Як приготувати гусака в духовці?

Як правильно приготувати гусака?
Птицю найкраще купити за кілька днів до того моменту, коли рум'яна і засмажена вона приземлиться на ваше святкове блюдо. Обов'язково видаліть залишки пір'я. Так-так, як би ретельно продавці не щипали гусака, краще трохи посидіти з пінцетом. Потім обріжте першу фалангу у кожного крила - при смаженні гусака вони згорять, і вигляд страви буде зіпсований. Після того, як ретельно помиєте птицю, натріть її сіллю і спеціями і помістіть на кілька днів на холод. Шкіра в гусака висохне, скоринка при смаженні стане хрустким і золотистим, а м'ясо більш м'яким і ніжним.
Як приготувати гусака швидко?
Якщо кількох днів на витримування гусака у вас немає, відправте птицю на пару годин на холод. Деякі господині вважають за краще попередньо гусака відварити близько 40 хвилин в звичайній воді або пиво, тоді м'ясо вийде соковитіше.
Як правильно запекти гусака?
Укладати гусака на деко слід спинкою вгору, так як м'ясо птиці в області грудки найбільш сухе, а що виділяється жир при смаженні дасть можливість м'яса набрати соковитості.
Як засмажити гуску в духовці?
Якщо ви любитель варіанти фарширування гуся «чим ситніше, тим смачніше», то цей рецепт запеченого гусака повинен вам сподобатися.
Інгредієнти:
Приготування
Очищену від пір'я і нутрощів птицю ретельно промийте, зріжте фаланги у крил. Натріть сіллю і спеціями і відправте гусака на пару годин на холод. Тим часом приготуйте начинку: замочіть в молоці булку, відіжміть. Цибулину дрібно наріжте і підсмажте на смальці. Гусячу печінку, телятину, булку, цибулю і сало пропустіть двічі через м'ясорубку, додайте яйця, заправте спеціями, сіллю, майонезом і ретельно перемішайте. Отриманим фаршем нафаршируйте гусака, потім добре зашейте, ніжки зв'яжіть. Покладіть птицю на деко і поставте в нагріту духовку. Смажити необхідно 15-2 години, періодично поливаючи виділився жиром. Перевіряють готовність гусака, проткнувши його спицею - повинен виділятися прозорий сік.
Як приготувати гусака з картоплею?
Практично в кожній сім'ї знають, як приготувати фаршированого гусака з яблуками, але можна спробувати додати до начинки картоплю.
Інгредієнти:
Приготування
Птицю ретельно вимити, натерти зсередини і зовні сіллю і перцем, на 2 години залишити в прохолодному місці. Картопля вимити, очистити від шкірки, порізати брусочками і відварити до напівготовності. Яблука очистити від шкірки, видалити насіння, порізати також брусочками. Перемішати картоплю і яблука і нафарширувати ними гусака, потім зашити.

Як приготувати гусака в гусятниці?
Для гусятниці вибирайте невелику пташку, щоб тушка цілком змогла поміститися в посуд для смаження. Підготовлену і нафаршировану птицю треба буде покласти в гусятницю, налити склянку води і поставити в духовку на кілька годин. Потім вийняти і викласти на деко спинкою вниз на 20 хвилин, щоб птах зарум'янилася, потім перевернути і залишити ще на 15-20 хвилин для зарум'янювання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати гусака з яблуками?
Багато господинь, накриваючи новорічний стіл, думають про головне блюді. Звичайно, воно має бути дуже смачним, бажано гарячим, м'ясних і красивим.

Фарширована качка
Любите фаршировану птицю? Тоді і фарширувати качку напевно вмієте. Але ми все ж розповімо вам кілька рецептів. Так у цій статті є рекомендації з

Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.

Паштет з гусячої печінки
Любите печінку? Тоді пропонуємо вам зробити корисний і смачний паштет з гусячої печінки. А наші цікаві рецепти допоможуть вам у цьому. Читаємо і

Гуска з чорносливом і яблуками
Запечений гусак - це традиційне Різдвяне блюдо в багатьох європейських країнах. Фарширувати його можна різними фруктами і крупами. І сьогодні ми

Різдвяний стіл
Різдвяний стіл вимагає абсолютно особливого підходу. Потрібно не тільки приготувати особливі страви, але і прикрасити стіл, і створити різдвяну