Качка з чорносливом і яблуками
Качка з чорносливом і яблуками - вишукана страва для любителів витонченої кухні. Воно має легкий солодкуватий присмак і користується великою популярністю в країнах центральної Європи. Така страва чудово підійде для святкового сімейного обіду. М'ясо виходить надзвичайно соковитим і дуже ніжним, а чорнослив в поєднанні з яблуками надають йому божественний аромат і приємний кисло-солодкий присмак, який нікого не залишить байдужими. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати качку з чорносливом і яблуками.
Інгредієнти:
Для качки:
картопля - 1 кг;
яблука - 4 шт.;
сіль;
качка - 1 шт.;
олія оливкова;
цукровий пісок - 25 г;
сік лимонний;
чорнослив - 200 г;
чебрець - 1 гілочка;
оливки зелені - 10 шт.;
рідкий мед - 15 мл
Для соусу:
портвейн - 50 мл;
борошно - 5 р;
чорнослив - 7 шт.
Приготування
Отже, перед початком приготування готуємо всі необхідні продукти, промиваємо їх і обсушуємо. Качку потрошимо, общипуємо при необхідності, обробляємо птицю під краном і даємо їй добре обсохнути. Після цього натираємо м'ясо з усіх сторін сіллю, меленим перцем і сушеними травами за бажанням: петрушкою, куркумою або базиліком. Чорнослив замочуємо на 15 хвилин у гарячій воді, потім просушуємо і поділяємо на половинки. З яблук видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками і збризкуємо свіжовичавленим лимонним соком. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в одній мисці, присипаємо цукром і перемішуємо. Отриманою масою начиняємо птицю, закріплюємо отвір зубочистками, обмазуємо качку медом і викладаємо її на деко, змащене оливковою маслом, спинкою вниз. На грудці робимо ножем часті неглибокі надрізи. Після цього очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо його і поділяємо на 4 частини. Розкладаємо їх навколо птахи, підсолюємо все, скроплюємо маслом і приправляємо спеціями. Відправляємо блюдо приблизно на 2 години в розігріту духовку, а самі переходимо до приготування соусу. Виливаємо в ковшичек портвейн, підігріваємо його 5 хвилин, додаємо необхідну кількість борошна, перемішуємо і додаємо дрібно порізаний чорнослив. Варимо масу ще деякий час, але не доводимо до кипіння. Готову качку з чорносливом і яблуками, акуратно виймаємо з духовки, викладаємо на тарілку з картоплею і подаємо разом з соусом.
Качка, фарширована яблуками і чорносливом
Інгредієнти:
Для качки:
Для соусу:
Приготування
Отже, перед початком приготування готуємо всі необхідні продукти, промиваємо їх і обсушуємо. Качку потрошимо, общипуємо при необхідності, обробляємо птицю під краном і даємо їй добре обсохнути. Після цього натираємо м'ясо з усіх сторін сіллю, меленим перцем і сушеними травами за бажанням: петрушкою, куркумою або базиліком. Чорнослив замочуємо на 15 хвилин у гарячій воді, потім просушуємо і поділяємо на половинки. З яблук видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками і збризкуємо свіжовичавленим лимонним соком. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в одній мисці, присипаємо цукром і перемішуємо. Отриманою масою начиняємо птицю, закріплюємо отвір зубочистками, обмазуємо качку медом і викладаємо її на деко, змащене оливковою маслом, спинкою вниз. На грудці робимо ножем часті неглибокі надрізи. Після цього очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо його і поділяємо на 4 частини. Розкладаємо їх навколо птахи, підсолюємо все, скроплюємо маслом і приправляємо спеціями. Відправляємо блюдо приблизно на 2 години в розігріту духовку, а самі переходимо до приготування соусу. Виливаємо в ковшичек портвейн, підігріваємо його 5 хвилин, додаємо необхідну кількість борошна, перемішуємо і додаємо дрібно порізаний чорнослив. Варимо масу ще деякий час, але не доводимо до кипіння. Готову качку з чорносливом і яблуками, акуратно виймаємо з духовки, викладаємо на тарілку з картоплею і подаємо разом з соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми