Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка, фарширована рисом

Качка, фарширована рисом

19-03-2015, 17:59
1 934
Качка, фарширована рисом
Птах чудово поєднується з різними продуктами. Тому начинок для фарширування качки існує дуже багато: овочі, рис, гречка, кислі ягоди або фрукти. Ви також можете з'єднати деякі продукти для начинки. Наприклад, сухофрукти і рис. А якщо ви доповніть страву відповідним соусом, то вам просто гарантований кулінарний успіх. Давайте розглянемо з вами рецепти фаршированої качки .

Качка, фарширована рисом і чорносливом


Інгредієнти:

  • тушка качки - 1 шт.;

  • качині тельбухи;

  • рис - 15 склянки;

  • сіль, перець, спеції - за смаком;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибулина - 2 шт.;

  • зелень петрушки і кропу - за бажанням;

  • рослинне масло - для обсмажування;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • чорнослив - 50 г;

  • родзинки - 50 р.


  • Приготування
    Рецепт приготування качки, фарширований рисом, досить простий і шалено смачний. Для початку беремо тушку птиці, розморожуємо, ретельно промиваємо і акуратно вирізаємо потрухи: серце, печінка, шлунок. Їх не викидаємо, вони нам знадобляться для начинки. Біля хвоста вирізаємо обережно ножем сальну залозу, щоб при запіканні не з'явився різкий специфічний запах. Далі акуратно відрізаємо шию і добре промиваємо внутрішню сторону тушки. Ошпарюємо всю качку 3 рази окропом і потім натираємо птицю зовні і всередині спеціями - сіллю, перцем, коріандром, базиліком і подрібненим часником. Кладемо її в каструлю і прибираємо маринуватися на 15 години в холодильник.
    А цим часом готуємо начинку. Для цього промиваємо як слід рис. Нарізаємо дрібно потрухи і змішуємо з крупою. Далі все відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк, щоб вся вода повністю скла.
    Подрібнюємо цибулю, часник і злегка обсмажуємо в рослинному маслі. Додаємо дрібно нарізану петрушку, добре розмішуємо і додаємо до рису.
    Сухофрукти промиваємо і заливаємо гарячою водою. Далі чорнослив подрібнюємо і додаємо разом з родзинками в начинку.
    Качка, фарширована рисом
    Тушку начиняємо підготовленою сумішшю, зашиваємо качку нитками, щоб начинка не вилізла. Лапи і крила обертаємо фольгою, щоб вони не пригоріли. Поміщаємо фаршировану рисом качку в гусятницю і ставимо в розігріту духовку на 25 години, періодично поливаючи її соком, що виділився.
    Потім дістаємо її і поливаємо білим сухим вином. Перед подачею на стіл знімаємо нитки і фольгу, посипаємо зеленню і розрізаємо на порції. Начинку акуратно виймаємо і поміщаємо на те ж блюдо, що і шматочки качки.
    Ще можна приготувати качку, фаршировану яблуками - вона вийде нітрохи не гірше описаного рецепта.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Качка, фарширована гречкою
    Качка, фарширована гречкою
    Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
    Качка з айвою
    Качка з айвою
    Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Запечена качка
    Запечена качка
    Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і
    Качка, фарширована грибами
    Качка, фарширована грибами
    Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам