    Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
    Смажена качка
    Смажена качка
    Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Качка з квашеною капустою
    Качка з квашеною капустою
    Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.