Запечена качка
Запечена качка, приготовані за нашими рецептами, виходить дуже смачною: з хрусткою і апетитною скоринкою під якою ховається ніжне пташине м'ясо! Знаючи кілька секретів, ви легко приготуєте птицю, від якої неможливо відірватися! На гарнір до такої страви можна подати гречану кашу , картопляне пюре або розсипчастий рис. Давайте розглянемо з вами, як правильно і смачно запекти качку.
Інгредієнти:
качка - 2 кг;
спеції;
лавровий листочок.
Для начинки:
гречка - 150 г;
куряча печінка і качині потрошки - 300 г;
свіжі печериці - 250 г;
цибулина - 2 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Приготування
Качку промиваємо, потрошимо і натираємо зовні і всередині сіллю, перцем. Потім загортаємо птицю в пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Цим часом поки готуємо начинку: Гречану кашу відварюємо в пропорції 1:2 затока крупу холодною водою, підсолюємо і поставивши на вогонь. Після цього знімаємо каструлю з готовою кашею з плити, закутуємо рушником і даємо дійти. Чистимо цибулину, шаткуємо, а гриби обробляємо і рубаємо скибочками. Курячу печінку і качині потрошки подрібнюємо і відставляємо в сторону.
На рослинному маслечко пасеруємо до рум'яності цибулю, додаємо гриби, солимо і смажимо до тих пір, поки не випарується вся рідина. На інший чистій сковороді обсмажуємо печінку і качині потрухи. Далі змішуємо гречку з грибами і печінкою, кидаємо лавровий листочок і приправляємо спеціями за смаком. Тепер акуратно відтягаємо шкіру з боку шиї качки і зашиваємо отвір міцною ниткою.
За допомогою ложки фаршируємо птицю приготованою сумішшю і зашиваємо отвір знизу. Поміщаємо птицю в кулінарний рукав, зав'язуємо його з двох сторін і кладемо на деко. Випікаємо блюдо в добре розігрітій духовці 2 години при 170 градусах. За 30 хвилин до кінця розрізаємо пакет і даємо птиці злегка підрум'янитися. Акуратно видаляємо всі нитки і подаємо качку, запечену в рукаві, до столу.
Інгредієнти:
качина тушка - 2 кг;
часник - 1 шт.;
картопля - 1 кг;
спеції;
майонез;
олія рослинна;
свіжа зелень - для прикраси.
Приготування
Тушку качки промиваємо й обсушуємо за допомогою паперового рушника. Далі переходимо до приготування маринаду: часник чистимо, видавлюємо через прес, додаємо майонез, трохи солимо, перчимо й перемішуємо. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Потім натираємо качку з усіх боків приготовленої гострої сумішшю і викладаємо на деко, промазанний маслом.
Додаємо до птиці картопля, підсолюємо трохи і затягуємо деко харчовою фольгою. Відправляємо блюдо в попередньо нагріту духовку і запікаємо при 200 градусах близько 1 години. Після цього акуратно знімаємо фольгу і готуємо ще 20 хвилин, до рум'яності. Подаємо запечену качку з картоплею на стіл, прикрасивши свіжою зеленню петрушки.
Інгредієнти:
качка - 1 шт.;
селера - 2 шт.;
спеції.
Для маринаду:
апельсин - 1 шт.;
спеції;
лимон -1 шт.;
олія оливкова.
Для глазурі:
апельсин - 1 шт.;
солодке вино - 2 ст. ложки;
мед - 2 ст. ложки.
Приготування
Качку обробляємо і промиваємо. У мисці змішуємо сік лимона, сік одного апельсина, оливкову олію і спеції. Кладемо птицю в цей маринад і відправляємо на 3 години в холодильник. Апельсин нарізаємо на 4 частини і начиняємо ними і черешками селери після закінчення часу замариновану качку. Після цього кладемо птицю у форму для запікання і ставимо страву на 2 години в духовку, розігріту до 190 градусів, поливаючи соком, що виділяється.
Тепер давайте приготуємо глазур. Змішаємо сік апельсина з медом і вином. Потім ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо глазур до потрібної консистенції, знімаємо з плити і поливаємо сиропом готову качку, запечену з апельсинами.
Качка, запечена з гречкою
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Качку промиваємо, потрошимо і натираємо зовні і всередині сіллю, перцем. Потім загортаємо птицю в пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Цим часом поки готуємо начинку: Гречану кашу відварюємо в пропорції 1:2 затока крупу холодною водою, підсолюємо і поставивши на вогонь. Після цього знімаємо каструлю з готовою кашею з плити, закутуємо рушником і даємо дійти. Чистимо цибулину, шаткуємо, а гриби обробляємо і рубаємо скибочками. Курячу печінку і качині потрошки подрібнюємо і відставляємо в сторону.
На рослинному маслечко пасеруємо до рум'яності цибулю, додаємо гриби, солимо і смажимо до тих пір, поки не випарується вся рідина. На інший чистій сковороді обсмажуємо печінку і качині потрухи. Далі змішуємо гречку з грибами і печінкою, кидаємо лавровий листочок і приправляємо спеціями за смаком. Тепер акуратно відтягаємо шкіру з боку шиї качки і зашиваємо отвір міцною ниткою.
За допомогою ложки фаршируємо птицю приготованою сумішшю і зашиваємо отвір знизу. Поміщаємо птицю в кулінарний рукав, зав'язуємо його з двох сторін і кладемо на деко. Випікаємо блюдо в добре розігрітій духовці 2 години при 170 градусах. За 30 хвилин до кінця розрізаємо пакет і даємо птиці злегка підрум'янитися. Акуратно видаляємо всі нитки і подаємо качку, запечену в рукаві, до столу.
Рецепт запеченої качки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку качки промиваємо й обсушуємо за допомогою паперового рушника. Далі переходимо до приготування маринаду: часник чистимо, видавлюємо через прес, додаємо майонез, трохи солимо, перчимо й перемішуємо. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Потім натираємо качку з усіх боків приготовленої гострої сумішшю і викладаємо на деко, промазанний маслом.
Додаємо до птиці картопля, підсолюємо трохи і затягуємо деко харчовою фольгою. Відправляємо блюдо в попередньо нагріту духовку і запікаємо при 200 градусах близько 1 години. Після цього акуратно знімаємо фольгу і готуємо ще 20 хвилин, до рум'яності. Подаємо запечену качку з картоплею на стіл, прикрасивши свіжою зеленню петрушки.
Рецепт запеченої качки
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для глазурі:
Приготування
Качку обробляємо і промиваємо. У мисці змішуємо сік лимона, сік одного апельсина, оливкову олію і спеції. Кладемо птицю в цей маринад і відправляємо на 3 години в холодильник. Апельсин нарізаємо на 4 частини і начиняємо ними і черешками селери після закінчення часу замариновану качку. Після цього кладемо птицю у форму для запікання і ставимо страву на 2 години в духовку, розігріту до 190 градусів, поливаючи соком, що виділяється.
Тепер давайте приготуємо глазур. Змішаємо сік апельсина з медом і вином. Потім ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо глазур до потрібної консистенції, знімаємо з плити і поливаємо сиропом готову качку, запечену з апельсинами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка в духовці з рисом
Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам