Птах чудово поєднується з різними продуктами. Тому начинок для фарширування качки існує дуже багато: овочі, рис, гречка, кислі ягоди або фрукти. Ви також можете з'єднати деякі продукти для начинки. Наприклад, сухофрукти і рис. А якщо ви доповніть страву відповідним соусом, то вам просто гарантований кулінарний успіх. Давайте розглянемо з вами рецепти фаршированої качки .
Качка, фарширована рисом і чорносливом
Інгредієнти: тушка качки - 1 шт.; качині тельбухи; рис - 15 склянки; сіль, перець, спеції - за смаком; часник - 3 зубчики; цибулина - 2 шт.; зелень петрушки і кропу - за бажанням; рослинне масло - для обсмажування; біле сухе вино - 100 мл; чорнослив - 50 г; родзинки - 50 р. Приготування Рецепт приготування качки, фарширований рисом, досить простий і шалено смачний. Для початку беремо тушку птиці, розморожуємо, ретельно промиваємо і акуратно вирізаємо потрухи: серце, печінка, шлунок. Їх не викидаємо, вони нам знадобляться для начинки. Біля хвоста вирізаємо обережно ножем сальну залозу, щоб при запіканні не з'явився різкий специфічний запах. Далі акуратно відрізаємо шию і добре промиваємо внутрішню сторону тушки. Ошпарюємо всю качку 3 рази окропом і потім натираємо птицю зовні і всередині спеціями - сіллю, перцем, коріандром, базиліком і подрібненим часником. Кладемо її в каструлю і прибираємо маринуватися на 15 години в холодильник.
А цим часом готуємо начинку. Для цього промиваємо як слід рис. Нарізаємо дрібно потрухи і змішуємо з крупою. Далі все відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк, щоб вся вода повністю скла.
Подрібнюємо цибулю, часник і злегка обсмажуємо в рослинному маслі. Додаємо дрібно нарізану петрушку, добре розмішуємо і додаємо до рису.
Сухофрукти промиваємо і заливаємо гарячою водою. Далі чорнослив подрібнюємо і додаємо разом з родзинками в начинку.
Тушку начиняємо підготовленою сумішшю, зашиваємо качку нитками, щоб начинка не вилізла. Лапи і крила обертаємо фольгою, щоб вони не пригоріли. Поміщаємо фаршировану рисом качку в гусятницю і ставимо в розігріту духовку на 25 години, періодично поливаючи її соком, що виділився.
Потім дістаємо її і поливаємо білим сухим вином. Перед подачею на стіл знімаємо нитки і фольгу, посипаємо зеленню і розрізаємо на порції. Начинку акуратно виймаємо і поміщаємо на те ж блюдо, що і шматочки качки.
Ще можна приготувати качку, фаршировану яблуками - вона вийде нітрохи не гірше описаного рецепта.