Запечена качка, приготовані за нашими рецептами, виходить дуже смачною: з хрусткою і апетитною скоринкою під якою ховається ніжне пташине м'ясо! Знаючи кілька секретів, ви легко приготуєте птицю, від якої неможливо відірватися! На гарнір до такої страви можна подати гречану кашу , картопляне пюре або розсипчастий рис. Давайте розглянемо з вами, як правильно і смачно запекти качку.
Качка, запечена з гречкою
Інгредієнти: качка - 2 кг; спеції; лавровий листочок. Для начинки:
гречка - 150 г; куряча печінка і качині потрошки - 300 г; свіжі печериці - 250 г; цибулина - 2 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Качку промиваємо, потрошимо і натираємо зовні і всередині сіллю, перцем. Потім загортаємо птицю в пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Цим часом поки готуємо начинку: Гречану кашу відварюємо в пропорції 1:2 затока крупу холодною водою, підсолюємо і поставивши на вогонь. Після цього знімаємо каструлю з готовою кашею з плити, закутуємо рушником і даємо дійти. Чистимо цибулину, шаткуємо, а гриби обробляємо і рубаємо скибочками. Курячу печінку і качині потрошки подрібнюємо і відставляємо в сторону.
На рослинному маслечко пасеруємо до рум'яності цибулю, додаємо гриби, солимо і смажимо до тих пір, поки не випарується вся рідина. На інший чистій сковороді обсмажуємо печінку і качині потрухи. Далі змішуємо гречку з грибами і печінкою, кидаємо лавровий листочок і приправляємо спеціями за смаком. Тепер акуратно відтягаємо шкіру з боку шиї качки і зашиваємо отвір міцною ниткою.
За допомогою ложки фаршируємо птицю приготованою сумішшю і зашиваємо отвір знизу. Поміщаємо птицю в кулінарний рукав, зав'язуємо його з двох сторін і кладемо на деко. Випікаємо блюдо в добре розігрітій духовці 2 години при 170 градусах. За 30 хвилин до кінця розрізаємо пакет і даємо птиці злегка підрум'янитися. Акуратно видаляємо всі нитки і подаємо качку, запечену в рукаві, до столу.
Рецепт запеченої качки в духовці
Інгредієнти: качина тушка - 2 кг; часник - 1 шт.; картопля - 1 кг; спеції; майонез; олія рослинна; свіжа зелень - для прикраси. Приготування Тушку качки промиваємо й обсушуємо за допомогою паперового рушника. Далі переходимо до приготування маринаду: часник чистимо, видавлюємо через прес, додаємо майонез, трохи солимо, перчимо й перемішуємо. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Потім натираємо качку з усіх боків приготовленої гострої сумішшю і викладаємо на деко, промазанний маслом.
Додаємо до птиці картопля, підсолюємо трохи і затягуємо деко харчовою фольгою. Відправляємо блюдо в попередньо нагріту духовку і запікаємо при 200 градусах близько 1 години. Після цього акуратно знімаємо фольгу і готуємо ще 20 хвилин, до рум'яності. Подаємо запечену качку з картоплею на стіл, прикрасивши свіжою зеленню петрушки.
Рецепт запеченої качки
Інгредієнти: качка - 1 шт.; селера - 2 шт.; спеції. Для маринаду:
апельсин - 1 шт.; спеції; лимон -1 шт.; олія оливкова. Для глазурі:
апельсин - 1 шт.; солодке вино - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки. Приготування Качку обробляємо і промиваємо. У мисці змішуємо сік лимона, сік одного апельсина, оливкову олію і спеції. Кладемо птицю в
цей маринад і відправляємо на 3 години в холодильник. Апельсин нарізаємо на 4 частини і начиняємо ними і черешками селери після закінчення часу замариновану качку. Після цього кладемо птицю у форму для запікання і ставимо страву на 2 години в духовку, розігріту до 190 градусів, поливаючи соком, що виділяється.
Тепер давайте приготуємо глазур. Змішаємо сік апельсина з медом і вином. Потім ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо глазур до потрібної консистенції, знімаємо з плити і поливаємо сиропом готову качку, запечену з апельсинами.