Вернуться назад Распечатать

Качка з чорносливом і яблуками

Качка з чорносливом і яблуками
Качка з чорносливом і яблуками - вишукана страва для любителів витонченої кухні. Воно має легкий солодкуватий присмак і користується великою популярністю в країнах центральної Європи. Така страва чудово підійде для святкового сімейного обіду. М'ясо виходить надзвичайно соковитим і дуже ніжним, а чорнослив в поєднанні з яблуками надають йому божественний аромат і приємний кисло-солодкий присмак, який нікого не залишить байдужими. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати качку з чорносливом і яблуками.

Качка, фарширована яблуками і чорносливом


Інгредієнти:
Для качки:

  • картопля - 1 кг;

  • яблука - 4 шт.;

  • сіль;

  • качка - 1 шт.;

  • олія оливкова;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • сік лимонний;

  • чорнослив - 200 г;

  • чебрець - 1 гілочка;

  • оливки зелені - 10 шт.;

  • рідкий мед - 15 мл


  • Для соусу:

  • портвейн - 50 мл;

  • борошно - 5 р;

  • чорнослив - 7 шт.


  • Приготування
    Отже, перед початком приготування готуємо всі необхідні продукти, промиваємо їх і обсушуємо. Качку потрошимо, общипуємо при необхідності, обробляємо птицю під краном і даємо їй добре обсохнути. Після цього натираємо м'ясо з усіх сторін сіллю, меленим перцем і сушеними травами за бажанням: петрушкою, куркумою або базиліком. Чорнослив замочуємо на 15 хвилин у гарячій воді, потім просушуємо і поділяємо на половинки. З яблук видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками і збризкуємо свіжовичавленим лимонним соком. Тепер з'єднуємо всі інгредієнти в одній мисці, присипаємо цукром і перемішуємо. Отриманою масою начиняємо птицю, закріплюємо отвір зубочистками, обмазуємо качку медом і викладаємо її на деко, змащене оливковою маслом, спинкою вниз.
    Качка з чорносливом і яблуками
    На грудці робимо ножем часті неглибокі надрізи. Після цього очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо його і поділяємо на 4 частини. Розкладаємо їх навколо птахи, підсолюємо все, скроплюємо маслом і приправляємо спеціями. Відправляємо блюдо приблизно на 2 години в розігріту духовку, а самі переходимо до приготування соусу. Виливаємо в ковшичек портвейн, підігріваємо його 5 хвилин, додаємо необхідну кількість борошна, перемішуємо і додаємо дрібно порізаний чорнослив. Варимо масу ще деякий час, але не доводимо до кипіння. Готову качку з чорносливом і яблуками, акуратно виймаємо з духовки, викладаємо на тарілку з картоплею і подаємо разом з соусом.