Качка в духовці з рисом
Качка - дуже ошатне і святкове блюдо, без якого не обійдеться жодне урочисте гуляння. Як готувати качку, фаршировану гречкою ми вже розібралися, і тепер настав час не менш смачної начинки - рису з додаванням фруктів і спецій.
Інгредієнти:
качина тушка - 15-2 кг;
рис - 100 г;
чорнослив (без кісточок) - 100 г;
часник - 2-3 зубчики;
сіль, перець;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
материнка - 1 ч. ложка;
зелень - за смаком.
Приготування
Качину тушку промиваємо і витираємо насухо. Чистий птицю натираємо столовою ложкою вершкового масла, щедро посипаємо сіллю і перцем, і залишаємо години на 2-3.
Тим часом можна зайнятися рисом. Крупу промиваємо і відварюємо до готовності. Чорнослив заливаємо окропом на 10-20 секунд, після чого рідину зливаємо, а сам сухофрукт крупно нарізаємо. Змішуємо рис з чорносливом, додаємо до них материнку, сіль, перець, вершкове масло і пропущений через прес часник. Доповнюємо начинку посіченою зеленню.
Наповнюємо тушку рисом і зашиваємо вхідний отвір нитками. Качку в духовці з рисом необхідно запікати у фользі, щоб птах не підгоріла. Ставимо качку на 2 години в духовку розігріту до 180 градусів. Періодично поливаємо птицю виділяється соком і жиром, а за 30 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб качка підрум'янилася.
Інгредієнти:
тушка качки - 15-2 кг;
рис - 1 ст.;
горіхи (волоський, мигдаль) - 1 жменя;
курага - 1 жменя;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
яблука - 2 шт.;
апельсиновий сік - 250 мл;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
сушений чебрець - 1 ч. ложка;
паприка мелена - 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Почнемо з приготування маринаду для качки, для цього нам необхідно змішати соєвий соус, апельсиновий сік, мед (половину всієї кількості), чебрець і паприку. Поливаємо качку готовим маринадом і залишаємо на 1 годину.
Тим часом приступимо до начинки: рис промиваємо і викладаємо на дно жаровні, поверх кладемо шматочки яблук, додаємо пару столових ложок апельсинового соку, щіпку чебрецю, паприки, сої і перцю. На завершення кладемо поверх рис нарізану курагу і горіхи. Заливаємо крупу водою і варимо під кришкою 10 хвилин, після залишити постояти ще хвилин 5.
Мариновану качку промаківающімі кухонним рушником (маринад не виливаємо). Начиняємо птицю рисом зі спеціями і горіхами, і запечатуємо в рукаві для запікання. Качка в духовці з рисом в рукаві буде готуватися 40 хвилин при 170 градусах, після чого рукав розрізаємо і видаляємо, змащуємо птицю маринадом, поливаємо жиром і готуємо без рукава ще 25 хвилин.
Інгредієнти:
качина тушка - 15-2 кг;
рис - 1 ст.;
будь-які гриби - 400 р;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
майонез - 1 ст. ложка;
гірчиця - 1 ст. ложка;
рослинне масло.
Приготування
Качину тушку промиваємо й обсушуємо. Натираємо птицю сумішшю гірчиці, майонезу, солі і перцю, і залишаємо на 1-2 години.
Відварюємо і промиваємо рис. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо на ньому спочатку терту моркву і цибулю до прозорості останнього, а потім слідом кладемо подрібнені гриби до золотистого кольору. В останні 30-40 секунд готування на сковороду також відправляється нарізаний часник. Змішуємо пасеровку з рисом і повністю охолодити. Фаршируємо качину тушку, порожнину зашиваємо і відправляємо птицю випікатися 2 години при 200 градусах на деку з 250 мл води. Періодично поливаємо качку соком, що виділився і жиром. Як тільки птах зарум'яниться - накриваємо її фольгою.
Качка в духовці з рисом і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Качину тушку промиваємо і витираємо насухо. Чистий птицю натираємо столовою ложкою вершкового масла, щедро посипаємо сіллю і перцем, і залишаємо години на 2-3.
Тим часом можна зайнятися рисом. Крупу промиваємо і відварюємо до готовності. Чорнослив заливаємо окропом на 10-20 секунд, після чого рідину зливаємо, а сам сухофрукт крупно нарізаємо. Змішуємо рис з чорносливом, додаємо до них материнку, сіль, перець, вершкове масло і пропущений через прес часник. Доповнюємо начинку посіченою зеленню.
Наповнюємо тушку рисом і зашиваємо вхідний отвір нитками. Качку в духовці з рисом необхідно запікати у фользі, щоб птах не підгоріла. Ставимо качку на 2 години в духовку розігріту до 180 градусів. Періодично поливаємо птицю виділяється соком і жиром, а за 30 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб качка підрум'янилася.
Качка в духовці з рисом і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з приготування маринаду для качки, для цього нам необхідно змішати соєвий соус, апельсиновий сік, мед (половину всієї кількості), чебрець і паприку. Поливаємо качку готовим маринадом і залишаємо на 1 годину.
Тим часом приступимо до начинки: рис промиваємо і викладаємо на дно жаровні, поверх кладемо шматочки яблук, додаємо пару столових ложок апельсинового соку, щіпку чебрецю, паприки, сої і перцю. На завершення кладемо поверх рис нарізану курагу і горіхи. Заливаємо крупу водою і варимо під кришкою 10 хвилин, після залишити постояти ще хвилин 5.
Мариновану качку промаківающімі кухонним рушником (маринад не виливаємо). Начиняємо птицю рисом зі спеціями і горіхами, і запечатуємо в рукаві для запікання. Качка в духовці з рисом в рукаві буде готуватися 40 хвилин при 170 градусах, після чого рукав розрізаємо і видаляємо, змащуємо птицю маринадом, поливаємо жиром і готуємо без рукава ще 25 хвилин.
Качка, запечена в духовці з рисом і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Качину тушку промиваємо й обсушуємо. Натираємо птицю сумішшю гірчиці, майонезу, солі і перцю, і залишаємо на 1-2 години.
Відварюємо і промиваємо рис. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо на ньому спочатку терту моркву і цибулю до прозорості останнього, а потім слідом кладемо подрібнені гриби до золотистого кольору. В останні 30-40 секунд готування на сковороду також відправляється нарізаний часник. Змішуємо пасеровку з рисом і повністю охолодити. Фаршируємо качину тушку, порожнину зашиваємо і відправляємо птицю випікатися 2 години при 200 градусах на деку з 250 мл води. Періодично поливаємо качку соком, що виділився і жиром. Як тільки птах зарум'яниться - накриваємо її фольгою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам