Качка, фарширована рисом

Качка, фарширована рисом і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування качки, фарширований рисом, досить простий і шалено смачний. Для початку беремо тушку птиці, розморожуємо, ретельно промиваємо і акуратно вирізаємо потрухи: серце, печінка, шлунок. Їх не викидаємо, вони нам знадобляться для начинки. Біля хвоста вирізаємо обережно ножем сальну залозу, щоб при запіканні не з'явився різкий специфічний запах. Далі акуратно відрізаємо шию і добре промиваємо внутрішню сторону тушки. Ошпарюємо всю качку 3 рази окропом і потім натираємо птицю зовні і всередині спеціями - сіллю, перцем, коріандром, базиліком і подрібненим часником. Кладемо її в каструлю і прибираємо маринуватися на 15 години в холодильник.
А цим часом готуємо начинку. Для цього промиваємо як слід рис. Нарізаємо дрібно потрухи і змішуємо з крупою. Далі все відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк, щоб вся вода повністю скла.
Подрібнюємо цибулю, часник і злегка обсмажуємо в рослинному маслі. Додаємо дрібно нарізану петрушку, добре розмішуємо і додаємо до рису.
Сухофрукти промиваємо і заливаємо гарячою водою. Далі чорнослив подрібнюємо і додаємо разом з родзинками в начинку.

Потім дістаємо її і поливаємо білим сухим вином. Перед подачею на стіл знімаємо нитки і фольгу, посипаємо зеленню і розрізаємо на порції. Начинку акуратно виймаємо і поміщаємо на те ж блюдо, що і шматочки качки.
Ще можна приготувати качку, фаршировану яблуками - вона вийде нітрохи не гірше описаного рецепта.
Рекомендуємо добрі рецепти

Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб

Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.

Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас

Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами

Запечена качка
Качка, запечена в духовці - смачне блюдо для святкового столу. Способів її приготування досить багато. У нашій статті ми зібрали кілька простих і

Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам