Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка, фарширована яблуками

Качка, фарширована яблуками

19-03-2015, 18:01
1 971
Качка, фарширована яблуками
Фарширована качка прикрасить будь-який стіл. Традиційно її тушкованими яблуками. А ось до яблук можна додати і чорнослив, і рис. Різні рецепти приготування фаршированої качки ми вам зараз розповімо.

Качка, фарширована яблуками і чорносливом


Інгредієнти:

  • качка;

  • яблука - 3 шт.;

  • чорнослив без кісточок - 200 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • бодян;

  • м'ята, чебрець.


  • Для соусу:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • бренді або коньяк - 20 мл;

  • желе з червоної смородини - 3 ст. ложки;

  • м'ята, чебрець.


  • Приготування
    Качку промиваємо, обсушуємо. Тушку натираємо сіллю всередині і зовні. Всередину кладемо кілька гуртків бадьяна. Тепер готуємо начинку: яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо часточками, чорнослив теж ріжемо шматочками, додаємо цукор, чебрець, м'яту і перемішуємо. Фаршируємо начинкою качку, і отвір скріплюємо зубочисткою. Кладемо качку на фольгу, при бажанні зверху її можна посипати улюбленими спеціями, загортаємо і відправляємо в духовку мінімум на 2 години. Якщо качка велика, то час приготування ще збільшиться. Готовність перевіряємо, проткнувши тушку ножем в самому товстому місці, якщо виділяється прозорий сік, значить, качка готова. Хвилин за 15 до закінчення приготування фольгу можна розгорнути, щоб тушка зарум'янилася.
    А тепер готуємо соус: борошно злегка підсмажуємо на сковорідці, додаємо в неї курячий бульйон, бренді або коньяк і перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Далі додаємо желе з червоної смородини, трохи протушиваем, щоб соус загус, кладемо м'яту і чебрець, можна трохи підсолити. Качку подаємо з смородиновим соусом.
    Якщо хтось не любить чорнослив, то можна нафарширувати качку тільки яблуками, вийде теж дуже смачно. Ну а якщо це блюдо вам вже знайомому, то придивіться до рецепту качка з апельсинами .

    Рецепт качки, фаршированого яблуками і рисом


    Інгредієнти:

  • качка;

  • морква - 1 шт.;

  • яблука - 3 шт.;

  • рис - 1 склянка;

  • цибуля - 1 шт.

  • Суміш для натирання:

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Спочатку качку потрошимо, потім промиваємо й обсушуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. Натираємо сумішшю моркви, часнику, солі і перцю качку. І ставимо в холодильник мінімум на годину, але взагалі, чим більше качка промаринується, тим краще, тому, якщо час дозволяє, то можна залишити її в холодильнику і на ніч. Рис відварюємо до готовності, цибулю дрібно нарізаємо
    Качка, фарширована яблуками
    і злегка обсмажуємо на рослинному маслі, потім до цибулі додаємо натерту на крупній тертці моркву, ще трохи протушиваем. Змішуємо засмажку з рисом. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками. Тушку до половини начиняємо рисом, потім викладаємо яблука, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Відправляємо качку в духовку години на 3 час від часу поливаючи її утворився жиром. Щоб м'ясо не пригоріло, спочатку можна прикрити тушку фольгою. Ось і все, качка, фарширована рисом і яблуками готова. Якщо ж ви хочете зробити щось кардинально відрізняється від нашої кухні, то погляньте на рецепт приготування качки по-пекінськи .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, фарширована рисом
    Качка, фарширована рисом
    Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
    Качка з грибами
    Качка з грибами
    Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
    Смажена качка
    Смажена качка
    Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
    Качка в духовці з гречкою
    Качка в духовці з гречкою
    Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Качка з чорносливом і яблуками
    Качка з чорносливом і яблуками
    Так склалося, що качку ми подаємо найчастіше до святкового столу. Дійсно, з качки можна приготувати чудове святкове частування. А якщо начинити качку