Качка, фарширована яблуками
Фарширована качка прикрасить будь-який стіл. Традиційно її тушкованими яблуками. А ось до яблук можна додати і чорнослив, і рис. Різні рецепти приготування фаршированої качки ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
качка;
яблука - 3 шт.;
чорнослив без кісточок - 200 г;
цукор - 1 ст. ложка;
бодян;
м'ята, чебрець.
Для соусу:
борошно - 2 ст. ложки;
курячий бульйон - 500 мл;
бренді або коньяк - 20 мл;
желе з червоної смородини - 3 ст. ложки;
м'ята, чебрець.
Приготування
Качку промиваємо, обсушуємо. Тушку натираємо сіллю всередині і зовні. Всередину кладемо кілька гуртків бадьяна. Тепер готуємо начинку: яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо часточками, чорнослив теж ріжемо шматочками, додаємо цукор, чебрець, м'яту і перемішуємо. Фаршируємо начинкою качку, і отвір скріплюємо зубочисткою. Кладемо качку на фольгу, при бажанні зверху її можна посипати улюбленими спеціями, загортаємо і відправляємо в духовку мінімум на 2 години. Якщо качка велика, то час приготування ще збільшиться. Готовність перевіряємо, проткнувши тушку ножем в самому товстому місці, якщо виділяється прозорий сік, значить, качка готова. Хвилин за 15 до закінчення приготування фольгу можна розгорнути, щоб тушка зарум'янилася.
А тепер готуємо соус: борошно злегка підсмажуємо на сковорідці, додаємо в неї курячий бульйон, бренді або коньяк і перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Далі додаємо желе з червоної смородини, трохи протушиваем, щоб соус загус, кладемо м'яту і чебрець, можна трохи підсолити. Качку подаємо з смородиновим соусом.
Якщо хтось не любить чорнослив, то можна нафарширувати качку тільки яблуками, вийде теж дуже смачно. Ну а якщо це блюдо вам вже знайомому, то придивіться до рецепту качка з апельсинами .
Інгредієнти:
качка;
морква - 1 шт.;
яблука - 3 шт.;
рис - 1 склянка;
цибуля - 1 шт.
Суміш для натирання:
морква - 1 шт.;
часник - 1 головка;
сіль, перець.
Приготування
Спочатку качку потрошимо, потім промиваємо й обсушуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. Натираємо сумішшю моркви, часнику, солі і перцю качку. І ставимо в холодильник мінімум на годину, але взагалі, чим більше качка промаринується, тим краще, тому, якщо час дозволяє, то можна залишити її в холодильнику і на ніч. Рис відварюємо до готовності, цибулю дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо на рослинному маслі, потім до цибулі додаємо натерту на крупній тертці моркву, ще трохи протушиваем. Змішуємо засмажку з рисом. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками. Тушку до половини начиняємо рисом, потім викладаємо яблука, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Відправляємо качку в духовку години на 3 час від часу поливаючи її утворився жиром. Щоб м'ясо не пригоріло, спочатку можна прикрити тушку фольгою. Ось і все, качка, фарширована рисом і яблуками готова. Якщо ж ви хочете зробити щось кардинально відрізняється від нашої кухні, то погляньте на рецепт приготування качки по-пекінськи .
Качка, фарширована яблуками і чорносливом
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Качку промиваємо, обсушуємо. Тушку натираємо сіллю всередині і зовні. Всередину кладемо кілька гуртків бадьяна. Тепер готуємо начинку: яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо часточками, чорнослив теж ріжемо шматочками, додаємо цукор, чебрець, м'яту і перемішуємо. Фаршируємо начинкою качку, і отвір скріплюємо зубочисткою. Кладемо качку на фольгу, при бажанні зверху її можна посипати улюбленими спеціями, загортаємо і відправляємо в духовку мінімум на 2 години. Якщо качка велика, то час приготування ще збільшиться. Готовність перевіряємо, проткнувши тушку ножем в самому товстому місці, якщо виділяється прозорий сік, значить, качка готова. Хвилин за 15 до закінчення приготування фольгу можна розгорнути, щоб тушка зарум'янилася.
А тепер готуємо соус: борошно злегка підсмажуємо на сковорідці, додаємо в неї курячий бульйон, бренді або коньяк і перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Далі додаємо желе з червоної смородини, трохи протушиваем, щоб соус загус, кладемо м'яту і чебрець, можна трохи підсолити. Качку подаємо з смородиновим соусом.
Якщо хтось не любить чорнослив, то можна нафарширувати качку тільки яблуками, вийде теж дуже смачно. Ну а якщо це блюдо вам вже знайомому, то придивіться до рецепту качка з апельсинами .
Рецепт качки, фаршированого яблуками і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку качку потрошимо, потім промиваємо й обсушуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. Натираємо сумішшю моркви, часнику, солі і перцю качку. І ставимо в холодильник мінімум на годину, але взагалі, чим більше качка промаринується, тим краще, тому, якщо час дозволяє, то можна залишити її в холодильнику і на ніч. Рис відварюємо до готовності, цибулю дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо на рослинному маслі, потім до цибулі додаємо натерту на крупній тертці моркву, ще трохи протушиваем. Змішуємо засмажку з рисом. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками. Тушку до половини начиняємо рисом, потім викладаємо яблука, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Відправляємо качку в духовку години на 3 час від часу поливаючи її утворився жиром. Щоб м'ясо не пригоріло, спочатку можна прикрити тушку фольгою. Ось і все, качка, фарширована рисом і яблуками готова. Якщо ж ви хочете зробити щось кардинально відрізняється від нашої кухні, то погляньте на рецепт приготування качки по-пекінськи .
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка з чорносливом і яблуками
Так склалося, що качку ми подаємо найчастіше до святкового столу. Дійсно, з качки можна приготувати чудове святкове частування. А якщо начинити качку