Мало хто готує птицю цілком у звичайні дні. Якщо готується фарширована качка, то з нагоди, до свята. Класичної начинкою для неї є картопля і капуста. Картопля як не можна краще поєднується з жирною качкою, капуста додає пікантною кислинки, а при приготуванні птиці, її кислий смак пом'якшується. У результаті виходить ніжне соковите м'ясо з м'яким смаком.
Як приготувати фаршировану качку?
Насамперед качку необхідно підготувати. Для цього видаляємо зайвий жир біля ніжок і хвостика і крайні фаланги крил, які згорять в процесі запікання. У гузке качки є 2 залози, які також треба видалити, інакше смак страви може бути зіпсований - вони жовтуватого кольору і овальної форми. Якщо знайти самі їх не можете, краще відріжте гузок повністю. Тепер можна фарширувати качечку і запікати.
Перед тим, як відправити качку в духовку, проколіть її в декількох місцях зубочисткою, щоб зайвий жир виходив. І не забувайте поливати час від часу виділяється соком, тоді м'ясо вийде соковите і ніжне.
Качка, фарширована картоплею
Картопля для начинки краще всього брати середнього розміру, тоді його не доведеться розрізати.
Інгредієнти: качка - 1 шт.; мед - 2 ст. ложки; картопля - 12 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; цибуля - за смаком; сіль - за смаком; часник - 3 зубчики. Приготування Цибулю і часник чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Для соусу нагріваємо мед, змішуємо його з гірчицею і лимонним соком, добре перемішуємо. Тепер натираємо качку сіллю і приготованим соусом, фаршируємо відвареним до напівготовності картоплею (попередньо очищеним від шкірки), зверху посипаємо обсмаженою цибулею і ставимо в духовку на 1 годину. Накриваємо фаршировану качку фольгою, щоб вона не підгоріла, і залишаємо готуватися ще 15 години. Після цього знімаємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 30 хвилин. Готову качку можна зверху полити розтопленим вершковим маслом.
Користуючись цим же рецептом, ви можете приготувати фаршировану качку картоплею і грибами. Для цього печериці або будь-які інші гриби нарізати невеликими шматочками, змішуєте з картопляною начинкою і наповнюєте птицю зсередини.
Можете використовувати в якості інгредієнтів тільки гриби. Для рецепту качки, фарширований грибами, у вас піде близько 400 г продукту. Пережарьте їх з цибулею, змішайте з качиними потрошками і заповніть пташку зсередини.
Качка, фарширована квашеною капустою
Капуста, просочившись виділився жиром з качки, придбає пікантний смак, її кислота пом'якшиться. І до цього рецепту чудово підійде журавлинний соус до м'яса .
Інгредієнти: качка - 1 шт.; капуста квашена - 400 г; цибуля -5 шт.; бульйон - 25 склянки; масло вершкове - 100 г; сіль, перець - за смаком; яблука (антонівські). Приготування Цибулю нарізаємо півкільцями, обсмажуємо з квашеною капустою на сковорідці (якщо у вас немає такої капусти, то рецепт можна взяти в статті «Як правильно квасити капусту?» ), потім додаємо бульйон, сіль, перець і готуємо ще 5-7 хвилин. Качку готуємо, натираємо сіллю і перцем, заповнюємо приготовленої начинкою і зшиваємо отвір ниткою. Викладаємо качку, фаршировану капустою на деко спинкою вгору, додаємо трохи води і запікаємо при 200 градусах близько 15 - 2 годин. Періодично поливаємо качку виділяється соком. Якщо в процесі запікання качка почне підгоряти, накрийте її фольгою, а хвилин за 20-30 до закінчення зніміть і дайте утворитися рум'яної і апетитною скоринки. При подачі на стіл прикрашаємо часточками яблук.