Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фарширована качка

Фарширована качка

19-03-2015, 18:01
2 337
Фарширована качка
Мало хто готує птицю цілком у звичайні дні. Якщо готується фарширована качка, то з нагоди, до свята. Класичної начинкою для неї є картопля і капуста. Картопля як не можна краще поєднується з жирною качкою, капуста додає пікантною кислинки, а при приготуванні птиці, її кислий смак пом'якшується. У результаті виходить ніжне соковите м'ясо з м'яким смаком.

Як приготувати фаршировану качку?


Насамперед качку необхідно підготувати. Для цього видаляємо зайвий жир біля ніжок і хвостика і крайні фаланги крил, які згорять в процесі запікання. У гузке качки є 2 залози, які також треба видалити, інакше смак страви може бути зіпсований - вони жовтуватого кольору і овальної форми. Якщо знайти самі їх не можете, краще відріжте гузок повністю. Тепер можна фарширувати качечку і запікати.
Перед тим, як відправити качку в духовку, проколіть її в декількох місцях зубочисткою, щоб зайвий жир виходив. І не забувайте поливати час від часу виділяється соком, тоді м'ясо вийде соковите і ніжне.

Качка, фарширована картоплею


Картопля для начинки краще всього брати середнього розміру, тоді його не доведеться розрізати.
Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • картопля - 12 шт.;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • цибуля - за смаком;

  • сіль - за смаком;

  • часник - 3 зубчики.



  • Приготування

    Цибулю і часник чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Для соусу нагріваємо мед, змішуємо його з гірчицею і лимонним соком, добре перемішуємо. Тепер натираємо качку сіллю і приготованим соусом, фаршируємо відвареним до напівготовності картоплею (попередньо очищеним від шкірки), зверху посипаємо обсмаженою цибулею і ставимо в духовку на 1 годину. Накриваємо фаршировану качку фольгою, щоб вона не підгоріла, і залишаємо готуватися ще 15 години. Після цього знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 30 хвилин. Готову качку можна зверху полити розтопленим вершковим маслом.
    Користуючись цим же рецептом, ви можете приготувати фаршировану качку картоплею і грибами. Для цього печериці або будь-які інші гриби нарізати невеликими шматочками, змішуєте з картопляною начинкою і наповнюєте птицю зсередини.
    Можете використовувати в якості інгредієнтів тільки гриби. Для рецепту качки, фарширований грибами, у вас піде близько 400 г продукту. Пережарьте їх з цибулею, змішайте з качиними потрошками і заповніть пташку зсередини.

    Качка, фарширована квашеною капустою


    Капуста, просочившись виділився жиром з качки, придбає пікантний смак, її кислота пом'якшиться. І до цього рецепту чудово підійде журавлинний соус до м'яса .
    Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • капуста квашена - 400 г;

  • цибуля -5 шт.;

  • бульйон - 25 склянки;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яблука (антонівські).


  • Фарширована качка

    Приготування

    Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо з квашеною капустою на сковорідці (якщо у вас немає такої капусти, то рецепт можна взяти в статті «Як правильно квасити капусту?» ), потім додаємо бульйон, сіль, перець і готуємо ще 5-7 хвилин. Качку готуємо, натираємо сіллю і перцем, заповнюємо приготовленої начинкою і зшиваємо отвір ниткою. Викладаємо качку, фаршировану капустою на деко спинкою вгору, додаємо трохи води і запікаємо при 200 градусах близько 15 - 2 годин. Періодично поливаємо качку виділяється соком. Якщо в процесі запікання качка почне підгоряти, накрийте її фольгою, а хвилин за 20-30 до закінчення зніміть і дайте утворитися рум'яної і апетитною скоринки. При подачі на стіл прикрашаємо часточками яблук.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Качка, фарширована рисом
    Качка, фарширована рисом
    Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
    Качка, фарширована гречкою
    Качка, фарширована гречкою
    Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
    Качка з грибами
    Качка з грибами
    Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
    Качка з квашеною капустою
    Качка з квашеною капустою
    Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
    Качка, фарширована грибами
    Качка, фарширована грибами
    Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам