Як приготувати гусака з яблуками?
Фарширований гусак - чудова і незамінна страва новорічного святкового столу. Основний спосіб приготування гусака - це запікання.
Гусяче м'ясо - саме по собі дуже жирне, тому його краще всього начиняти яблуками, овочами, рисом, чорносливом або грибами. Обрана вами начинка добре просочиться гусячим жиром і стане особливо смачною і ароматною. Щоб отримати рум'яну хрустку скоринку, шкіру гусячої тушки краще змастити медом або сметаною.
Багато людей, які не дуже добре розбираються в тонкощах кулінарії, вважають, що таке блюдо, як гусак, фарширований яблуками, підвладне тільки професійним кухарям. Але це зовсім не так. Нічого складного приготування гусака з яблуками чи з іншою начинкою немає! Вам просто потрібно сходити на базар, купити гусака, яблука і чорнослив і зрозуміти техніку процесу приготування. А з нашими простими, але дуже смачними рецептами це буде зробити ще легше.
Інгредієнти:
тушка гусака - 3 кг;
яблука - 3 шт.;
чорнослив - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
часник - 1 шт.;
сіль, перець, спеції - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування гусака з яблуками досить простий. Для початку гарненько промиваємо тушку птиці, обробляємо від пір'я і видаляємо нутрощі. Потім беремо яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо однаковими скибочками.
Чорнослив теж гарненько промиваємо і заливаємо водою. Змішуємо в тарілці всі інгредієнти для начинки: яблука, чорнослив і цибулю, порізану півкільцями. Все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. Готову начинку закладаємо ложкою в нашого гусака. Отвір можете або заколоти зубочисткою, або заткнути цибулиною. В окремій мисочці змішуємо сіль, перець, спеції для птиці і гарненько натираємо гусака.
Загортаємо пташку в фольгу і залишаємо на столі приблизно на 25 хвилин, щоб вона добре просочилася. Ставимо гусака в заздалегідь розігріту духовку на 25 години. Хвилин за 10 до готовності, розгортаємо гусака з яблуками і чорносливом, щоб він покрився хрусткою скоринкою. Вуаля - гусак з яблуками і чорносливом у фользі вже красується у вас на столі!
Інгредієнти:
тушка гусака - 3 кг;
яблука - 3 шт.;
чорнослив - 150 г;
курага - 100 г;
рис - 200 г;
часник - 1 шт.;
мед;
вершкове масло - 30 г;
сіль, перець, базилік - за смаком.
Приготування
Тушку птиці промиваємо водою і добре просушуємо. Гарненько натираємо сумішшю солі, перцю, видавленого через землянку часник і приправами. Залишаємо гусака маринуватися на кілька годин, а краще на всю ніч.
Рис відварюємо в підсоленій воді, зливаємо, промиваємо холодною водою і кладемо в миску. Сухофрукти і яблука ріжемо й додаємо до рису, все перемішуємо. Злегка обсмажуємо отриману рисово-фруктову суміш на вершковому маслі. Додаємо сіль і перець за смаком.
Начиняємо нашого гусака отриманою начинкою і закриваємо отвір цибулиною. Кладемо фаршировану птицю в спеціальний посуд для запікання і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 15 години. Потім знімаємо фольгу, змащуємо гусака медом і готуємо ще приблизно 30 хвилин, періодично поливаючи його соком, що виділився.
Після духовки, готова птах повинен постояти і настоятися хвилин 30 - 40. Перед подачею на стіл вийміть цибулину і розріжте гусака на порційні шматки, які викладіть на рис із сухофруктами і яблуками. Зверху полийте утворився соком.
Тепер ви точно знаєте, що на питання, як приготувати гусака з яблуками, немає однозначної відповіді. Варіантів приготування цієї страви дуже багато. Ви завжди можете придумати особисто свій рецепт - експерименти вітаються.
Гусяче м'ясо - саме по собі дуже жирне, тому його краще всього начиняти яблуками, овочами, рисом, чорносливом або грибами. Обрана вами начинка добре просочиться гусячим жиром і стане особливо смачною і ароматною. Щоб отримати рум'яну хрустку скоринку, шкіру гусячої тушки краще змастити медом або сметаною.
Багато людей, які не дуже добре розбираються в тонкощах кулінарії, вважають, що таке блюдо, як гусак, фарширований яблуками, підвладне тільки професійним кухарям. Але це зовсім не так. Нічого складного приготування гусака з яблуками чи з іншою начинкою немає! Вам просто потрібно сходити на базар, купити гусака, яблука і чорнослив і зрозуміти техніку процесу приготування. А з нашими простими, але дуже смачними рецептами це буде зробити ще легше.
Гусак, фарширований яблуками і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування гусака з яблуками досить простий. Для початку гарненько промиваємо тушку птиці, обробляємо від пір'я і видаляємо нутрощі. Потім беремо яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо однаковими скибочками.
Чорнослив теж гарненько промиваємо і заливаємо водою. Змішуємо в тарілці всі інгредієнти для начинки: яблука, чорнослив і цибулю, порізану півкільцями. Все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. Готову начинку закладаємо ложкою в нашого гусака. Отвір можете або заколоти зубочисткою, або заткнути цибулиною. В окремій мисочці змішуємо сіль, перець, спеції для птиці і гарненько натираємо гусака.
Загортаємо пташку в фольгу і залишаємо на столі приблизно на 25 хвилин, щоб вона добре просочилася. Ставимо гусака в заздалегідь розігріту духовку на 25 години. Хвилин за 10 до готовності, розгортаємо гусака з яблуками і чорносливом, щоб він покрився хрусткою скоринкою. Вуаля - гусак з яблуками і чорносливом у фользі вже красується у вас на столі!
Гусак, фарширований рисом і яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Тушку птиці промиваємо водою і добре просушуємо. Гарненько натираємо сумішшю солі, перцю, видавленого через землянку часник і приправами. Залишаємо гусака маринуватися на кілька годин, а краще на всю ніч.
Рис відварюємо в підсоленій воді, зливаємо, промиваємо холодною водою і кладемо в миску. Сухофрукти і яблука ріжемо й додаємо до рису, все перемішуємо. Злегка обсмажуємо отриману рисово-фруктову суміш на вершковому маслі. Додаємо сіль і перець за смаком.
Начиняємо нашого гусака отриманою начинкою і закриваємо отвір цибулиною. Кладемо фаршировану птицю в спеціальний посуд для запікання і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 15 години. Потім знімаємо фольгу, змащуємо гусака медом і готуємо ще приблизно 30 хвилин, періодично поливаючи його соком, що виділився.
Після духовки, готова птах повинен постояти і настоятися хвилин 30 - 40. Перед подачею на стіл вийміть цибулину і розріжте гусака на порційні шматки, які викладіть на рис із сухофруктами і яблуками. Зверху полийте утворився соком.
Тепер ви точно знаєте, що на питання, як приготувати гусака з яблуками, немає однозначної відповіді. Варіантів приготування цієї страви дуже багато. Ви завжди можете придумати особисто свій рецепт - експерименти вітаються.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гусака в духовці?
Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка з чорносливом і яблуками
Так склалося, що качку ми подаємо найчастіше до святкового столу. Дійсно, з качки можна приготувати чудове святкове частування. А якщо начинити качку
Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми
Різдвяний стіл
Різдвяний стіл вимагає абсолютно особливого підходу. Потрібно не тільки приготувати особливі страви, але і прикрасити стіл, і створити різдвяну