Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка в духовці з рисом

Качка в духовці з рисом

19-03-2015, 16:48
4 415
Качка в духовці з рисом
Качка - дуже ошатне і святкове блюдо, без якого не обійдеться жодне урочисте гуляння. Як готувати качку, фаршировану гречкою ми вже розібралися, і тепер настав час не менш смачної начинки - рису з додаванням фруктів і спецій.

Качка в духовці з рисом і чорносливом


Інгредієнти:

  • качина тушка - 15-2 кг;

  • рис - 100 г;

  • чорнослив (без кісточок) - 100 г;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • сіль, перець;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • материнка - 1 ч. ложка;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Качину тушку промиваємо і витираємо насухо. Чистий птицю натираємо столовою ложкою вершкового масла, щедро посипаємо сіллю і перцем, і залишаємо години на 2-3.
    Тим часом можна зайнятися рисом. Крупу промиваємо і відварюємо до готовності. Чорнослив заливаємо окропом на 10-20 секунд, після чого рідину зливаємо, а сам сухофрукт крупно нарізаємо. Змішуємо рис з чорносливом, додаємо до них материнку, сіль, перець, вершкове масло і пропущений через прес часник. Доповнюємо начинку посіченою зеленню.
    Наповнюємо тушку рисом і зашиваємо вхідний отвір нитками. Качку в духовці з рисом необхідно запікати у фользі, щоб птах не підгоріла. Ставимо качку на 2 години в духовку розігріту до 180 градусів. Періодично поливаємо птицю виділяється соком і жиром, а за 30 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб качка підрум'янилася.

    Качка в духовці з рисом і яблуками


    Інгредієнти:

  • тушка качки - 15-2 кг;

  • рис - 1 ст.;

  • горіхи (волоський, мигдаль) - 1 жменя;

  • курага - 1 жменя;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • яблука - 2 шт.;

  • апельсиновий сік - 250 мл;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • сушений чебрець - 1 ч. ложка;

  • паприка мелена - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Почнемо з приготування маринаду для качки, для цього нам необхідно змішати соєвий соус, апельсиновий сік, мед (половину всієї кількості), чебрець і паприку. Поливаємо качку готовим маринадом і залишаємо на 1 годину.
    Тим часом приступимо до начинки: рис промиваємо і викладаємо на дно жаровні, поверх кладемо шматочки яблук, додаємо пару столових ложок апельсинового соку, щіпку чебрецю, паприки, сої і перцю. На завершення кладемо поверх рис нарізану курагу і горіхи. Заливаємо крупу водою і варимо під кришкою 10 хвилин, після залишити постояти ще хвилин 5.
    Мариновану качку промаківающімі кухонним рушником (маринад не виливаємо). Начиняємо птицю рисом зі спеціями і горіхами, і запечатуємо в рукаві для запікання. Качка в духовці з рисом в рукаві буде готуватися 40 хвилин при 170 градусах, після чого рукав розрізаємо і видаляємо, змащуємо птицю маринадом, поливаємо жиром і готуємо без рукава ще 25 хвилин.

    Качка, запечена в духовці з рисом і грибами


    Інгредієнти:

  • качина тушка - 15-2 кг;

  • рис - 1 ст.;

  • будь-які гриби - 400 р;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • майонез - 1 ст. ложка;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Качину тушку промиваємо й обсушуємо. Натираємо птицю сумішшю гірчиці, майонезу, солі і перцю,
    Качка в духовці з рисом
    і залишаємо на 1-2 години.
    Відварюємо і промиваємо рис. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо на ньому спочатку терту моркву і цибулю до прозорості останнього, а потім слідом кладемо подрібнені гриби до золотистого кольору. В останні 30-40 секунд готування на сковороду також відправляється нарізаний часник. Змішуємо пасеровку з рисом і повністю охолодити. Фаршируємо качину тушку, порожнину зашиваємо і відправляємо птицю випікатися 2 години при 200 градусах на деку з 250 мл води. Періодично поливаємо качку соком, що виділився і жиром. Як тільки птах зарум'яниться - накриваємо її фольгою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Качка, фарширована рисом
    Качка, фарширована рисом
    Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
    Качка з грибами
    Качка з грибами
    Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
    Качка в духовці з гречкою
    Качка в духовці з гречкою
    Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
    Качка, фарширована грибами
    Качка, фарширована грибами
    Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам