Гуска з чорносливом і яблуками
Гусак є традиційним Різдвяним блюдом у всіх європейських країнах. У кожному домі є свій оригінальний спосіб приготування цього святкового страви. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами приготування гусака з чорносливом і яблуками.
Інгредієнти:
гусак - 5 кг;
апельсин - 1 шт.;
яблука - 15 кг;
чорнослив - 200 г;
мед рідкий - 2 ст. ложки;
мелений коріандр - 2 ст. ложки;
червоне вино - 200 мл;
спеції.
Приготування
Отже, тушку гусака очищаємо, відрізаємо зайву жирочек, шию і крила. Потім підготовлену птицю натираємо спеціями, меленим коріандром і прибираємо на добу маринуватися в холодильник. Знімаємо цедру з апельсина, натираємо на терочке і з'єднуємо з 100 мл червоного вина. Отриманою сумішшю обмазуємо нашого гусака і знову прибираємо години на 3 в холодильник.
Чорнослив промиваємо, замочуємо в останньому червоному вині, а яблучка промиваємо, очищаємо і нарізаємо скибочками. Тепер наповнюємо птицю чорносливом і яблуками, заколюємо шкірку зубочистками і викладаємо на деко, промазанний маслом. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо хвилин 15 кку при температурі 250 градусів, а потім зменшуємо до 150 градусів. Готуємо протягом 25 годин, періодично змочуючи гусака соком, що виділився. Хвилин за 20 до завершення промазуємо його рідким медом.
Інгредієнти:
майоран - за смаком;
тушка гусака - 3 кг;
спеції;
олія оливкова;
бульйон - 300 мл;
часник - 2 зубчики.
Для начинки:
чорнослив - 150 г;
яблуко антонівка - 4 шт.
Приготування
Тушку промиваємо, добре просушуємо і зрізаємо ножем зайвий жир і крила. Акуратненько підверніть шкірку на шиї і закріплюємо її зубочистками. Нутрощі натираємо спеціями , майораном, подрібненим часником, загортаємо в харчову плівочку і ставимо в холодильник.
Тепер давайте приготуємо начинку: яблука промиваємо, дістаємо серцевиною і нарізаємо їх великими кубиками. Чорнослив заливаємо хвилин на 15 гарячою водою, а потім обсушуємо й розрізаємо навпіл. З'єднуємо в одній посуді обидва компоненти, перемішуємо руками і фаршируємо гусака фруктами. Скріплюємо черевце зубочистками, намазуємо птицю оливковим маслом і загортаємо у фольгу. Викладаємо у форму, вливаємо гарячий бульйон і поміщаємо гусака з чорносливом і яблучками в духову шафу, розігрітий до 200 градусів. Запікаємо страву близько години, а потім знімаємо фольгу і подаємо.
Гуска, фарширована чорносливом і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Отже, тушку гусака очищаємо, відрізаємо зайву жирочек, шию і крила. Потім підготовлену птицю натираємо спеціями, меленим коріандром і прибираємо на добу маринуватися в холодильник. Знімаємо цедру з апельсина, натираємо на терочке і з'єднуємо з 100 мл червоного вина. Отриманою сумішшю обмазуємо нашого гусака і знову прибираємо години на 3 в холодильник.
Чорнослив промиваємо, замочуємо в останньому червоному вині, а яблучка промиваємо, очищаємо і нарізаємо скибочками. Тепер наповнюємо птицю чорносливом і яблуками, заколюємо шкірку зубочистками і викладаємо на деко, промазанний маслом. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо хвилин 15 кку при температурі 250 градусів, а потім зменшуємо до 150 градусів. Готуємо протягом 25 годин, періодично змочуючи гусака соком, що виділився. Хвилин за 20 до завершення промазуємо його рідким медом.
Гусак, запечений з чорносливом і яблуками
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Тушку промиваємо, добре просушуємо і зрізаємо ножем зайвий жир і крила. Акуратненько підверніть шкірку на шиї і закріплюємо її зубочистками. Нутрощі натираємо спеціями , майораном, подрібненим часником, загортаємо в харчову плівочку і ставимо в холодильник.
Тепер давайте приготуємо начинку: яблука промиваємо, дістаємо серцевиною і нарізаємо їх великими кубиками. Чорнослив заливаємо хвилин на 15 гарячою водою, а потім обсушуємо й розрізаємо навпіл. З'єднуємо в одній посуді обидва компоненти, перемішуємо руками і фаршируємо гусака фруктами. Скріплюємо черевце зубочистками, намазуємо птицю оливковим маслом і загортаємо у фольгу. Викладаємо у форму, вливаємо гарячий бульйон і поміщаємо гусака з чорносливом і яблучками в духову шафу, розігрітий до 200 градусів. Запікаємо страву близько години, а потім знімаємо фольгу і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гусака з яблуками?
Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.
Як приготувати гусака в духовці?
Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Курка, фарширована рисом
Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -
Качка з чорносливом і яблуками
Так склалося, що качку ми подаємо найчастіше до святкового столу. Дійсно, з качки можна приготувати чудове святкове частування. А якщо начинити качку