Фарширована качка прикрасить будь-який стіл. Традиційно її тушкованими яблуками. А ось до яблук можна додати і чорнослив, і рис. Різні рецепти приготування фаршированої качки ми вам зараз розповімо.
Качка, фарширована яблуками і чорносливом
Інгредієнти: качка; яблука - 3 шт.; чорнослив без кісточок - 200 г; цукор - 1 ст. ложка; бодян; м'ята, чебрець. Для соусу:
борошно - 2 ст. ложки; курячий бульйон - 500 мл; бренді або коньяк - 20 мл; желе з червоної смородини - 3 ст. ложки; м'ята, чебрець. Приготування Качку промиваємо, обсушуємо. Тушку натираємо сіллю всередині і зовні. Всередину кладемо кілька гуртків бадьяна. Тепер готуємо начинку: яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо часточками, чорнослив теж ріжемо шматочками, додаємо цукор, чебрець, м'яту і перемішуємо. Фаршируємо начинкою качку, і отвір скріплюємо зубочисткою. Кладемо качку на фольгу, при бажанні зверху її можна посипати улюбленими спеціями, загортаємо і відправляємо в духовку мінімум на 2 години. Якщо качка велика, то час приготування ще збільшиться. Готовність перевіряємо, проткнувши тушку ножем в самому товстому місці, якщо виділяється прозорий сік, значить, качка готова. Хвилин за 15 до закінчення приготування фольгу можна розгорнути, щоб тушка зарум'янилася.
А тепер готуємо соус: борошно злегка підсмажуємо на сковорідці, додаємо в неї курячий бульйон, бренді або коньяк і перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Далі додаємо желе з червоної смородини, трохи протушиваем, щоб соус загус, кладемо м'яту і чебрець, можна трохи підсолити. Качку подаємо з смородиновим соусом.
Якщо хтось не любить чорнослив, то можна нафарширувати качку тільки яблуками, вийде теж дуже смачно. Ну а якщо це блюдо вам вже знайомому, то придивіться до рецепту качка з апельсинами .
Рецепт качки, фаршированого яблуками і рисом
Інгредієнти: качка; морква - 1 шт.; яблука - 3 шт.; рис - 1 склянка; цибуля - 1 шт. Суміш для натирання: морква - 1 шт.; часник - 1 головка; сіль, перець. Приготування Спочатку качку потрошимо, потім промиваємо й обсушуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес. Натираємо сумішшю моркви, часнику, солі і перцю качку. І ставимо в холодильник мінімум на годину, але взагалі, чим більше качка промаринується, тим краще, тому, якщо час дозволяє, то можна залишити її в холодильнику і на ніч. Рис відварюємо до готовності, цибулю дрібно нарізаємо

і злегка обсмажуємо на рослинному маслі, потім до цибулі додаємо натерту на крупній тертці моркву, ще трохи протушиваем. Змішуємо засмажку з рисом. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками. Тушку до половини начиняємо рисом, потім викладаємо яблука, зашиваємо отвір чи скріплюємо зубочисткою. Відправляємо качку в духовку години на 3 час від часу поливаючи її утворився жиром. Щоб м'ясо не пригоріло, спочатку можна прикрити тушку фольгою. Ось і все, качка, фарширована рисом і яблуками готова. Якщо ж ви хочете зробити щось кардинально відрізняється від нашої кухні, то погляньте на рецепт приготування качки по-пекінськи .